SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ARGENTINA - MAROC

S-a aflat motivul real pentru care meciul Argentina - Maroc a fost suspendat două ore la Jocurile Olimpice

Argentina - Maroc 1-2 / Foto: Imago Images
Argentina - Maroc 1-2 / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 25 iulie 2024 13:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2024 13:36

Partida Argentina - Maroc 1-2, de la Jocurile Olimpice, nu a fost suspendată timp de două ore pentru ca VAR să anuleze golul lui Medina, din minutul 90 + 16, care ar fi adus egalarea „pumelor” și ar fi stabilit foarte probabil scorul final.

În momentul în care Medina a introdus balonul în poarta Argentinei, fanii marocani au început să arunce cu obiecte pe teren, iar unii dintre ei au pătruns chiar pe gazon.

Siguranța jucătorilor, motivul real al suspendării partidei

ESPN, citat de către Daily Mail, informează că arbitrajul video a stabilit instantaneu că Medina s-a aflat în ofsaid, la primul șut, de la faza golului. Organizatorii au decis însă ca meciul să fie suspendat, pentru ca decizia anulării reușitei „pumelor” să nu aprindă mai tare conflictul, iar jucătorii să se afle în siguranță pe teren.

Duelul dintre Argentina și Maroc a început la ora 16:00 a României și a fost suspendat în minutul 90 + 16, aproximativ la ora 18:00. Meciul a fost reluat cu porțile închise, în jurul orei 20:00, de la scorul de 2-1 pentru africani, și s-a mai disputat timp de 4-5 minute.

În cele din urmă, Maroc a reușit să câștige cu 2-1 confruntarea și să o învingă pe Argentina, una dintre marile favorite la aurul olimpic, la care au evoluat Julian Alvarez și Nicolas Otamendi. Achraf Hakimi este cel mai bine cotat jucător din efectivul marocan, 60 milioane de euro, conform Transfermarkt.

Soufiane Rahimi, atacantul celor de la Al-Ain, locul trei în ediția trecută a campionatului din Emiratele Arabe Unite, a devenit primul fotbalist care marchează de două ori în poarta Argentinei la JO din ultimii 64 ani, în minutele 45 + 2 și 51. Pentru „pume” a punctat Simeone în minutul 68.

Un meci început într-o atmosferă tensionată

Atmosfera din jurul partidei de la Saint-Etienne a fost una tensionată încă dinainte de fluierul de start. Fanii marocani, prezenți într-o proporție majoritară la stadion, au huiduit imnul Argentinei.

Comportamentul lor a venit ca un răspuns la scandalul izbucnit în urma Copa America, când după ce au câștigat trofeul în America de Sud, argentinienii au avut derapaje rasiste la adresa jucătorilor Franței.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (4)
Stradivarius
Stradivarius  •  25 Iulie 2024, 17:05

Deci aici nu se pune problema ca meciul sa fie pierdut de Maroc la masa verde din cauza actelor suporterilor? Sau este deja o atitudine deja acceptata, in functie de echipa?

dududooo
dududooo  •  25 Iulie 2024, 16:40
Postat de paiazze pe 25 Iulie 2024, 13:53

Tare teoria asta... Argentinienii sunt obsedati de Franta si ii jignesc pe aia pe unde ii prind, iar marocanii, probabil majoritatea dintre ei cetateni francezi (!!), s-au simtit indreptatiti sa fluiere imnul Argentinei. :))) Franta anului 2024. S-a vazut civilizatia pe care o aduc cu ei maghrebienii cand sunt in gloata. Cu asta clar m-au convins ca e bine sa fie tot mai multi in Europa. :)))

Da ca doar ei fac asa ! Nu ai văzut la euro cati albi sau bătut? Sau au întrat pe teren? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

demostene1
demostene1  •  25 Iulie 2024, 15:09

Tehnica pumnului băgat în gura "faceți cum vrem noi sau iese urât" iar Franța și un general Europa de Vest accepta

Vezi toate comentariile (4)
Comentează