SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  

Secretele „Colectiv” în imagini și documente: chirurgul Emanuel Albu a cerut, încă din prima zi, în foaia de observație, transferul rănitului Roberto Vlăduț! Vlăduț pleacă ultimul și moare!

Articol de , , - Publicat joi, 22 noiembrie 2018 07:00

În ciuda versiunii oficiale propagată public de Bănicioiu și Arafat, medicii își anunțaseră în scris șefii că nu-i pot trata eficient pe arșii de la ”Colectiv!”.

”IMPORTANT!! Se recomandă transferarea pacientului într-un centru cu experiență în tratarea arșilor mari. Peste 60% din suprafața corporală, este toată grăsimea arsă”doctorul Emanuel Albu, pe foaia de observație a lui Roberto Vlăduț în 31 octombrie 2015

Prima noapte de după ” Colectiv” a fost dedicată stabilizării celor arși.

Viețile pacienților au dansat cu lupii pe teritoriul rece, strălucitor și narcotizat al medicilor specializați în reanimare.

”Da, asta afișăm noi, medicii ATI: asprime. Mai ales bărbații din ATI au o mentalitate de masculi alfa, parcă se detașează și devin dominatori și insuportabili ca să se focuseze pe spațiul îngust dintre moarte și viață”, spune Letiția Coriu, unul dintre medicii care au prins ”garda Colectiv” la Spitalul Universitar.

În dimineața de vineri, 30 octombrie 2015, când ”Colectiv” aștepta, croncănind, pe roțile timpului, Coriu s-a trezit șefă la una din secțiile ATI de la ”Universitar”, clinica mamut de pe Cheiul Dâmboviței.

Din cauza problemelor legale, fosta șefă ATI, Adriana Nica, prietena lui Sorin Oprescu, renunțase la poziția sa de conducere din cel mai mare spital al țării.

Coriu vine în locul lui Nica.

Peste doar câteva ore avea să ciocăne la ușă prăpădul.

PRIMA VIZITĂ DE DUPĂ ”COLECTIV”

În noaptea incendiului, medicii ATI de la toate spitalele bucureștene au încercat, și mulți au reușit, să-i țină în viață pe tinerii arși.

Dimineața, au intrat în scenă doctorii de chirurgie plastică.

Aici, la Spitalul Universitar, la vizita de gardă de sâmbătă s-a petrecut un episod necunoscut până azi.

Doctorul Emanuel Albu îl consultă pe Roberto Vlăduț.

Băiatul de 18 ani e într-un risc enorm.

MEDICUL RECUNOAȘTE CĂ ESTE DEPĂȘIT, ȘI EL, ȘI SPITALUL UNIVERSITAR

Imaginile arată cititorilor o parte din ce vede medicul Albu în dimineața de după ”Colectiv: Vlăduț e ars cumplit pe mâna dreaptă, pe corp, pe gât, pe cap!

Peste 60% din corp e ars.

Doctorii de la Universitar au solicitat transferarea lui Roberto Vlăduț către un centru specializat încă din prima zi, dar băiatul a ajuns în străinătate printre ultimii. Acolo a și decedat

Roberto Vlăduț arată ca întruchiparea crucificată a unui mare ars. Dar la Spitalul Universitar nu se tratau mari arși!

Ca și la ”Elias”, la ”Sf. Ioan”, la ”Bagdasar Arseni” și în alte locuri, covârșitoarea majoritate a medicilor și asistenților de aici nu se luptaseră în viața lor cu un caz de mare ars!

”Cu marea sa experiență de chirurg plastician, Albu și-a dat seama că suntem depășiți, că nu le putem asigura condițiile”, povestește momentul o colegă din secția lui.

Și, atunci, chirurgul Emanuel Albu scrie în foaia de observație a lui Roberto Vlăduț că el trebuie transferat la o secție de specialitate!

Documentul care urmează a ajuns deja și la Parchet, unde medicul Albu a fost audiat luni, 19 noiembrie 2018.

CHIRURGUL ALBU ÎȘI ÎNCEPE RECOMANDAREA TRANSFERULUI LUI VLĂDUȚ CU ”IMPORTANT!!”

Ce scrie medicul specialist în prima dimineață de după ”Colectiv în fișa lui Vlăduț?

”IMPORTANT!! Se recomandă transferarea pacientului într-un centru cu experiență în tratarea arșilor mari. Peste 60% din suprafața corporală, este toată grăsimea arsă”

Indicația medicului Emanuel Albu, consemnată pe fișa medicală în 31 octombrie 2015, privind transferul lui Roberto Vlăduț

”Recomandarea de transfer a medicului Albu însemna automat transfer în străinătate, pentru că cele câteva locuri disponibile de la Spitalul de Arși erau deja ocupate, tot cu răniți de la Colectiv”, explică unul dintre medicii martori la scenă.

