SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ATLETISM

VIDEO Haos la atletism, pe 5.000 de metri! Scandal după ce au căzut precum popicele: „M-a împins, depun contestație!” » Arbitrul a intervenit decisiv

George Mills este unul dintre cei 4 atleți care au căzut în finalul probei // foto: Guliver/gettyimages +20   FOTO
George Mills este unul dintre cei 4 atleți care au căzut în finalul probei // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat miercuri, 07 august 2024 13:33 / Actualizat miercuri, 07 august 2024 13:36

Haos în finalul primei serii din proba de atletism pe 5.000 de metri de la Jocurile Olimpice. Mai mulți alergători, în frunte cu britanicul George Mills, au căzut pe ultimii metri ai cursei. La finalul întrecerii, Mills a avut ceva de împărțit cu francezul Hugo Hay, calificat în ultimul act al probei.

La ora prânzului au avut loc seriile probei de atletism pe 5.000 de metri. 20 de alergători au luat startul în prima cursă, 19 în a doua, cu primii 8 din fiecare serie recompensați cu calificarea în finală.

VIDEO. Haos în seriile probei de 5.000 de metri

Finalul primei curse a fost învăluit de haos. Pe ultima linie dreaptă, cu câțiva zeci de metri înainte de finiș, britanicul George Mills a căzut, dezechilibrat după un contact la nivelul brațelor cu francezul Hugo Hay și împiedicat de alt rival.

Cum alergătorii erau aproape, căderea lui Mills a pus la pământ alți 3 atleți, pentru care cursa a fost compromisă. Mills s-a ridicat și a trecut linia de finiș al 18-lea, la 29 de secunde după câștigătorul seriei, norvegianul Narve Gilje Nordas.

+15 FOTO

Scandal după cursă: britanicul s-a repezit la Hugo Hay!

Furios pentru cele întâmplate, s-a repezit la Hugo Hay, la care s-a răstit pentru contactul în urma căruia a căzut. Mills i-a băgat degetul în față adversarului, care a avut o atitudine împăciuitoare.

+15 FOTO

„A fost un dezastru. M-a împins și m-a scos din cursă. Nu am ce face, voi depune o contestație. Să vedem ce se va întâmpla. Cursa se îndrepta către un sprint decisiv. Clopoțelul a declanșat haosul. Ce pot să mai fac acum?!”, a comentat Mills „la cald”.

Francezul Hugo Hay s-a apărat: „Englezul a venit la mine și mi-a zis că eu sunt de vină. Toată lumea a căzut, dar nu cred că eu am fost vinovat”.

Arbitrul l-a promovat pe George Mills în finală

Francezul a profitat de ghinionul adversarilor și a trecut linia de finiș al șaptelea, calificându-se astfel în finala probei. Alt norvegian, Jakob Ingebrigtsen, a fost cel mai rapid din serii, cu un timp de 13:51.59 minute. Hugo Hay a trecut linia de finiș după 14:09.22 minute.

Oricum, totul s-a terminat cu bine pentru Mills și ceilalți alergători care au căzut. Arbitrul cursei i-a promovat pe toți în finală, pe lângă cei 16 calificați organic din serii.

Finala probei va avea loc sâmbătă, 10 august, de la ora 20:50.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează