Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 17:02
CSM București și SCM Rm. Vâlcea ar avea de jucat 12, respectiv 11 partide, în 24 de zile! Echipele ar trebui să stea numai pe drum și ar cheltui sume foarte mari cu jocurile de pe teren neutru
Cristina Vărzaru, secretarul general al Federației Română de Handbal, a trimis membrilor Consiliului de Administrație ordinea de zi a ședinței care ar urma să se desfășoare prin videoconferință la data de 22 aprilie. Pe ordinea de zi, cele mai importante puncte de dezbătut sunt cele legate de programul competițional al seniorilor, fete și băieți. Federația a venit și cu niște propuneri concrete, care sunt însă de-a dreptul halucinante!
Fără play-off și play-out la masculin
La băieți, mai sunt de disputat trei etape din sezonul regulat. Federația a venit cu propunerea să se anuleze sistemul play-off și play-out, iar decernarea medaliilor să se acorde după ce etapele 24-26 se vor disputa sistem turneu, între 9 și 11 iunie. Final Four-ul Cupei României se va disputa la Constanța, între 24 și 25 iunie, semifinala CSM Bacău-Dinamo urmând să conteze și pentru etapa a 20-a de campionat! Tot în luna iunie, Dinamo va trebui să joace dubla cu PSG, din "optimile" Ligii Campionilor, iar Potaissa Turda și CSM București meciurile din "sferturile" Challenge Cup.
Propunerile FRH:
31 mai: restanțele AHC Potaissa Turda – CS Dinamo București (Etapa 10) și SCM Poli Timișoara – CS HC Buzău 2012 (Etapa 23)
9-11 iunie: Etapele 24, 25 și 26 sub formă de turneu 24-25 iunie:
Cupa României Fan Courier. Semifinala din 24 iunie dintre CSM Bacău – CS Dinamo București să conteze și pentru Etapa 20 de campionat rămasă restantă
Fetele trebuie să "moară" pe teren
Dacă la băieți programul nu este foarte încărcat, la fete este de-a dreptul hilar. CSM București ar trebui să joace nu mai puțin de 12 partide în 24 de zile (un meci la două zile). La acestea se adaugă deplasările lungi și obositoare, inclusiv cea de la Gyor pentru partida cu campioana Europei, din "sferturile" Ligii. Nici campioana SCM Rm. Vâlcea nu ar avea un program mai ușor. Ar trebui să dispute 11 întâlniri în 24 de zile. Interesant este că pe final, între 11 și 27 iunie, fetele ar trebui să joace 10 meciuri în 17 zile, deci un meci la mai puțin de două zile.
"E inuman. Cred că domnișoara Vărzaru a visat urât! Vărzaru și Dedu au fost și ei jucători, cum pot să se gândească la un asemenea program? De ce această înverșunare de a termina sezonul? Cine va răspunde de eventualele accidentări? Vor fi în cauză și fetele de la echipa națională? Nu mai avem nevoie de ele, le punem pe butuci?", întreabă un membru activ al Consiliului de Administrație. Nu se mai dispută Mondialul de tineret? Programul va fi dat peste cap dacă Mondialul de tineret, la feminin, programat între 1 și 13 iulie, nu va fi anulat. Federația Internațională nu a luat nicio decizie în acest sens. "Dacă Mondialul de tineret va avea loc, jucătoarele de lot nu vor mai putea participa la turneul 2 gândit de federație. Că doar nu mergem cu echipa națională la Mondiale fără nicio zi de pregătire, nu?”, întreabă un alt oficial al unei echipe de primă ligă.
Propunerile FRH 5-7 iunie
5-7 iunie, Cupa României, Turneul Final Four: (sferturile SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila, CSM București – CSM Slatina plus semifimale și finale. S-au calificat deja Gloria Buzău și Rapid București)
10-12 iunie: restanța AHCM Slobozia – CSM București (10 iunie); Etapa a 20-a (11 iunie); Etapa a 21-a (12 iunie)
15-21 iunie: etapele 23 și 26 desfășurate normal, în săptămâna în care Vâlcea și CSM București au programate sferturile de finală. În aceste runde, SCM și CSM ar fi trebuit să evolueze cu Corona Brașov, exclusă din campionat. Rămân două restanțe, Vâlcea – Gloria Buzău și Gloria Bistrița – CSM București, care se vor juca la încheierea celui de-al doilea turneu.
24-27 iunie: Etapele 22, 24 și 25 în cadrul unui turneu de sală (24-26 iunie): În 27 iunie se vor juca restanțele Vâlcea – Gloria Buzău și Gloria Bistrița – CSM București
”Îi invităm pe domnul Dedu și pe domnișoara Vărzaru să ia și ei parte la meciurile acestea programate, din sală, să se expună și ei riscului îmbolnăvirii cu Covid-19. Ei cred că dacă se ridică starea de urgență în 16 mai, cada și virusul a plecat și noi ne întâlnim și începem să ne pupm? Cine testează echipele, oficialii, oamenii care pregătesc sălile? Pentru ce acest risc?”
”Toate campionatele din lume se închid, noi suntem cu două perechi. Francezii ăia sunt nebuni când spun că va fi bine dacă se va relua handbalul în luna octombrie? Noi discutăm de meciuri la copii și juniori. Ce părinte sănătos la cap își lasă acum copilul să mai joace un meci? Copiii nu merg la școală, dar îi punem să joace handbal!”
Membru CA al FRH
Presa din Scoția, prima reacție despre jocul făcut de Ianis Hagi + Nota după Rangers - Dundee
Mutare-șoc în tenis: Novak Djokovic va fi antrenat de fostul lui mare rival!