Albu pune parafa pe această cerere.

Este primul medic care face așa ceva, împotriva versiunii oficiale propagate public de secretarul de stat Arafat și de ministrul Bănicioiu, care personal asigura familiile și cetățenii că ”avem toate condițiile în spitalele noastre”!

Nu, nu le aveam, iar acum există și dovada scrisă că medicii știau că nu le aveam și că nu toți au tăcut.

INSISTĂ CA PACIENTUL SĂ FIE TRANSFERAT

Suntem sâmbătă dimineață, 31 octombrie 2015, la numai câteva ore după incendiul de la ”Colectiv”.

În fața clubului de lângă bisericuța Bucur, lăcașul alb al întemeietorului orașului, asfaltul încă fumegă.

Iar spitalele și statul român acționează exact invers decât cere unul dintre specialiștii avizați, chirurgul plastician Emanuel Albu, medic pus în fața unui caz real, Roberto Vlăduț, cu mari riscuri de complicații și de deces.

În plus, Albu revine și, peste o zi, mai scrie încă o dată în foaie: ”IMPORTANT. Se menține indicația de transfer într-un centru de tratament al marilor arși”!

A doua solicitare a medicului Emanuel Albu pentru transferul pacientului Roberto Vlăduț


”A PLECAT CU PRIMUL AVION ZIARISTUL CARE VORBEA TOT TIMPUL LA TELEFON”

Abia la o săptămână de la primele dovezi scrise, pe 7 noiembrie 2015, autoritățile cedează și trimit primele două avioane în străinătate.

Imagini cu arsurile lui Alexandru Hogea, oferite de familia acestuia pentru ca publicul să vadă ce înseamnă un pacient mare ars. După ce a fost amânat de două ori, Alex a fost transferat la AKH Viena, pe 7 noiembrie, unde a și decedat

Chiar și atunci, de la Spitalul Universitar nu e transferat Roberto Vlăduț, nu e transferat Alex Hogea, ci ziaristul Cătălin Grădinariu, fără niciun risc vital!

”În timp ce alții erau în comă sau sedați masiv, Grădinariu stătea în pat și dădea telefoane. Tasta pe ele. Sigur că avea dureri, îi dădeam calmante, însă nu avea niciun risc. Folosea mai multe telefoane, vorbea mereu pe căști, că la mâini era într-adevăr ars, dar nu circular, nu grav, doar pe fața antebrațelor. Toți știam că e de la presă. Nu știm nici acum cum a reușit să plece”, povestesc medicii din Universitar.

”Doar știm că a venit înștiințarea pe numele lui Grădinariu semnată de Raed Arafat. Inițial, în cazul lui Grădinariu, Arafat nu solicita formularul E112 că nu credea nimeni că statul poate să-i plătească tratamentul urgent având în vedere rănile mici. Până la urmă, a plecat urgent și i-a și decontat statul” Medic din Spitalul Universitar

Și în cazul lui Grădinariu, medicii români au folosit Nexobrid, crema-minune venită din Israel, care înlocuiește anumite intervenții chirurgicale, mai mici, iar pielea lui era în curs de epitelizare.

În decembrie 2015 revenise deja acasă.

Astăzi, Cătălin Grădinariu lucrează ca specialist PR la Biroul de Presă al CFR.

 

MOARE ÎN ZIUA CÂND ÎMPLINEȘTE 19 ANI

Roberto Vlăduț, primul rănit de la Colectiv” care primise recomandare insistentă de transfer nu pleacă nici pe 7.

Imagini oferite de medici pentru Libertatea ilustrează rănile marilor arși din Spitalul Universitar, care nu au prins primele avioane, cele din 7 noiembrie.

Imagine oferită ziarului Libertatea de medicii de la Spitalul Universitar, unde se poate vedea lichidul negru de la fum scos din plămânii lui Alex Hogea

”Din plămânii lui Alex Hogea scoteam negru de la fum!”, arată doctorii.

Roberto Vlăduț e ultimul transferat din Spitalul Universitar, pe 8 noiembrie, spre Anglia.

Ajunge la Liverpool duminică spre luni noaptea, iar marți, de ziua lui, moare în spital. Împlinea 19 ani.

Corbul a câștigat. Iar ”Nevermore” nu se aplică, căci Colectiv se poate repeta oricând.

Neliniștea i-a cuprins pe cei implicați. Aflați mâine de ce.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău
Superliga
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează