SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Spectacolul Ligii Campionilor e la Budapesta! Când se dispută meciurile din Final Four-ul feminin

Stine Oftedal (Gyor)  și Karolina Kudlacz-Gloc (Bietigheim) într-un duel ce s-ar putea repeta în finală FOTO Imago Images
Stine Oftedal (Gyor) și Karolina Kudlacz-Gloc (Bietigheim) într-un duel ce s-ar putea repeta în finală FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 31 mai 2024 19:15 / Actualizat vineri, 31 mai 2024 19:21

Sâmbătă și duminică se dispută, la Budapesta, Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin. Esbjerg - Gyor și Metz - Bietigheim sunt cele două semifinale care vor da echipele pentru finalele de duminică, la a 10-a ediție a F4 de la Budapesta. Competiția se desfășoară în sala MVM Dome, care are o capacitate de 20.022 de locuri.

  • Competiția este transmisă de Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport

Cel mai râvnit trofeu al handbalului feminin de club la nivel european își va găsi câștigătoarea la finalul acestui weekend. La Budapesta, se vor duela Esbjerg, Gyor, Metz și Bietigheim.

Esbjerg - Gyor, sâmbătă, ora 16:00

Esbjerg, echipa antrenată de Jesper Jensen, care din vară va rămâne doar selecționerul Danemarcei, s-a calificat pentru a 3-a oară la rând în F4 , turneu în care nu a câștigat până acum nicio partidă.

Campioana daneză a trecut în sferturile de finală de FTC, cu scorul general de 55-49, după ce în grupă s-a clasat pe locul 2, cu 22 de puncte, obținute din 11 victorii.

Punctul forte al danezelor îl constituie linia de 9 metri formată din Breistol, Reistad, Mork, jucătoare care au marcat împreună 258 de goluri în 16 partide.

Din lotul deplasat la Budapesta, Jesper Jensen nu se va baza pe interul dreapta Mette Tranborg și pe extrema dreapta Marit Jacobsen, ambele fiind accidentate, dar, în schimb, este aptă de joc Katrine Heindahl, căpitanul echipei.

Heindahl s-a accidentat la Campionatul Mondial din decembrie, dar acum va putea juca alături de Rikke Iversen pe zona centrală în apărare.

  • Un prim „7" posibil pentru Esbjerg: Kristensen, Solberg, Breistol, Reistad, Mork, Pedersen, Iversen.

Gyor este marea favorită la câștigarea trofeului, fiind la a noua participare în F4 din totalul celor 10 ediții. Campioana Ungariei a trecut în sferturile de finală de fosta deținătoare a trofeului, Vipers, cu scorul general de 54-49, după ce în grupă s-a clasat pe primul loc, cu 23 de puncte.

În semifinala cu Esbjerg, Gyor este favorită la casele de pariuri cu o cotă de 1.90-1.93, în timp ce danezele au o cotă la victorie de 2.30-2.45.

Chiar dacă echipa a mers bine în Liga Campionilor, antrenorul Ulrik Kirkely a fost demis în primăvară, deoarece Gyor a pierdut Cupa și campionatul în fața lui Ferencvaros. În locul danezului a fost ales suedezul Per Johansson, care conduce echipa din luna martie și căruia i s-a oferit un contract până în 2025.

Gyor a câștigat Liga Campionilor de 5 ori, ultima dată în 2019.

  • Un prim „7" probabil pentru Gyor: Toft, Schatzl, Kristiansen, Oftedal, Gros, Lukacs, Dale.

Metz - Bietigheim, sâmbătă, ora 19:00

Metz, echipa antrenată de Emmanuel Mayonnade, s-a calificat pentru a 3-a oară în F4, dar niciodată nu a ajuns în finală. Campioana Franței a trecut în „sferturi" de CSM București, cu scorul general de 56-47, după ce în grupă a fost pe locul 1, cu 22 de puncte. Metz are doar 3 înfrângeri în cele 16 partide jucate, în rest doar victorii.

Formația lui Mayonnade practică un handbal total, cu o linie de 9 metri extrem de creativă și productivă, care pune foarte bine în valoare pivotul sau extremele și, din acest motiv, Sarah Bouktit a marcat în 16 meciuri 97 de goluri.

În semifinala cu Bietigheim, Metz este superfavorită, cu o cotă de 1.21-1.27, în timp ce campioana Germaniei este cotată la victorie cu 5.20-6.00.

  • Un prim „7" probabil pentru Metz: Sako, Valentini, Hansen, Jorgensen, Burgaard, Granier, Bouktit.

Beitigheim, formație pregătită de danezul Jakob Vestergaard, este marea surpriză a acestui F4. Campioana Germaniei s-a calificat în premieră în semifinale după ce a trecut în sferturile de finală de Odense, iar în play-off de Ikast. În grupă, Bietigheim a terminat abia pe locul 6, cu 14 puncte obținute din 7 victorii.

Punctul forte al lui Bietigheim este disciplina tactică, jucătoarele reușind să pună de cele mai multe ori în practică sfaturile antrenorului Jakob Vestergaard, care a câștiga de două ori Liga Campionilor cu Viborg, în 2009 și 2010.

Un rol important îl are și portarul brazilian Gabriela Moreschi, care a blocat 194 de mingi, fiind pe locul 1 în competiție. Din sezonul viitor, Moreschi alături de colega sa, coordonatoarea Inger Smits, vor juca la CSM București.

  • Un prim „7" posibil la Bietigheim: Moreschi, Mala, Dulfer, Smits, Kudlacz, Falufegi, Gassama.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (1)
Razvan
Razvan  •  31 Mai 2024, 21:28

Mork, si a batut joc la csm de fraierii care au adus o accidentata. A stat pe bani frumosi n a jucat mai nimic, dupa ce a plecat, nu 0 mai durea nimic, rupea tot la echipa noua. Nimeni n a fost tras la raspundere

Vezi toate comentariile (1)
Comentează