SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  NATAȚIE

Toți ochii au fost pe Popovici și Pan, dar Jack Alexy a obținut cel mai bun timp în serii la 100 metri liber: „Să fac asta și va fi bine!”

Jack Alexy, cel mai rapid din seriile probei de 100 de metri liber // foto: Guliver/gettyimages +10   FOTO
Jack Alexy, cel mai rapid din seriile probei de 100 de metri liber // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 15:13 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 15:38

Cu un timp de 47,57 secunde, americanul Jack Alexy (21 de ani) a fost cel mai rapid în seriile probei de natație, 100 de metri liber. David Popovici (19 ani) s-a calificat cu al treilea timp în semifinale.

Dintre cei 79 de înotători care au concurat în seriile probei de 100 de metri liber, americanul Jack Alexy a fost cel mai rapid.

El a înotat în seria 8, oprind cronometrul la 47,57 secunde, sub principalii favoriți ai probei, Zhanle Pan (48,40) și David Popovici (47,92).

Născut în Morristown, New Jersey, Jack Alexy se află la prima lui participare la Jocurile Olimpice. Individual, cea mai mare realizare a carierei lui o reprezintă medalia de argint pe care a câștigat-o la Campionatele Mondiale din 2023, desfășurate la Fukuoka, în proba de 100 de metri liber. La Fukuoka a cucerit medalia de argint și în proba de 50 de metri liber.

Jack Alexy deține al 3-lea timp al sezonului, 47,08 secunde. Doar Pan Zhanle și David Popovici au fost mai rapizi.

Cine este Jack Alexy, rivalul lui David Popovici cu cel mai bun timp în serii la 100m liber

Alexy se trage dintr-o familie de sportivi. Mama lui, Lynn, a jucat baschet la nivel universitar, pentru Universitatea Notre Dame din Indiana. Bunicul William Ebben a fost la rândul lui baschetbalist, chiar la un nivel înalt, reprezentând Detroit Pistons în NBA.

Rezultatul lui este cu atât mai surprinzător cu cât Jack pornea cu a patra șansă la medalia de aur, după chinezul Zhanle Pan, românul David Popovici și australianul Kyle Chalmers.

Obiectivul stabilit de Jack Alexy: „Să rămân concentrat la procesul meu și va fi bine”

„Am intrat în bazin fără mari emoții, pentru o cursă preliminară, singura țintă fiind de a o duce la capăt. Cred că m-am descurcat bine în primii 75 de metri și am încheiat cu adevărat bine.

Sunt nerăbdător să concurez din nou în această seară și să rezolv treaba. Acum mă concentrez la ce am de făcut de acum până la 8, 9 seara. Să rămân concentrat la procesul meu și va fi bine”, a comentat Alexy după cursa din serii.

  • Semifinalele la 100 de metri liber vor avea loc în această seară, începând cu ora 21:30, liveTEXT pe GSP.ro, televizate de Eurosport și TVR 1.

Prestația și rezultatul din serii au provocat casele de pariuri să micșoreze cota lui Alexy la victorie. De la 8,50, cât avea înaintea seriilor, a coborât la 7,50, sau chiar la 5,00 în cazul unora dintre bookmakeri.

A cucerit medalia de aur la ștafeta masculină, stil liber, 4x100 metri

Sâmbătă seara, Alexy și echipa Statelor Unite ale Americii au câștigat medalia de aur în proba de ștafeta masculină, stil liber, 4x100 metri, cu un timp de 3:09.28 minute, cu 1,07 secunde sub echipa Australiei.

Jack Alexy a parcurs prima sută de metri pentru americani, oprind cronometrul la 47,67 secunde.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează