SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATE EUROPENE

Azi încep Campionatele Europene de la Munchen » 4 gimnaste române intră în concurs

Ioana Stănciulescu
Ioana Stănciulescu

Articol de - Publicat joi, 11 august 2022 11:02 / Actualizat joi, 11 august 2022 11:51

În perioada 11-21 august, la Munchen se vor desfășura întrecerile continentale la mai multe sporturi, a doua ediție a unui asemenea eveniment multisportiv, prima având loc acum patru ani la Berlin și Glasgow.

  • Subdiviziunea în care participă primele reprezentate ale României (gimnastele  Ana Maria Bărbosu, Ioana Stănciulescu, Andreea Preda și Antonia Duță) începe la 16:28, ora României
  • Întrecerea ar urma să fie transmisă în mod normal de TVR, însă nu apare în programul de azi afișat pe site-ul televiziunii naționale

Chiar azi intră în competiție gimnastele române, repartizate în subdiviziunea a treia a concursului pe echipe, unde încep cu săriturile. Ana Maria Bărbosu, Ioana Stănciulescu, Andreea Preda și Antonia Duță vor evolua în celebra Olympiahalle din capitala Bavariei, ora de start a respectivei părți a concursului fiind 16:28 a României. În total, sunt patru subdiviziuni.

Primul test pe echipe

Campioană europeană de junioare la toate cele patru aparate în urmă cu doi ani, Ana Maria Bărbosu și-a făcut debutul la senioare anul acesta, la Cupa Mondială, cucerind o medalie de aur. 

„Obiectivul este să ne calificăm în finala pe echipe și ulterior și pentru Mondiale. Să ne facem exercițiile cât mai curat, să ne prezentăm onorabil, să avem execuții frumoase și să lăsăm o impresie cât mai bună", a declarat gimnasta pentru Sports Net despre concursul de la CE.

Născută la Năvodari, Ioana Stănciulescu a fost nevoită să facă naveta la Constanța zilnic timp de 6 ani pentru visul de a deveni campioană. 

„E un sacrificiu care merită", mărturisea ea pentru sursa citată. Gimnastele participante la CE au fost descoperite și s-au format în cadrul programului „Țară, țară, vrem campioane!", coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom.

Întrecerea feminină de la CE găzduite de Munchen se va desfășura între 11 și 14 august. România e reprezentată la senioare de Ana Maria Bărbosu, Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu, Antonia Duță, Andreea Preda, însoțite de antrenorii Gina Gogean Groza, Cristian Moldovan și Lucian Sandu. 

La junioare vor evolua Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță, Sabrina Maneca Voinea, Crina Tudor, Miruna Botez, iar antrenorii sunt Ramona Micu, Camelia Voinea și Cătălin Meran.

Programul Campionatelor Europene de la Munchen

SportDate de disputareArenă
Gimnasticăfeminin 11-14 august, masculin 18-21 augustOlympiahalle
Atletism15-21 augustOlympiastadion
Kaiac-canoe18-21 augustOlympic Regatta Centre
Canotaj11-14 augustOlympic Regatta Centre
Tenis de masă13-21 augustRudi-Sedlmayer Halle

Prima întâlnire cu apa

Astăzi încep, la Oberschleissheim, pista olimpică situată la 13 kilometri de München, întrecerile de canotaj. Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu concurează în seria a doua la dublu rame, de la 10:50, apoi, în aceeași probă, la masculin, vor evolua Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, în prima serie. 

Campioanele olimpice Ancuța Bodnar și Simona Radiș vor fi în seria a 3-a la dublu vâsle, de 11:20, urmate imediat de Andrei Cornea și Cristian Cojocaru în prima cursă a aceleiași probe. La 12:15 e seria 1 la 4 rame feminin, în timp ce barca masculină medaliată cu argint olimpic va lua startul în a doua cursă. 

Proba de 4 vâsle feminin începe la 13:55, cu „tricolorele" în a doua întrecere, iar la masculin ai noștri concurează în prima serie. Ziua se va încheia cu probele de 8 plus 1, întâi băieții, apoi fetele.

Citește și: 

EXCLUSIV Florentin Pera este noul selecționer al naționalei feminine de handbal a României » Prima reacție a antrenorului: „Obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”

Sorana Cîrstea se resimte, după infectarea cu Covid-19: „A avut un impact mare asupra sănătății mele”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce noroc! România, șansă uriașă la tragerea pentru preliminariile CM 2026 » „Tricolorii” pot scăpa de PATRU adversari de foc
Nationala
Ce noroc! România, șansă uriașă la tragerea pentru preliminariile CM 2026 » „Tricolorii” pot scăpa de PATRU adversari de foc
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României după victoria la „masa verde”. Anunțul incredibil: „Federația a făcut apel”
Nationala
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României după victoria la „masa verde”. Anunțul incredibil: „Federația a făcut apel”
Ninsori la Botoșani, înainte de meciul cu FCSB » Cum arată terenul cu 9 ore înaintea restanței din Superliga
Superliga
Ninsori la Botoșani, înainte de meciul cu FCSB » Cum arată terenul cu 9 ore înaintea restanței din Superliga

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  12 August 2022, 02:44

Felicitări Ana Barbosu! Dar se poate mai mult. A sacrificat 4 zecimi la sărituri, per total concurs bun, dar trebuie să-și crească D-ul la sărituri, cu nota de sub 13 acolo nu mai e gimnastă de individual compus. În rest note chiar bune. Surpriza plăcută a fost Andreea Preda, în limita posibilităților, dar de la cea mai slaba sa ajute cu al doilea punctaj... Bravo ei! Acum, eu aștept niște explicații pentru motivul pentru care nu avem niciodată echipa completa. Ceplinschi accidentata, Stanciulescu dispare din echipa cu câteva minute înaintea de începerea calificărilor, ieri se știa ca nu participa Sfiringu. Totuși, despre ce este vorba?! Tot timpul apar accidentări. Dacă cumva a fost o decizie strategica, nu mai vorbesc, a fost falimentara. Adică finala era o simpla formalitate dacă participa Stanciulescu. Asa nu s-a prins. Totuși, ai 4 fete de nivel competitiv, 2 nu participa și una e probabil forțată sa între accidentata, cel puțin asa mi-as explica evoluțiile catastrofale ale lui Sfiringu. Dar măcar sa ne zică cineva despre ce este vorba, apoi cere și donații, dar pana atunci mie mi se pare ca se întâmplă o groaza de lucruri ciudate. Ce s-a întâmplat cu Stanciulescu în ultima clipa?! Potențialul echipei era de top 5. Și nu prindem finala, dar cum sa o prinzi când îți pica 3 sferturi din ea înainte de concurs?!

teodosie6666
teodosie6666  •  11 August 2022, 16:22

Eram campioni la gimnastica cand niste fetite erau batute si umilite de antrenori pentru ca acesta era singurul mod in stiau sa lucreze cu copii. La canotaj sau alte sporturi nu am auzit pe nici un sportiv sa spuna ca a fost agresat in vreun fel de antrenor.

colorsinsin
colorsinsin  •  11 August 2022, 12:34

Candva favoriti... Succes echipei!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close