SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

CORESPONDENȚĂ GSP DIN PARIS „Rezultat foarte bun” » Prima reacție a gimnastelor din echipa României, după finala de la Jocurile Olimpice » Discurs matur: „Nu-i atât de ușor să reconstruiești un sport, trebuie răbdare”

Echipa feminină de gimnastică artistică a României s-a clasat pe locul 7 / Sursă foto: Facebook@ Federația Română de Gimnastică +24   FOTO
Echipa feminină de gimnastică artistică a României s-a clasat pe locul 7 / Sursă foto: Facebook@ Federația Română de Gimnastică

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 22:38 / Actualizat miercuri, 31 iulie 2024 02:30

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat pe poziția a șaptea în finala pe echipe de la Jocurile Olimpice, un salt de un loc față de poziția ocupată la finalul calificărilor. Gimnastele ocupau locul 5 după primele două rotații (sol și sărituri), apoi au coborât până pe 7 după exercițiile de la paralele și bârnă. Cu ce rămânem după prima finală în care am luat parte după o pauză de 12 ani?

La câteva zeci de minute după încheierea finalei, gimnastele din delegația României și-au făcut apariția în zona mixtă de la Bercy Arena din Paris, unde, „la cald”, și-au spus impresiile despre performanța lor în concursul încheiat pe șapte.

Sabrina Maneca-Voinea și Ana Maria Bărbosu au luat cuvântul în dialogul cu reprezentanții media din țară, vorbind inclusiv despre perspectivele celor care formează actuala echipă a României.

Sabrina Maneca-Voinea, mulțumită de rezultatul din finală: „Un rezultat foarte bun”

Prima care și-a expus concluziile a fost Sabrina Maneca-Voinea, sportiva de 17 ani considerată a fi giuvaierul gimnasticii românești:

„A fost OK, toată echipa a tras de acest rezultat, ne-am antrenat foarte mult, am stat cu orele în sala de gimnastică și am muncit foarte mult alături de antrenori. Iată că ne-am calificat de pe locul 8, iar în finala pe echipe am terminat pe locul 7, deci e un rezultat foarte bun.

Ne dă foarte mare încredere și sperăm ca în finalele individuale să fie din ce în ce mai bine, pe zi ce trece să fie tot mai bine”, a afirmat Sabrina, cea care va lua startul și în finalele pe aparate la bârnă și sol.

Ana Maria Bărbosu cere răbdare: „Nu e atât de ușor să reconstruieși un sport”

„E un sentiment extraordinar să fim printre cele mai bune din toată lumea, suntem foarte bucuroase, mândre de noi și de toată echipa din spatele nostru.

Ne bucurăm că am ajuns până aici”, a spus și Ana Maria Bărbosu, 18 ani, ea fiind de părere că e nevoie de răbdare și o construcție sănătoasă pentru ca gimnastica din România să ajungă din nou pe cele mai înalte culmi:

În primul rând, trebuie răbdare, pentru nu-i atât de ușor să reconstruiești un sport într-o țară! De doisprezece ani nu am mai fost aici, am ajuns din nou la o Olimpiadă, apoi am ajuns să evoluăm din nou în finala pe echipe, deci am urcat foarte mult. Trebuie răbdare și foarte multe muncă!”, a punctat ea.

„Rezultat foarte bun” » Prima reacție a gimnastelor din echipa României, după finala de la Jocurile Olimpice » Discurs matur: „Nu-i atât de ușor să reconstruiești un sport, trebuie răbdare”
Ana Maria Bărbosu / Sursă foto: Facebook@ COSR

Cum au concurat gimnastele în finală

  • Sol: Amalia Ghigoarță, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca-Voinea
  • Sărituri: Lilia Cosman, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca-Voinea
  • Paralele: Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Ana Maria Bărbosu
  • Bârnă: Amalia Ghigoarță, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca-Voinea

Speranțe pentru Sabrina Maneca-Voinea în finalele de la bârnă și sol

Aventura gimnastelor noastre nu se oprește aici. În zilele următoare, Ana Maria Bărbosu și Amalia Ghigoarță vor fi în finala de la individual compus, în timp ce Sabrina Maneca-Voinea va evolua în finalele pe aparate la bârnă și sol. În ultima va fi prezentă și Ana Maria Bărbosu. Aici, cele mai mari speranțe se leagă de Sabrina Voinea și evoluțiile ei la bârnă și sol.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dan Șucu, prima lovitură la Genoa?! » Italienii anunță: vrea să transfere un jucător de la rivala din Superligă
Superliga
Dan Șucu, prima lovitură la Genoa?! » Italienii anunță: vrea să transfere un jucător de la rivala din Superligă
Gigi Becali nu poate sta liniștit în Parlament » Cum a fost surprins lângă noul ministru al Justiției + declarații jignitoare la adresa lui Crin Antonescu
Stiri extrasport
Gigi Becali nu poate sta liniștit în Parlament » Cum a fost surprins lângă noul ministru al Justiției + declarații jignitoare la adresa lui Crin Antonescu
2024, an special pentru pivotul Georgiana Olaru » Promovare în „Liga Florilor”, diplomă obținută la o facultate inedită
Handbal
2024, an special pentru pivotul Georgiana Olaru » Promovare în „Liga Florilor”, diplomă obținută la o facultate inedită

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (7)
MaxiP
MaxiP  •  31 Iulie 2024, 19:36
Postat de adrianyo pe 31 Iulie 2024, 00:22

Mentalitate pozitiva, este loc de imbunatatire, dar pentru medalii , o sa fie greu sa revenim in top 3. Ameriancele au dus stacheta destul de sus (desi dupa generatia actuala (ultima unde Martha si Bella Karoly au contribuit) cred ca si SUA se va duce mai jos ca nivel. Rusia ..care cred ca va pastra scoala veche sa fie inca acolo sus. Noi acum ar trebui sa ne luam la tranta cu UK si Italia, Brazilia....acolo cred ca putem ajunge din urma cu multa munca si putin noroc. Succes fetelor, cine a trait trecutul, stie ce bucurie puteti produce pentru neamul romanesc.

Adevarul e ca si legat de SUA, Biles le face invincibile. SUA a evoluat cateva competitii fara Biles si daca nu ma insel, le-a cam pierdut. Acum, se duce in jos in ideea in care devine o echipa "batabila", ca la ce sistem au, e cam greu sa mearga in jos in adevaratul sens al cuvantului. Nu suntem asa departe de echipele tari, cateva detalii care fac diferenta. Insa trebuie inca crescuta si baza de selectie. Momenta stam in 4 fete, 2 de nivel chiar bun, niciuna si completa si de elita. Ceea ce echipele de top au. Iar de luat la tranta cu Italia... Italia a muncit vreo 20 de ani sa ajunga aici, cred ca incet-incet preia "sefia" prin gimnastica, la bataie cu SUA. Se poate reveni, cu siguranta, exista mult talent in acest sport. E o generatie tanara, dar inca trebuie putin completata.

MaxiP
MaxiP  •  31 Iulie 2024, 19:32
Postat de Gabi2020 pe 31 Iulie 2024, 00:08

Cum ma sa te prezinti in papuci zici ca se duc la piata , auzi la ele " ne-am prezentat bine" . Au ajuns Brazilia si Italia sa ne dea lectii.

Pai ia vezi cum trateaza Italia gimnastica. Nu doar noua ne da lectii. Cred ca au cel mai bine pus la punct sistem din gimnastica feminina dupa SUA. Brazilia are o generatie, nu prea da lectii nimanui. Cam cum am avut noi spada feminina si am crezut ca suntem mare forta de-acum incolo, dar a fost o chestie de moment, o generatie foarte buna.

Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  31 Iulie 2024, 08:43

Saracele... Ele nu stiu sau poate ca stiu cum se ajungea la rezultatele din era mareata; cu BATAIE, cu frustrari, cu privari de la anumite privilegii, mai concred cu frica. Azi n-au nici o apasare, se duc vesele la sala, fac bine ce fac acolo sau nu fac, e acelas lucru; nu le cearta nimeni (adica sa le certe ca pe vremuri). Stiu ca n-au cu cine sa fie inlocuite si mai pe romaneste, le doare la basca... E mai bine asa, in lumea libera si fara cafteala, dar cu metoda blanda, nu se poate obtine mai mult. E trist!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează