SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUPERCUPA ROMÂNIEI

S-a stabilit finala Supercupei României! » CSM București o va înfrunta pe Gloria Bistrița

Secvență din semifinala Gloria Bistrița - Rapid București Foto: Facebook FR Handbal / Dan Badea
Secvență din semifinala Gloria Bistrița - Rapid București Foto: Facebook FR Handbal / Dan Badea

Articol de - Publicat joi, 22 august 2024 19:58 / Actualizat joi, 22 august 2024 19:59

Campioana României, CSM București, și finalista EHF European League, Gloria Bistrița, se vor duela vineri, de la ora 17:30, pentru Supercupă, primul trofeu care se decernează în noul sezon.

Semifinale antrenante în Pitești Arena, acolo unde cele mai valoroase patru echipe din întrecerea internă feminină au evoluat pentru calificarea în ultimul act al competiției.

Întâi, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a depășit-o cu un scor clar pe Rapid București, 36-28, însă la pauză scorul fusese unul echilibrat, 16-16. De fapt, prima parte a mers cap la cap, Rapid trecând în față, însă cu un avantaj maxim de două goluri, întâi 3-1, în minutul 6, ultima dată 15-13, la borna 28 a cronometrului.

Gloria a avut avantaj în premieră pe finalul jumătății întâi de meci, 16-15, după contraatacul valorificat de Fujita, dar de partea cealaltă Kassoma a readus echilibrul în ultima secundă.

Ultimele 10 minute au adus desprinderea pentru Gloria

Apoi, totul a rămas compact, cu avantaj minim când de o parte, când de alta până în minutul 45, când Bistrița a crescut viteza: 27-24 după alte două acțiuni rapide finalizate pe contraatac de Delgado Pinto. Ultimele 10 minute au creat decalajul care avea să arate atât de bine la final pentru Gloria, bucureștencele pierzând mai multe mingi și ratând în atac.

  • Marcatoare Gloria Bistrița
  • Delgado Pinto 8, Mbengue Rodriguez 7, Nocun 7, Kirdiasheva 7, De Araujo 3, Kacsor 1, Fujita 1, Kerekes 1, Burlachenko 1
  • Marcatoare Rapid
  • Janjusevic 6, Fernandez Fraga 6, Kassoma 4, Ristovska 3, Korsos 3, Lopez 2, Ilie 1, Stoica 1, Kouyate 1, Gonzalez 1

Bistrița își aștepta adversara din înfruntarea CSM București – HC Dunărea Brăila. Alt meci agreabil, în care campioana a condus cu 4 goluri în primele minute, 6-2 și 7-3, apoi a mărit avansul la 5 și 6 goluri. Adversarele au revenit însă curajos de fiecare dată, topind diferența până la o lungime când mai erau 6 minute de joc.

Vedete nou venite la apariția oficială

La pauză, CSM a condus cu 18-15. Scenariul a avut aceeași alură și în partea secundă, însă campioana, la care au putut și văzute evoluând noutățile Emma Friis, Alina Grijseels și portarul Gabriela Moreschi, nu a fost în pericol cu adevărat în niciun moment. Scorul final: 31-28.

Finala este programată vineri, în Pitești Arena, de la ora 17:30, înainte jucându-se meciul pentru locul 3, de la 14:30.

  • Marcatoare CSM București
  • Neagu 6, Pintea 5, Ostergaard 5, Arntzen 5, Friis 4, Kobylinska 2, Omoregie 2, Grijseels 2
  • Marcatoare HC Dunărea Brăila
  • Jezic 9, Liscevic 9, Michalak 3, Gonzalez 3, Kanaval 1, Raicea 1, Borș 1, Popa 1
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali, replică promptă pentru Varga, după ce patronul lui CFR Cluj a anunțat că nu are emoții cu FCSB
Superliga
Gigi Becali, replică promptă pentru Varga, după ce patronul lui CFR Cluj a anunțat că nu are emoții cu FCSB
Veste tristă la Dinamo » Gigi Mulțescu, internat la „Urgență”: „Își caută ziua de mâine pe un pat de spital”
Superliga
Veste tristă la Dinamo » Gigi Mulțescu, internat la „Urgență”: „Își caută ziua de mâine pe un pat de spital”
INACCEPTABIL! După Iohannis, a comis-o și primarul! Stupoare la premierea canotoarei de aur de la Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice
INACCEPTABIL! După Iohannis, a comis-o și primarul! Stupoare la premierea canotoarei de aur de la Jocurile Olimpice

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (5)
MaxiP
MaxiP  •  23 August 2024, 08:54

Mama, cum se lauda Rapidul ca e mai tare ca CSM-ul... au avut adversar mai greu, adevarat, dar totusi, atata lauda pentru o echipa cu rezultate net inferioare si atata critica pentru echipa cert mai buna. Putina obiectivitate n-ar strica, iar in Europa hai sa ne dorim sa performeze toate. Ceea ce o cam facm, desi multi ignora acest lucru.

MaxiP
MaxiP  •  23 August 2024, 08:52
Postat de razvyyc pe 22 August 2024, 22:31

Neagu, Pintea, Borș, Ilie, Popa, Stoica o fi australience?

Nu prea le ai cu handbalu', is angoleze, baiiiii.....

moise
moise  •  22 August 2024, 22:32

Un eveniment sportiv la nivel de F4 de cupă europeană quasi anonim in Romania. Mi-a plăcut mult Bistrița care pare că a trecut la un alt nivel. Sper sa câștige mâine finala pentru a-și cimenta încrederea, deși sunt fac CSM. Care CSM pare inca departe de potențial și de așteptări. Dunărea are același spirit că anul trecut dar parca tehnico-tactic sunt tot acolo. Sigur e prematur pentru concluzii. Cert este că în handbalul feminin de echipe vom fi sus și în acest sezon. Hai Romania.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează