SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  LUPTE

UPDATE Accidentare teribilă pentru luptătoarea Cătălina Axente! » Federația Română de Lupte, comunicat cu privire la starea sportivei „tricolore”

Cătălina Axente - accidentare teribilă în concursul de lupte Jocurile Olimpice Paris 2024 Foto: Imago +15   FOTO
Cătălina Axente - accidentare teribilă în concursul de lupte Jocurile Olimpice Paris 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 10 august 2024 18:10 / Actualizat sambata, 10 august 2024 18:12

Cătălina Axente (28 de ani) a suferit o căzătură înfricoșătoare în meciul din „optimile” categoriei 76 kg, când adversara ei a executat o acțiune încheiată cu aterizarea pe ceafă a româncei. Aceasta a fost transportată la spital.

UPDATE 18:00 / Federația Română de Lupte, informații bune despre starea Cătăline Axente

Federația Română de Lupte dorește să vă informeze faptul că sportiva noastră - Cătălina Axente, care a suferit o accidentare în meciul din optimi, a trecut cu bine peste investigațiile medicale, în urma cărora s-a constatat că nu are fracturi, leziuni sau deficite neurologice. De asemenea, dorim să precizam că momentul ulterior accidentarii, în care sportiva noastră a rămas pe saltea a fost unul care a respectat protocolul medical internațional impus în astfel de situații, pentru prevenirea oricărui risc suplimentar, Cătălina fiind o luptătoare experimentată și pregătită din punct de vedere fizic.

Luptătoarea noastră a fost asistată în permanență de staff-ul medical al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în frunte cu Dr. Coordonator Dan Tănase, iar pe această cale dorim să le mulțumim pentru profesionalismul, promptitudinea și grija de care au dat dovadă. Staff-ul Federației Române de Lupte s-a aflat și el în permanentă legătură cu echipa medicală și cu sportiva și ne bucuram că acest moment tensionat s-a încheiat cu bine.

- Federația Română de Lupte

Cătălina Axente - accidentare teribilă în concursul de lupte Jocurile Olimpice Paris 2024 Foto: Imago
Cătălina Axente - accidentare teribilă în concursul de lupte Jocurile Olimpice Paris 2024 Foto: Imago
Cătălina Axente - accidentare teribilă în concursul de lupte Jocurile Olimpice Paris 2024 Foto: COSR
Cătălina Axente - accidentare teribilă în concursul de lupte Jocurile Olimpice Paris 2024 Foto: COSR
Cătălina Axente - accidentare teribilă în concursul de lupte Jocurile Olimpice Paris 2024 Foto: COSR
+10 FOTO

Un final de meci teribil pentru Cătălina Axente, care a evoluat în prima ei apariție la Jocurile Olimpice, în cadrul categoriei 76 kg. A întâlnit-o pe americanca Alexis Kennedy Blades, care a luat avantaj rapid și a fost pe punctul de a încheia repede disputa prin tuș.

Axente a evitat acest lucru, însă în repriza a doua adversara a continuat asaltul și, la o altă acțiune rapidă, eficientă, a trântit-o pe româncă pe saltea, aceasta aterizând pe ceafă. Chiar putea să ajungă pe „moalele capului”, dar instinctiv a înclinat gâtul. Momente de stupoare când a rămas întinsă, în liniștea îngrijorată din sală, dar echipa medicală a urcat repede pentru a o evalua.

Arbitrul a ridicat mâna învingătoarei, care a și ieșit din sală, în timp ce Cătălina a rămas minute lungi, teribile, pe salteaua B, în timp ce personalul medical îi acorda primele îngrijiri. Într-un final, a fost adusă o targă, iar românca a fost scoasă în afara spațiului de concurs, cu un guler de imobilizare în zona cervicală și publicul aplaudând în picioare.

A fost transportată imediat la spital, însoțită și de personalul medical din cadrul echipei olimpice a României.

Cătălina Axente, născută la Galați, are în palmares două medalii de bronz la Campionatele Europene, la categoria 72kg în 2020t, la Roma, și la 76kg în 2023, la Zagreb. S-a clasat a treia și la întrecerile continentale de tineret din 2018, găzduite de Istanbul.

La Jocurile Olimpice de la Paris și-a luat bilet în urma turneului mondial de calificare desfășurat la Istanbul, între 9 și 12 mai.

Știre în curs de actualizare...

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Să nu vă mire!” » A deconspirat planul lui Mircea Lucescu pentru următoarele meciuri
Nationala
„Să nu vă mire!” » A deconspirat planul lui Mircea Lucescu pentru următoarele meciuri
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (7)
Curajul61frica
Curajul61frica  •  11 August 2024, 08:24

Viata acestei sportive a fost pusa in pericol. Adversara a executat un procedeu absolut corect. Adevarat ? A fost neglijenta sportivei ca nu a prevenit contactul teribil cu salteaua sau a antrenorilor care nu au pregatit corespunzator sportiva ?

BogdanD12
BogdanD12  •  10 August 2024, 22:44
Postat de El_Jugador pe 10 August 2024, 19:48

Se numeste German Suplex (dupa Karl Gotch) si e foarte intalnit in wrestling-ul profesionist unde implica colaborarea celor 2 atleti pentru a evita accidentari.

Chiar daca romanii stiu reteta vitei miraculoase, noi nu putem sa o folosim ca nu avem putere sa ne batem cu wada. Stiu lupte ca am luat si eu bataie. De fapt am participat la un campionat mondial de lupte Greco in anii 90. Nu asta conteaza. Procedeul asta e, in modul in care Catalina a aterizat, imposibil de executat daca nu ai extra strength. Considerand ca trebuie sa intri in categorie, slabit, mentinut, mental state. Ca sa facem o paralela, sa intelegem mai bine… Finala lui David Popovici, ca sa fim corecti, toti adversarii lui trebuie sa fie investigati pt dopaj. Chinezul a gasit formula mai buna, dar totusi, uitandu-ne la constructia alora, trebuie sa ne intrebam… natural, nu poti sa ai corpul ala

MaxiP
MaxiP  •  10 August 2024, 19:52
Postat de BogdanD12 pe 10 August 2024, 18:58

Daca nu ma insel asta a fost un supleu. Ciudat, la nivelul asta e mai greu sa se intample, mai ales ca fata noastra nu a pasit pe saltea ieri. E de urmarit daca vita din care s-a facut friptura americancei nu a avut o dieta bogata in hormoni si asteroizi (sic).

Sincer, cand m-am uitat la lupta m-am intrebat daca americanca chiar face categoria si nu e cumva mult mai usurica. Ca nu pareau aceeasi categorie. E inalta insa, cumva se explica. Americanca mult mai mobila, foarte buna. Acum astea cu fripturile... scuzele nu mai pot tine, sunt mai buni cu fripturi sau fara. Si cine crede ca romanii nu au reteta fripturilor de vita... am fi mirati. Posibil dpdv proportional, chiar mai bogata ca a altor mari natiuni, desi sper sa nu fie asa.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează