Articol de Luminița Paul, Adrian Jitea - Publicat duminica, 14 ianuarie 2024 18:30 / Actualizat duminica, 14 ianuarie 2024 18:39
Rapid a fost învinsă de Metz, scor 31-34, în runda cu numărul 10 al grupei B din Liga Campionilor la handbal feminin. Cei 4.500 de spectatori din Polivalentă n-au putut să suplinească absența starurilor Grozav, Polman și Buceschi.
„Fiecare meci e ca o finală pentru noi de acum încolo”, spunea David Ginesta înaintea partidei cu Metz, din Sala Rapid. Mai multă presiune de la un duel la altul pentru o echipă care vrea să-și joace până la capăt șansa în Liga Campionilor, dar care nu mai are același parcurs ca la ediția trecută.
Contra lui Metz, care în tur câștigase acasă cu 33-22, nu avea cum să fie ușor, însă jucătoarele în vișiniu au avut un interval entuziast între minutele 5 și 10. Au urcat până la 8-5, după ce Korsos a găsit din nou oportunitățile din extrema stângă, iar Lopez și Fernandez au avut și ele efect asupra tabelei.
Rapid, luptă strânsă cu Metz în Liga Campionilor
De data aceasta, spre deosebire de săptămâna trecută, Ginesta a început cu Fernandez Fraga în centru, în loc de Mogensen, ceea ce a dat mai multă viteză, fantezie și sens atacurilor. Centrul iberic a coordonat, dar a și înscris prin pătrunderile ei tehnice, inspirate.
De partea cealaltă, pericolul cel mai mare a venit dinspre pivotul Sarah Bouktit, înaltă, puternică, dar capabilă să își facă loc cu ușurință pe semicerc, ea încheind prima repriză cu un total de 6 goluri.
Părea că lucrurile o iau spre sud când Metz a reușit să egaleze și apoi să ia conducerea, cu un gol. Rapid a greșit mai mult, dar tot Rapid a avut puterea să se regrupeze și să treacă în față, sub bagheta aceleiași Fernandez. 2-3 goluri și o fază importantă în ultimele secunde, la 18-16.
Ciucă parase 5 mingi, dar David Ginesta a introdus-o pe Ivana Kapitanovic, cea care sezonul trecut a fost între portarii cu cele mai multe aruncări de la 7 metri. Și Ivana a apărat formidabil șutul lui Jorgensen!
Mare ușurare, Rapid intra cu avantaj la pauză și, cel mai important, cu o atitudine bună, vie, hotărâtă. La reluare, Kapitanovic a rămas în poartă și bine a făcut, fiindcă a blocat mai multe mingi, ideale atunci când atacul a mai dat rateuri.
Rapid, prăbușire în repriza secundă contra lui Metz
Se mai punea o întrebare: cum va face față Rapid din punct de vedere fizic? Cu trei absențe importante, fără a o socoti și pe Grozav, însărcinată, efortul intens al celor care au jucat nu avea cum să nu lase urme.
Au urmat minute lungi în care Rapid a rămas în față, a ținut cu dinții de un avantaj tot mai amenințat de o adversară în care Bouktit nu a avut rival pe semicerc, ajungând la 12 goluri!
În ultimele 10 minute, cu tabela înclinând când într-o parte, când în alta, tribuna parcă a luat foc, suporterii cântând încontinuu. Fernandez a reușit să o activeze pe Janjusevic, iar interul dreapta și-a mărit zestrea de goluri.
5 minute, câtă tensiune!, arbitrele nu văd un 7 metri clar la 31 egal, marchează Jorgensen de două ori. Rapid reintră în coșmarul de săptămâna trecută, de la meciul cu Krim, doar că acum dezastrul s-a concretizat mai devreme, nu în ultimele secunde.
Păcat de încă o poveste cu final ratat, după ce zânele și prinții zâmbiseră în vișiniu timp de 57 de minute.
Marcatoarele Rapid: Korsos 7, Fernandez 7, Lopez 4, O. Kanor 6, Janjusevic 3, Kassoma 3, Badea 1
Rapid, emoții pentru calificarea în „optimile” Ligii Campionilor la handbal feminin
Rapid rămâne cu 7 puncte strânse în primele 10 runde și este prima sub linia optimilor de finală. Misiunea nu este imposibilă. Giuleștencele sunt la un punct în spatele lui Ferencvaros, cu 4 runde rămase de disputat.
Ce meciuri mai are Rapid în grupa de Liga Campionilor:
- 21 ianuarie, ora 15:00 » Herning-Ikast - Rapid
- 4 februarie, ora 17:00 » Rapid - Ferencvaros
- 10 februarie, ora 17:00 » Zaglebie - Rapid
- 18 februarie, ora 17:00 » Rapid - Esbjerg
Clasamentul actualizat în grupa Rapidului din Liga Campionilor
FINAL. Rapid - Metz 31-34
min. 58: Ginesta cere time-out. 31-33
min. 56: Rapid primește două goluri în superioritate numerică. 31-32
min. 54: Janjusevic speculează superioritatea numerică. 31-30
min. 53: Lopez înscrie pe contraatac! Atmosferă unică, toată lumea din Polivalentă cântă: „De când am venit prima oară pe Giulești”. 30-29
min. 52: Kassoma se întoarce superb și înscrie cu două adversare în spate. 28-28
min. 50: Korsos aruncă pe lângă capul portăriței adverse. Înscrie! Galeria e în picioare, atmosfera din Polivalentă e minunată. 27-27
min. 44: Fraga Fernandez transformă o aruncare de la 7 metri. Rapid are superioritate numerică timp de două minute. 23-21
min. 43: Emmanuel Mayonnade, antrenorul lui Metz, cere time-out. 22-20
min. 40: Kapitanovic are o nouă intervenție salvatoare. Korsos încearcă un lob de la 7 metri, dar e ghicită. 22-20
min. 32: Korsos, din nou impecabilă din extrema dreaptă. 20-17
A început repriza secundă!
min. 30: Kapitanovic apără o aruncare de la 7 metri la ultima fază din prima repriză. 18-16
min. 30: Kanor vine lansată și este faultată. 7 metri și gol pentru Rapid! 18-16
min. 25: Ce depășire reușește Kanor! 13-11
min. 20: Fraga Fernandez înscrie din fault, după un plonjon spectaculos. 10-10
min. 17: Ciucă are o „paradă” cu piciorul. 9-8
min. 15: Korsos înscrie din extremă. 9-8
min. 14: A venit rândul lui David Ginesta Montes, antrenorul Rapidului, să ceară time-out. 8-8
min. 11: Metz e obligată să ceară time-out. Apărarea Rapidului este eficientă, contraatacul funcționează perfect. 8-5
min. 1: Kanor deschide scorul cu o aruncare plasată lângă bară. 1-1
A început partida! Aproximativ 4.500 de spectatori sunt prezenți în sala Polivalentă din București.