SPORTURI  »  BOX  »  SCANDAL ÎN BOX

Tunurile pe Obreja » Doroftei, Vaştag şi Titi Tudor au pus la cale strategia prin care să scape de boss-ul FRB

Rudel Obreja a ajuns în atenţia DNA.
Rudel Obreja a ajuns în atenţia DNA.

Articol de - Publicat luni, 29 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 28 octombrie 2012 20:27

Leonard Doroftei spune că preşedintele a împrumutat federaţia cu 200.000 de dolari ca persoană fizică şi acum aşteaptă să-şi recupereze banii.

După zece zile de linişte aparentă în boxul românesc, evenimentele au început să se precipite din nou. Pe de-o parte, membrii Biroului Federal au fost citaţi pentru marţi la DNA pentru a da explicaţii în legătură cu dosarul "Rudel Obreja-Gala Lucian Bute 2011", iar pe de altă parte, AIBA a anunţat FRB, pe care a dezafiliat-o temporar, că boxerii români nu vor fi acceptaţi la Campionatele Mondiale de tineret, ce vor debuta pe 25 noiembrie în Armenia.

Data cînd vor fi organizate alegerile pentru un nou preşedinte al FRB a rămas însă aceeaşi: 23 noiembrie. Termenul de depunere a candidaturilor expiră pe 3 noiembrie, iar pînă în prezent s-a înscris în cursă doar un singur om: vicepreşedintele Fănel Trandafir. De mîine însă, situaţia se va schimba. "Marţi îmi depun candidatura la preşedinţia federaţiei pentru a stopa declinul boxului românesc", a anunţat Leonard Doroftei.

Fostul campion mondial a fost sîmbătă la Reşiţa şi a discutat cu Francisc Vaştag. "În ultimele zile, se întîmplă tot felul de lucruri urîte pentru boxul românesc. Aflăm că românii nu vor putea concura la Mondialele de tineret, iar DNA cheamă tot Biroul Federal. Şi toate se întîmplă din cauza unui singur om. Rudel Obreja", a declarat Doroftei, care a dat asigurări că va veni la federaţie împreună cu Feri Vaştag, cu Vasile Cîtea, cu Titi Tudor, cu Relu Auraş, cu Marcel Boboc, cu Adrian Lăcătuş, cu Adrian Fetecău şi cu mulţi alţii ca să salveze boxul românesc. "De la medaliaţi, în 10 ani de dictatură am ajuns să nu mai putem nici măcar participa la competiţii!", a mai spus fostul pugilist.

DLAF a sesizat DNA
Departamentul de Lupta Antifraudă a verificat modul în care s-a realizat gala Lucian Bute 2011, iar în aprilie 2012 a sesizat DNA privind posibile acte de corupţie şi alte fapte penale comise de Rudel Obreja.

Inspectorii DLAF au constatat că Obreja a invocat plăţi în valoare de 239.493,82 de lei care nu pot fi considerate ca fiind efectuate pentru organizarea reuniunii de box: bilet de avion pentru Denisa Obreja, haine la comandă pentru Rudel Obreja, comisionul din vînzarea biletelor de intrare la gală, servicii de cazare şi masă achiziţionate înainte de încheierea contractului cu MDRT pentru un grup de persoane care nu sînt angajaţii Europlus Computers SRL, dineu după gala de box din 9 iulie sau servicii de consultanţă prestate în perioada iulie 2011 - ianuarie 2012.

"Obreja nu-şi va da demisia nici măcar pe 23 noiembrie, pentru că ştie că omul pe care vrea să-l lase urmaş la federaţie, să-i păzească actele, nu are şanse să cîştige!" (Leonard Doroftei)

"Nu-mi aduc aminte ca în şedinţa Biroului Federal din aprilie 2011 să se fi votat pentru organizarea galei Bute de către firma lui Obreja. Sînt şi eu curios să văd procesul verbal!" (Titi Tudor, membru BF)

5 dintre membrii Biroului Federal au fost citaţi la DNA: Fănel Trandafir, Titi Tudor, Relu Auraş, Vali Vrînceanu şi Cristi Constantinescu

5 capete de acuzare pentru Obreja

1. tentativă la obţinerea ilegală de fonduri din bugetul Uniunii Europene - Rudel Obreja a utilizat documente inexacte privind deţinerea unor drepturi de exclusivitate în legătură cu organizarea galei, acte în urma cărora a obţinut contractul cu MDRT;

2. trafic de influenţă cu scopul obţinerii de bani necuveniţi - Rudel Obreja s-a folosit de funcţia de preşedinte al FRB pentru a obţine de la companii de stat sponsorizări în valoare totală de 1.742.830 lei (echivalentul sumei de 420.932,13 euro), care au fost folosite în beneficiul firmei sale, EuroPlus Computers;

3. fals în înscrisuri sub semnatură privată - Obreja a prezentat acte cu scopul de a convinge MDRT să admită la recepţie şi să accepte la plată suma de 50.000 de euro pentru servicii de expunere a brandului turistic, servicii ce nu au fost prestate conform contractului;

4. fals în acte - Obreja a prezentat date false în legătură cu monitorizarea televiziunilor din străinătate la care au fost difuzate imagini de la gală pentru a face dovada îndeplinirii obligaţiilor asumate prin contract;

5. primire de foloase necuvenite - Pierre de Hillerin, membru al Biroului Federal, a primit de la EuroPlus Computers suma de 85.750 lei, sub forma prestării de servicii de consultanţă sportivă, care nu pot fi identificate şi verificate.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (2)
spivak
spivak  •  29 Octombrie 2012, 10:20

Cine v-a pus să-l alegeţi pe Rudel? N-a devenit preşedinte prin lovitură de stat. Acum 6-7 ani mereu îl vedeam de gât cu Doroftei şi ceilalţi. Atunci era bun ţiganul?

mares870
mares870  •  29 Octombrie 2012, 09:02

Oamenii din organismele internationale isi fac treaba, din aceasta cauza sunt acolo unde sunt ! Cei vinovati vor plati ! Ce cauta Pierre de HILLERIN , directorul Centrului de Cercetari in Sport, in Biroul Federal al boxului romanesc, si nu este membru FERI VASTAG ! Mai vrem rezultate la box ! Daca a primit atatia bani de la Obreja inseamna ca Pierre l-a sustinut pe Obreja la ANST si COSR ! N-ar strica sa-l cheme si pe el la DNA !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează