SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

CSM București și Gloria Bistrița s-au încălzit în Liga Florilor pentru duelul din Liga Campionilor

Cristina Neagu
Cristina Neagu

Articol de - Publicat vineri, 30 august 2024 15:45 / Actualizat vineri, 30 august 2024 18:18

CSM București și Gloria Bistrița au câștigat joi meciurile de debut din noua ediție de campionat la handbal feminin. Ele se vor întâlni și săptămâna viitoare în derby-ul României din Liga Campionilor, sâmbăta, la Bistrița, de la ora 17.

CSM București - CSM Iași 35-23

CSM București a avut parte de un meci facil în prima etapă din campionat, cu nou-promovata CSM Iași. Campioana a câștigat lejer cu 35-23, o partidă în care portărița Eriksson a avut 10 parade din 20 posibile, iar Hosu a blocat 7 mingi din 20. Brazilianca Gabriela Moreschi nu a fost folosită în acest meci.

Antrenoare Helle Thompsen a rulat tot lotul, iar cele mai multe goluri au fost marcate de extrema stângă Emma Friis, 6 din 7 aruncări, unul singur de la 7 metri. Și extrema titulară de pe partea opusă lui Friis, Trine Ostergaard, a reușit 4 goluri din 5 aruncări.

De pe pivot campioana a marcat de 7 ori, 4 prin nou-venita Noemi Pasztor și încă 3 prin Pintea.

Cristina Neagu a jucat 34 de minute și a marcat un gol din 3 aruncări.

Chiar dacă este început de sezon și cu multe jucătoare noi în lot, după ce a câștigat Supercupa României, CSM București a arătat acceptabil în partida cu CSM Iași, dar primul test adevărat după care se poate trage o concluzie parțială va fi debutul în Liga Campionilor, cu meciul de sâmbăta viitoare de la Bistrița.

Gloria 2018 Bistrița Năsăud - HC Zalău, 28-20

Gloria Bistrița a avut și ea un meci ușor în prima etapă din campionat și a învins-o cu 28-20 pe HC Zalău. Chiar dacă oaspetele au condus cu 3-0, Bistrița și-a revenit repede și nu a mai avut emoții până în final.

Franțuzoaica Niombla a avut un procentaj de 100%, marcând 5 din 5, pentru gazde. Portărițele Glorie, Arruda și Kapitanovic au scos împreună 7 mingi din 27 posibile. O altă jucătoare de bază a Bistriței, pivotul Tamires De Araujo, a jucat cel mai mult pentru gazde, 53 de minute, și a marcat 4 goluri din 6 aruncări.

Cu doar 3 jucătoare românce în lotul de 16, echipa selecționerului României, Florentin Pera, dă senzația că în acest sezon se poate lupta de la egal la egal cu campioana din București, mai ales după ce ardelencele au pierdut finala din Supercupă la un singur gol diferență, 27-28, în fața CSM-ului.

Dintre jucătoarele nou-venite la Bistrița, Kirdasheva, Delgado, Kacsor și Nocun s-au acomodat extrem de rapid și datorită prestațiilor acestora jocul Gloriei este mult mai eficient, mai ales în atac.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Superliga
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează