SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

„Argintul” Kyle Chalmers a fost întrebat frontal despre suspiciunile de dopaj asupra lui Pan Zhanle: „Așa o văd eu”

David Popovici alături de chinezul Pan Zhanle și australianul Kyle Chalmers / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro) +30   FOTO
David Popovici alături de chinezul Pan Zhanle și australianul Kyle Chalmers / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de - Publicat joi, 01 august 2024 17:05 / Actualizat joi, 01 august 2024 22:13

Australianul Kyle Chalmers a vorbit despre rivalul său de la Jocurile Olimpice, Pan Zhanle. Chinezul a luat aurul în proba de 100 metri liber, stabilind și un nou record mondial, 46.40 secunde, iar apoi a fost acuzat frontal de Brett Hawke, unul dintre cei mai cunoscuți analiști în domeniul natației și antrenor.

  • Chinezul a câștigat medalia de aur în „proba regină” de la Jocurile Olimpice, cea de 100 metri, doborând și recordul mondial (46,40 secunde). Australianul Kyle Chalmers l-a secondat pe acesta (47,48 secunde), în timp ce David Popovici, medaliat cu aur la proba de 200 metri, a cucerit „bronzul”.

Întrebat de jurnaliștii din Australia despre acuzațiile de dopaj aduse lui Pan Zhanle și dacă este de părere că acesta a reușit să câștige medalia de aur în finala de miercuri seara fără să trișeze, Chalmers, care a terminat proba pe locul 2, a răspuns fără să ezite: „Da!”.

Apoi a continuat: „Fac tot ceea ce pot pentru a câștiga o cursă și am încredere că toată lumea face ca mine. Și că toată lumea luptă pentru a păstra integritatea acestui sport.

Am această încredere. Știu că toată lumea face ce poate ca să fie aici și cred că el (n.r- Pan Zhanle) merită medalia de aur. Am făcut tot ce am putut pentru a lupta pentru aur și pentru a fi pe podium. Am luat argintul și sunt fericit cu asta”, a spus Kyle Chalmers.

„Argintul” Kyle Chalmers a fost întrebat frontal despre suspiciunile de dopaj asupra lui Pan Zhanle: „Așa o văd eu”
Înotătorul Pan Zhanle, medaliat cu aur în proba de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 / Foto: Getty Images

Acuzații frontale la adresa lui Pan Zhanle: „Un trișor! Nu este posibil”

Brett Hawke, 49 ani, unul dintre cei mai cunoscuți analiști în domeniul natației și antrenor, cataloghează performanța lui Pan Zhanle a fi nerealistă.

„Este un trișor. Uman, nu poți face ce a făcut el. Aproape că nu s-a calificat din seriile de la 100 metri, apoi a avut niște timpi fantastici în semifinală și finală. S-au realizat puține recorduri olimpice în acest bazin, fiind unul lent. El a corectat recordul mondial cu patru zecimi, o eternitate!

Sunt supărat. Nu poți câștiga finală cu lungimea unui corp, ținând cont de adversari. Nu este posibil uman. Nu mă interesează de orice zice altcineva. Este doar părerea mea, nu este vorba de rasă, nume sau țară de proveniență. Muncesc de 30 ani în domeniu. Nu e real ce s-a întâmplat. Îi ai pe Kyle Chalmers, David Popovici, Jack Alexy. Nu îi bați pe toți băieții aceștia într-o cursă de 100 metri, nu este real”, a spus acesta, potrivit dailymail.

Mi-ar plăcea să avem mai mulți calificați la Jocurile Olimpice, în primul rând. Apoi semifinaliști, finaliști, campioni olimpici. Acum am venit 3 oameni calificați la înot. De ce să mint? Sunt cumva invidios pe delegațiile țărilor care au la fel sau mai puțini locuitori decât noi, dar au trimis aici o tonă de inși. Mi-ar plăcea și mie, ne-ar plăcea tuturor. De ce să nu avem mai mulți olimpici?

- David Popovici

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cuplul N&D, verdict în disputa „Cine e mai bun între Louis Munteanu și Bîrligea?” » Niculescu și Dănciulescu au dat note și au același preferat: „Pariez pe 18 goluri”
Superliga
Cuplul N&D, verdict în disputa „Cine e mai bun între Louis Munteanu și Bîrligea?” » Niculescu și Dănciulescu au dat note și au același preferat: „Pariez pe 18 goluri”
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
Liga Campionilor
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”
Jocurile Olimpice
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
Dan19861986
Dan19861986  •  01 August 2024, 19:32

Ok sportul de performanta sau profesionist este numit profesionist pentru ca ofera sportivului posibilitatea de a isi castiga existenta din practicarea acelui sport . Diferentele salariale intre sporturi vin din popularitatea acelui sport , spre exemplu handbalul este un sport teoretic mai solicitant si dificil decat fotbalul dar pentru ca are o popularite mult mai redusa chiar si cei mai buni handbalisti sunt platiti mult mai prost decat un fotbalist mediocru . Acelasi lucru este valabil pentru diferentele salariale intre barbati si femei in sport , pentru ca sporturile feminine au o popularite mult mult mai redusa sportivele sunt in general platite mult mai prost decat sportivii asta nu e discriminare ci o realitate economica , in alte domeni gen industria porno femeile sunt platite mai bine pentru ca sunt mai populare . Popularitatea face ce omul de rand sa plateasca bani grei pentru a urmari un anume sport care ii produce placere sa il vizioneze contribuind la bugetul acelui sport. Din cauza asta eu cred ca dopingul ar trebui legalizat si nu persecutat pentru ca aduce in plus de spectaculozitate si pana la urma toata industria sportului din asta traieste din spectacol. Evident ca daca EU de exemplu ma dopez nu am cum sa concureze cu sportivii de performanta nu o sa compenseze pentru lipsa de antrenament deci efortul sportivilor nu o sa scada . Legat de efectele negative sunt foarte mult exagerate si pana la urma cand castigi enorm e normal sa ai riscuri

Vezi toate comentariile (1)
Comentează