SPORTURI  »  BOX  »  CARIERĂ

Omul-orchestră » Manny Pacquiao e boxer, cîntăreţ şi politician

Articol de - Publicat joi, 05 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 05 mai 2011 10:36

Filipinezul Manny Pacquiao va boxa sîmbătă spre duminică la Las Vegas, pentru a-şi apăra titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBO, în faţa lui Shane Mosley.

În nişte zile ca acestea, nu e uşsor să-i faci portretul lui Pac-Man. La 32 de ani, filipinezul dă senzaţia că ar fi reuşit în orice domeniu şi-ar fi propus.

Omul cîntă şi cîntă bine. De curînd a înregistrat Sometimes When We Touch, în duet cu Dan Hill, compozitorul melodiei. Contrastul dintre maşina de aruncat pumni şi artistul sensibil este cu atît mai evident cu cît în spatele vocii bune a lui Manny stă un suflet şi mai sensibil. Pacquiao, de opt ori campion mondial, luptă împotriva sărăciei şi susţine material proiecte medicale şi ecologice.

Congresman pentru oameni

Farmecul pugilistului i-a făcut pe reprezentanţii marilor companii să şi-l dorească drept endorser. Printre aceste companii - Nike şi Hewlett-Packard. De asemenea, Pacquiao are un parfum (MP8) şi o gamă de alimente care îi poartă numele - "Pacquiao Produce"

În februarie 2011, Pacquiao, proaspăt ales în Congresul filipinez, l-a vizitat pe preşedintele american Barack Obama. Rugat să vorbească despre asemănările şi deosebirile dintre politică şi sport, Manny a răspuns cu un zîmbet: "Nu există înşelătorii în box, numai în politică".

Îi place să participe la karaoke, îl destinde. Dar cel mai mult îl destinde familia lui - soţia Jinkee şi cei patru copii ai lor.

În 2009, imaginea i-a fost umbrită de acuzaţiile lui Floyd Mayweather Jr, care l-a acuzat că se dopează. Nici un test doping de-al lui Pacquiao nu a fost pozitiv.

În 2010, Pacquiao a fost cel mai bine plătit sportiv al lumii, el cîştigînd 32 de milioane de dolari. Generozitatea cu care împarte nevoiaşilor îl face să semene cu Muhammad Ali. "Manny este generos pînă la prostie", aşa îl descrie promoterul lui, Bob Arum. Manny locuieşte în Filipine, dar are o casă şi la Los Angeles.

Copilărie sărăcă

Background-ul lui Manny nu este atît de luminos: în copilărie, a fost nevoit să cerşească, iar la 14 ani s-a apucat de box pentru a-şi întreţine mama şi fraţii. La profesionişti a trecut din 1995, iar în mai 2010, el a fost ales în Camera Reprezentanţilor din provincia Sarangani. La lupta de sîmbătă cu Shane Mosley, Pacquiao va purta mănuşi galbene, care vor simboliza "unitatea, speranţa şi sfîrşitul sărăciei".

Ziarişitii străini au găsit şi punctul slab al lui Manny: jocurile de noroc. Un filmuleţ îl arată jucînd biliard pe un pariu de 30.000 de dolari. Este înnebunit după baccarat şi, de curînd, s-a apucat şi de poker. Problemele pot fi şi mai mari pentru că legea filipineză nu-i permite lui Pac-Man, ca şi cpngresman, să intre în cazinouri.

Pacquiao este catolic practicant. "Mereu mă rog. Fără Dumnezeu, nu avem nimic. ne-a creat pe noi şi Universul. Fără el, nu am fi aici", spune Manny.
VEZI AICI UN CLIP CU MANNY PACQUIAO ŞI ACTORUL WILL FERRELL CÎNTÎND MELODIA IMAGINE

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează