SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

CORESPONDENȚĂ GSP DIN PARIS Gimnasta care și-a învins organismul ca să ia medalie: „M-am trezit dimineață, vomitam și corpul îmi spunea să nu mă urnesc din pat. Dar mi-am demonstrat ce pot”

Jade Carey, în dreapta, pe podiumul de la sărituri, Paris 2024 / Sursă foto: Imago Images
Jade Carey, în dreapta, pe podiumul de la sărituri, Paris 2024 / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 04 august 2024 15:36 / Actualizat luni, 05 august 2024 03:12

Jade Carey, gimnasta americană în vârstă de 24 de ani din Arizona, a cucerit două medalii la Paris, una de aur, în finala pe echipe, și una de bronz, la sărituri, unde a împărțit podiumul cu Simone Biles și cu brazilianca Rebeca Andrade. Revenirea ei în elită a însemnat o călătorie plină de obstacole, după ce la Tokyo, la același aparat, ieșise din cursa pentru medalii din cauza unei ezitări la prima săritură.

„Am proiectat această zi de foarte mult timp, a fost unul dintre cele mai mari motive care m-au determinat să revin aici și să fiu în finala la sărituri”, a mărturisit Carey după festivitatea de premiere, eliberată și cu medalia de bronz la gât.

Apoi a completat, subliniind semnificația momentului: „Să pot să-mi demonstrez mie și celorlalți că pot să fac două sărituri în finală și să plec cu o medalie este cu adevărat special pentru mine”.

Jade Carey, clipe dificile la Paris: „Am început săptămâna vomitând”

Jade a trecut prin momente delicate la Paris, îmbolăvindu-se chiar înaintea unei sesiuni de antrenament de săptămâna trecută:

„Am început săptămâna vomitând, așa că a fost destul de greu, pentru că asta îți ia toată energia”, a afirmat Carey sâmbătă, potrivit olympics.com.

„Nu poți să mănânci, simți că vrei doar să stai în pat, să nu te urnești de acolo, dar nu prea aveam timp să stau în pat. Evident, îmi doream foarte mult să concurez.”

„Doctorul [Marcia Faustin] era în camera mea, iar eu i-am spus: «Concurez în continuare, sunt bine», în timp ce ea a spus: «Nu, nu mergem încă acolo. Să vedem dacă putem trece peste următoarele câteva zile și vedem ce se va întâmpla»”, a dezvăluit Carey.

Gimnasta care și-a învins organismul ca să ia medalie: „M-am trezit dimineață, vomitam și corpul îmi spunea să nu mă urnesc din pat. Dar mi-am demonstrat ce pot”
Jade Carey, în finala de la sărituri / Sursă foto: Imago Images

Durere, apoi medalie pentru Jade Carey

Starea ei s-a ameliorat pe zi ce trece, iar sâmbătă, în ziua marii finale de la sărituri, s-a simțit în stare să concureze: „M-am trezit și mi-am zis: «OK, cred că va fi o zi bună».”

Senzațiile ei pozitive s-au materializat în Bercy Arena, unde a reușit un exercițiu apreciat la sărituri, în urma căruia și-a adjudecat medalia de bronz. Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a fost compatrioata Simone Biles, în timp ce Rebeca Andrade a venit pe locul secund.

Sunt doar mândră de mine că am reușit să rezist, să continui și să câștig o medalie”, a mai spus Jade Carey, potrivit sursei citate.

Jade Carey e o gimnastă americană de elită, cunoscută pentru performanțele sale remarcabile, în special în probele de sărituri și sol. La Tokyo, deși a ratat podiumul la sărituri, a cucerit medalia de aur la sol.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Superliga
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Campionate
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Lucrările avansează la Polivalenta de 72 de milioane de euro și 10.075 de locuri: „Dacă păstrăm ritmul, o finalizăm la termen”
Altele
Lucrările avansează la Polivalenta de 72 de milioane de euro și 10.075 de locuri: „Dacă păstrăm ritmul, o finalizăm la termen”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (3)
Numeuser
Numeuser  •  04 August 2024, 19:48

La americani, dacă nu e niște dramă la mijloc, nu prezintă interes medalia. Toată lumea se dă lovită, ba cu probleme fizice, ba cu depresii și diverse tulburări psihiatrice.

Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  04 August 2024, 19:25

Olimpiada asta (ce gluma!! hahah!!) zici ca e "Romanii au talent", toata lumea are cate o poveste lacrimogena...

dobrin
dobrin  •  04 August 2024, 16:57

Ce le apuca vomitatul pe americancele astea in timpul competitiei... or fi insarcinate?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează