SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

Lewis Hamilton, reacție după ce Ralf Schumacher a vorbit deschis despre orientarea sexuală

Lewis Hamilton / Foto: Getty Images
Lewis Hamilton / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 19 iulie 2024 18:55 / Actualizat vineri, 19 iulie 2024 19:37

Lewis Hamilton (39 de ani), pilotul de Formula 1 al celor de la Mercedes, cunoscut a fi un susținător al drepturilor LGBTQ+, și-a arătat sprijinul față de Ralf Schumacher (49 de ani). Fratele mai mic al lui Michael Schumacher (55 de ani) a transmis că se află într-o relație cu o persoană de același sex.

Hamilton a afirmat că în Formula 1 s-a ajuns la un progres în privința acceptării homosexualității, însă mai este mult de lucru pentru ca cei aflați în această situație să se simtă confortabil în lumea „Marelui Circ”.

Lewis Hamilton, alături de Ralf Schumacher

+15 FOTO

„Cred că mai avem mult de lucru în acest sport. Una este să spui că este acceptată și alta este ca oamenii să se simtă confortabil în acel mediu. Este un mediu dominat de bărbați și, din câte știu eu, el este primul care recunoaște în mod deschis.

Cred că sportul mai are multe de făcut pentru a face oamenii să se simtă confortabil, pentru a face femeile să se simtă binevenite aici. Știu că mai este mult de lucru.

Nu știu dacă a simțit că nu ar fi putut spune asta înainte. Dar cred că asta arată doar că trăim într-un astfel de timp. Nu trebuie să ne mai fie frică și putem face acest pas. Până acum, feedback-ul a fost pozitiv, dar deja trăim vremuri diferite și ne-am schimbat.

Totul a început când Seb (n.r.- Sebastian Vettel) și cu mine am pornit o luptă cu guvernul din Ungaria sau din Arabia Saudită, Qatar. Ceilalți piloți trebuie să facă același lucru. Mai multor oameni ar trebui să li se ofere ocazia să facă asta”, a declarat Lewis Hamilton, conform hu.motorsport.com.

Dialogul, soluția lui Lewis Hamilton

Întrebat ce ar putea face Formula 1 pentru a crea un mediu mai primitor pentru persoanele LGBTQ+, Hamilton a subliniat că dialogul reprezintă cea mai bună soluție.

„Nu știu dacă pot veni cu o soluție din capul meu acum, dar știu că de cele mai multe ori dialogul este ceea ce contează. Trebuie să vorbești cu toți piloții și să analizezi cât de accesibil este sportul (n.r.- pentru membrii comunității LGBTQ+).

Informațiile trebuie strânse de la cei care se simt incluși și de la cei care nu se simt. Comunicați cu comunitatea. Acest lucru este destul de ușor de făcut, toți cei care sunt aici completează un chestionar cu câteva întrebări despre cum se simt sincer aici și ce cred că ar putea fi făcut.

Sunt mult mai multe de făcut, dar primul pas este să vorbim despre asta în loc să ne uităm în altă parte”, a adăugat Hamilton, conform sursei citate.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cel mai mare proiect de infrastructură din Moldova prinde contur » Imagini spectaculoase de pe șantierul de 35 de milioane de euro
Altele
Cel mai mare proiect de infrastructură din Moldova prinde contur » Imagini spectaculoase de pe șantierul de 35 de milioane de euro
Eugen Neagoe, pregătit pentru revenirea în Superligă » Detalii din culise
Superliga
Eugen Neagoe, pregătit pentru revenirea în Superligă » Detalii din culise
Gigi Becali, decizie radicală în ziua transferurilor lui Bîrligea și Popescu: „Tată, îmi e și jenă să o spun!”
Superliga
Gigi Becali, decizie radicală în ziua transferurilor lui Bîrligea și Popescu: „Tată, îmi e și jenă să o spun!”

Daniel Bîrligea, prezentat la Palat de Gigi Becali: „Eu acum am călăi, nu mai poți să le stai în față!” + „Nici la dușmani nu faci ce a făcut Șucu!”

Florinel Coman, condamnat definitiv pentru 3 capete de acuzare » A recunoscut că a folosit un permis fals și le-a zis procurorilor cât a plătit


Comentarii (1)
demostene1
demostene1  •  19 Iulie 2024, 20:16

inca putin si spunea ca si el *** in timpul liber ceva ca sa isi arate sustinerea

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează