SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  UCRAINA

CORESPONDENȚĂ DIN PARIS „Rusia ne-a ucis sute de sportivi!” » Campioana olimpică a Ucrainei, sclipitoarea Yaroslava Mahuchikh, a ținut un discurs profund la Paris

Yaroslava Mahuchikh, cu medalia de aur la gât / Sursă foto: Imago Images +7   FOTO
Yaroslava Mahuchikh, cu medalia de aur la gât / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 07 august 2024 17:02 / Actualizat joi, 08 august 2024 02:53

Yaroslava Mahuchikh, 22 de ani, ucraineanca medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris, în proba de săritură în înălțime, s-a folosit de prilej pentru a vorbi lumii întregi despre realitatea tragică de acasă, unde țara sa continuă să fie ținta campaniei sângeroase a Rusiei agresoare. „Rusia ucide sute de sportivi la mine în țară”, a spus Yaroslava, după cucerirea medaliei de aur.

Delegația Ucrainei a cucerit șapte medalii până acum la Jocurile Olimpice, atletismul contribuind semnificativ la acestă zestre.

Într-o singură seară de concurs, Ucraina și-a adjudecat trei medalii pe Stade de France, Yaroslava Mahuchikh aducând țării sale cel de-al doilea aur, la săritura în înălțime. Probă unde compatrioata Iryna Gerashchenko a luat bronzul.

Yaroslava Mahuchikh a luat cuvântul: „Rusia ucide sportivi în țara mea, ei nu vor mai putea niciodată să concureze”

În premieră în ipostaza de a fi campioană olimpică, Mahuchikh a dedicat succesul compatrioților aflați de mai bine de doi ani într-un război costisitor cu Rusia.

„Aceste medalii sunt pentru țara noastră, pentru cei care ne apără, deoarece datorită lor putem fi aici”, a spus Yaroslava, într-un discurs similar celui avut de scrimera Olga Kharlan după ce a luat bronzul la sabie.

Mahuchikh a continuat în aceeași notă: „Această medalie este foarte importantă, fiindcă, după cum știți, Rusia ucide oameni în țara mea și sute de sportivi au murit în acest război. Ei nu vor putea niciodată să concureze și să celebreze, așa că sunt fericită să aduc aurul acasă și să dedic loc această victorie.

Asta ne oferă oportunitatea de a vorbi despre situația Ucrainei. Vrem pace, cu adevărat vrem asta. E în continuare greu pentru noi, dar luptăm pe toate fronturile. Facem tot ce putem”, a spus atleta din Ucraina, conform ziarului regional francez L'Indépendant.

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan
+2 FOTO

Chiar la începutul lunii iulie, Mahuchikh a doborât recordul la săritura în înălțime, în cadrul etapei de Diamond League de la Paris. Atunci, sportiva din Ucraina a reușit să sară peste bara poziționată la 2,10 metri.

Yaroslava Mahuchikh, născută la Dnipro, un oraș aflat aproape de linia frontului, s-a remarcat la Paris și prin ritualul curios pe care l-a afișat înaintea concursului, ea optând să intre într-un sac de dormit. pentru a se relaxa.

Vreau să îmi îmbunătățesc recordul mondial și să continui să mă antrenez pentru a aduce și mai multe medalii pentru țara mea.

- Yaroslava Mahuchikh

„Oamenii de acasă suferă, acum se pot bucura alături de noi”

După succesul repurtat în finală, Mahuchikh și compatrioata Gerashchenko au sărbătorit împreună, fiecare cu un drapel ucrainean pe umeri, pentru ca apoi să facă un tur de onoare pe pista de pe Stade de France, în aplauzele publicului parizian. Momentul a fost imortalizat de fotoreporterul GSP Raed Krishan (în galeria foto de mai sus).

„Bronzul” Iryna Gerashchenko a vorbit la rândul ei despre semnificația medaliilor aduse de Ucraina la Jocurile de la Paris: „Este incredibil, aceasta este seara noastră! O dedicăm poporului ucrainean și echipei noastre”.

„Medaliile sunt foarte importante pentru Ucraina, deoarece oamenii de acasă suferă, iar acum pot să se bucure alături de noi”, a completat Mykhaylo Kokhan, medaliat cu bronz la aruncarea ciocanului.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (8)
dragan
dragan  •  08 August 2024, 01:00
Postat de mr90 pe 07 August 2024, 19:54

Amestecati politica cu sportul DOAR cind va convine .... Apropo, de ce "sclipitoarea" ???

simplu: fiindca e frumoasa, curajoasa, inteligenta si campioana olimpica- daca nu era sclipitoare ne spunea, bunaoara, ca ea nu amesteca sportul cu politica! sau, mai rau, daca era o proasta ne spunea ca are la Kiev un pa pa gal! ca ionica bond al nostru!

band1t
band1t  •  07 August 2024, 20:04
Postat de Haha1989 pe 07 August 2024, 18:28

E olimpiada sau propaganda ucraineana? Lăsați politica în sport, doar invitați non stop, ba cu rusii ba cu ungurii. Apropo, nu mai vad clasamentul pe medalii

Pai e olimpiada....si una din caracteristicile "istorice" ale olimpiadelor este ca in timpul olimpiadei se oprea orice razboi... ruzznacii tai nu au fost de acord....Asta pe langa ca pana acum au ucis la propriu sute de sportivi ucrainieni. shoshoaca, tu esti?

mr90
mr90  •  07 August 2024, 19:54

Amestecati politica cu sportul DOAR cind va convine .... Apropo, de ce "sclipitoarea" ???

Vezi toate comentariile (8)
Comentează