Articol de Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video) - Publicat marti, 13 decembrie 2022 20:04 / Actualizat marti, 13 decembrie 2022 20:06
Valentin Ghionea (38 de ani), extremă dreapta la Dinamo, a vorbit astăzi despre nevoia de săli de sport în România. Gazeta Sporturilor a scris astăzi despre anomalia din București, singurul oraș din Europa care dă 3 echipe în grupele Ligii Campionilor, dar nu beneficiază de nicio sală modernă.
Dinamo București este singura echipă masculină din handbalul românesc care participă în grupele Ligii Campionilor. „Dulăii” se descurcă chiar foarte bine, având șanse mari să prindă cel puțin faza optimilor.
Unul dintre dinamoviști, Valentin Ghionea, prezent astăzi la Gala Sportului Dinamovist 2022, a vorbit despre nevoia de investiții în infrastructura sportivă.
Valentin Ghionea, Dinamo: „Așteptăm o nouă arenă în București”
„Așteptăm acea arenă în București, și nu numai. În toată România ar trebui să fie construite arene, infrastructură pentru sportivi, pentru cei mici, pentru că de acolo vor veni pe viitor talentele.
Avem nevoie de infrastructură la toate categoriile de vârstă. Ne dorim asta, sper ca cei în măsură să facă asta să fie atenți la acest detaliu, iar în cel mai scurt timp să avem sălile de sport”, a precizat Ghionea.
„Handbalul este un sport important de foarte mulți ani, acest lucru se vede. A creat emulație mai ales sezonul acesta, prin cele 3 echipe din grupele Ligii, toate cu șanse să ajungă în fazele superioare. Cred că putem numi handbalul un posibil sport național, este iubit de mulți oameni din România”, a mai spus extrema lui Dinamo.
CSM București, Dinamo și Rapid împart aceeași sală pentru duelurile europene
Actuala Sală Polivalentă din Capitală, împărțită de CSM București, Dinamo și Rapid, e veche de 48 de ani, inaugurată pe vremea regimului comunist, pe 10 august 1974.
În sala cu 5.300 de locuri CSM București joacă și partidele de campionat, fiindcă nu are o „casă" proprie.
Ridicarea unei săli noi este blocată de politicieni, toate procedurile fiind paralizate de birocrație. E nevoie de o singură semnătură, care întârzie de 3 ani și jumătate! Apoi de încă 3 ani pentru construcția efectivă a sălii.
Mai multe știri din handbal:
CSM București a făcut spectacol în derby-ul din „Liga Florilor” » „Tigroaicele” rămân neînvinse!