Articol de GSP - Publicat vineri, 12 februarie 2021 12:23 / Actualizat vineri, 12 februarie 2021 13:34
Disputa pentru arena „Arcul de Triumf” din București, dintre Federația Română de Rugby și Ministerul Tineretului și Sportului, continuă.
- Toate stadioanele moderne din București sunt administrate de statul român. Ministerul Apărării va prelua Ghencea, MTS-ul va lua Arcul de Triumf, iar Ministerul Transporturilor se va alege cu arena Rapid. Detalii AICI!
Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, nu face niciun pas înapoi în disputa pentru administrarea arenei „Arcul de Triumf”. Vrea ca stadionul bucureștean să fie folosit de toate Federațiile sportive, nu doar de FRR. În cel mai recent episod al disputei diplomatice, Alin Petrache îl acuză pe Novak de dezinformare.
Federația Română de Rugby, comunicat în disputa cu MTS
„În vederea unei corecte informări a opiniei publice, Federația Română de Rugby prezintă documentul transmis către Ministerul Tineretului și Sportului, încă din data de 21.01.2021, cu programul competițional și de pregătire al echipelor naționale de rugby ale României.
Suntem nevoiți să recurgem la acest gest pentru că domnul ministru a declarat public că nu a primit programul competițional și de pregătire de la Federația Română de Rugby.
Mizăm totuși pe faptul că domnului ministru i se ascund documente de către cei aflați în aparatul său de lucru și că nu a făcut acest lucru intenționat.
Până la această oră, pe tema Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf, Federația Română de Rugby a transmis doar către domnul ministru Novak două adrese oficiale (în total 48 de pagini) la care nu a primit nici măcar un răspuns.
La acestea se adaugă alte 16 adrese oficiale, transmise către domnul ministru Ionuț Stroe și la care am primit patru răspunsuri.
Revenind la subiectul din comunicatul de presă anterior, dat publicității pe data de 8 februarie 2021, reiterăm rugămintea adresată domnului ministru de a preciza care sunt grupurile de interese din jurul stadionului sau să ceară public scuze sportivilor, antrenorilor și fanilor rugbyului din România.
În altă ordine de idei, precizăm că semnarea documentelor de către MTS, semnare care a avut loc marți, 9 februarie, este doar un pas juridic care trebuia făcut și care nu finalizează procedura.
Solicităm, în continuare, MTS să ofere dreptul de folosință gratuită, pe care Federația Română de Rugby îl avea pe acest spațiu până în 2051, așa cum beneficiază și alte entități sportive din România”, se arată în comunicatul emis de FRR.