SPORTURI  »  NATATIE  »  MARATON DE ÎNOT

Primul maraton în ape deschise are loc la Constanţa

Maraton de înot în ape deschise
Maraton de înot în ape deschise

Articol de - Publicat joi, 28 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 28 iulie 2011 18:53

Staţiunea Mamaia va găzdui sîmbătă, 30 iulie, primul maraton de înot în Marea Neagră organizat în România, Aqua Challenge Mamaia 2011

Proiectul a prins viaţă graţie singurului medaliat olimpic din înotul masculin românesc, Răzvan Florea, care şi-a unit forţele cu Vlad Stoica, preşedintele ACS Smartatletic, fost campion naţional de thriathlon şi participant la mai multe concursuri ironmen. Evenimentul, care va avea punctul de start şi sosirea pe plaja Casino, deschide larg porţile către concursurile open water, sport olimpic practicat însă mai puţin la nivel de performanţă în România. "Este primul concurs de acest gen din România, iar obiectivul nostru este popularizarea înotului în open water. Voi participa şi eu, dar doar la nivel de amatori, pentru că este diferit faţă de înotul în bazin", a spus Răzvan Florea. Alături de fostul sportiv constănţean, şi-au anunţat prezenţa alte nume mari din înotul românesc, printre care foştii mari campioni Ştefan Gherghel, locul 5 în finala olimpică la 200 metri fluture de la Atena 2004 şi vicecampion european, şi Dragoş Coman, locul 5 în finala olimpică la 400 metri liber de la Sidney 2000 şi medaliat cu bronz la 400 metri liber la Campionatele Mondiale de la Barcelona 2003, dar şi actuali componenţi ai lotului naţional, Norbert Trandafir şi Cătălin Cozma.

Două probe
Competiţia va cuprinde două probe, cea scurtă, de 1.500 de metri, de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 750 metri distanţă, se ocoleşte prin partea stângă şi se revine la punctul de pornire, pentru această proba nefiind impusă un stil anume de înot, şi cea lungă, de 5.000 de metri, de la punctul de plecare se înoată 2500 de metri, până la barca salvamarilor, care va fi bine semnalizată, şi se revine spre start, la această probă impunându-se stilul de înot craul. , iar participanţii vor fi împărţiţi pe mai multe categorii, tineret, performeri, masters şi amatori. "Avem aproape 100 de participanţi înscrişi, printre care şi un fost sportiv în vîrstă de 70 de ani. Astfel, proba scurtă va avea două secţiuni distincte, juniori de performanţă, fete şi băieţi cu vîrste cuprinse 14 şi 18 ani şi amatori, pe cinci categorii de vârstă, 18-20 ani, 21-30 ani, 31-40 ani, 41-50 ani şi peste 50 ani. În proba lungă, vor fi trei secţiuni, elite, rezervată sportivilor de performanţă, masters şi amatori, ultimele două tot pe cinci categorii de vârstă. "Sînt convins că până la ora startului vor fi şi mai mulţi doritori să participe la această competiţie, care este doar debutul unui proiect pe termen lung privind promovrea acestui sport în România. Vor fi premii importante în bani şi obiecte", a explicat Răzvan Florea. Înscrierile se pot face pe site-ul www.maraton-inot.ro pînă vineri.

Premii numeroase
Toţi participanţii vor primi diplome în format electronic, descărcabile de pe site-ul competiţiei, medalii de finisher şi un kit de participare, care va cuprinde o cască de înot şi un tricou. Vor fi recompensaţi primii trei clasaţi, la feminin si masculin, de la categoria elite, masters şi juniori, precum şi câştigătorii de la fiecare categorie de vârstă la amatori, premiile constând în echipament sportiv marca Tyr şi energizante. În plus, cel mai bine clasat constănţean, atât la fete, cât şi la băieţi, va primi un abonament din partea "Atmosphere Wellness Club", sala de forţă, cardio, aerobic şi spinning, situată la ultimul etaj al centrului de distracţii Lake View.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează