Articol de GSP - Publicat joi, 20 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2011 12:37
Australia a cîştigat finala mică în finala mică cu Ţara Galilor. După un meci frumos, cu multe faze de joc, Wallabies au reuşit să se treacă de reprezentativa europeană şi să se impună cu 21-18. Astfel, dubla campioană mondială va urca pe ultima treaptă a podiumului, urmînd ca marea cîştigătoare a Cupei Mondiale să se decidă duminică, după meciul Franţa-Noua Zeelandă.
liveTEXT// Australia-Ţara Galilor 21-18
Australia a cîştigat finala mică în finala mică cu Ţara Galilor. După un meci frumos, cu multe faze de joc, Wallabies au reuşit să se treacă de reprezentativa europeană şi să se impună cu 21-18. Astfel, dubla campioană mondială va urca pe ultima treaptă a podiumului, urmînd ca marea cîştigătoare a Cupei Mondiale să se decidă duminică, după meciul Franţa-Noua Zeelandă.
liveTEXT// Australia-Ţara Galilor 21-18
FINAL DE MECI! Australia se impune cu 21-18 şi cucereşte medaliile de bronz.
În ultimele secunde de joc, Ţara Galilor mai marchează un eseu, însă nu este suficient pentru a egala, iar Australia cîştigă meciul.
ESEU AUSTRALIA. Cu doar şase minute înainte de finală, Ben McCalman reuşeşte să marcheze un eseu, iar diferenţa dintre cele două echipe se măreşte la 10 puncte.
Ratare incredibilă pentru Australia. O'Conner ajunge aproape de zona de marcare a eseurilor, însă pierde controlul balonului şi şansa de a înscrie.
Stephen Jones readuce speranţa în tabăra galezilor. Acesta reuşeşte să reducă din nou diferenţa la cinci puncte după ce a transformat o lovitură de pedeapsă.
După o ratare a lui O'Conner, Baners reuşeşte totuşi să mărească diferenţa la 8 puncte cu 13 minute înainte de final.
Galezii sînt din nou penalizaţi după ce unul dintre jucători a rămas în zona unui placaj mai mult timp decît ar fi trebuit. Lovitură de pedeapsă transformată de acelaşi O'Conner care duce Australia la un avantaj de cinci puncte.
Lovitură de pedeapsă pentru Australia. James O'Conner ţinteşte perfect printre buturile galezilor şi aduce trei puncte pentru echipa sa. Wallabies este din nou în avantaj.
A treia accidentare pentru Australia. Tatafu Polota-Nau este nevoit să iasă de pe gazon, fiind înlocuit de Saia Faingaa.
ESEU ŢARA GALILOR. La 10 minute de la debutul reprizei secunde, Ţara Galilor preia conducerea în finala mică. Shane Williams a marcat primul eseul al meciului pentru echipa sa după o fază perfect construită. Hook ratează transformarea.
Lovitură de pedeapsă pentru Ţara Galilor. De la 25 m, central, James Cook ratează incredibil, iar galezii rămîn la patru puncte în spatele adversarilor.
A început repriza secundă! Australienii au posesia balonului.
FINAL DE REPRIZĂ! Australia intră în avantaj la pauză.
Lovitură de pedeapsă pentru Ţara Galilor. Leigh Halfpenny, cel care a ratat milimetric ultima lovitură din semifinala cu Franţa, nu reuşeşte nici acum să aducă cele trei puncte pentru echipa sa, iar diferenţa rămîne de patru puncte.
Australienii obţin o lovitură de pedeapsă după ce pilierul galezilor, Paul James, a comis o eroare. Încercarea jucătorului de la Wallabies, James O'Conner, ţinteşte bara, iar balonul revine galezilor.
Partida este întreruptă din cauza unei accidentări. Australianul Quade Cooper a suferit o accidentare gravă la genunchi şi a fost înlocuit cu Anthony Faingaa.
Lovitură de pedeapsă pentru Ţara Galilor. Australienii au prăbuşit o grămadă ordonată, iar arbitrul i-a penalizat. Galezii reduc diferenţa
Australia înscrie primul eseu al finalei. Berrick Barnes aduce primele puncte pentru Wallabies care se desprinde încă din prima parte a meciului, iar James O'Conner reuşeşte transformarea.
Cele două echipe îşi anulează atacurile la mijlocul terenului, nici una dintre ele nereuşind în primele 10 minute să se apropie decisiv de buturile adversarilor
A început partida! Primul atac aparţine galezilor.
După dezamăgirea din semifinale, Ţara Galilor şi Australia încearcă să încheie cu capul sus întrecerea din Noua Zeelandă. Deşi miza nu este marele trofeu, cele două "naţionale" sînt pregătite să dea totul pe teren în dorinţa de a urca pe podiumul mondial.
Iar această idee este susţinută fără ocolişuri de reprezentanţii ambelor echipe. Chiar dacă este conştient de forţa adversarilor, James Horwill, căpitanul Wallabies, a mărturisit că are încredere în colegii săi şi este convins că aceştia vor ieşi învingători din duelul pentru bronz. "Cu siguranţă, cele două echipe sînt decepţionate după ceea ce s-a întîmplat săptămîna trecută. Acest meci ne va permite să readucem lucrurile la normal şi să încheiem acest turneu într-o notă pozitivă", a declarat sportivul Wallabies.
Test de caracter
În cealaltă tabără, galezii încă mai resimt dezamăgirea după semifinala pierdută la limită în faţa Franţei, cu 8-9, semifinală în care au jucat pentru mai bine de o oră în inferioritate numerică. "Încă nu am trecut în totalitate peste ce s-a întîmplat în ultima partidă, deci va fi un adevărat test de caracter, va fi o încercare să depăşim această stare", a recunoscut antrenorul Warren Gatland.
Scepticismul neozeelandezului care a afirmat că-şi va prelungi contractul pînă în 2015 a fost risipit de entuziasmul elevului său, Stephen Jones, galezul care are cele mai multe meciuri oficiale jucate pentru "naţională": 103. "Sînt o groază de jucători mîndri în echipă care nu vor să se întoarcă acasă cu mîna goală. Vom da totul pentru a fi noi cei care vor urca pe podium", a spus Jones.
30 de meciuri au jucat cele două echipe, Australia cîştigînd 19 dintre acestea
703 puncte a marcat Australia în confruntările cu Ţara Galilor
Vreme favorabilă
După 10 zile în care planurile organizatorilor au fost îngreunate de starea vremii, ploaia a fost înlocuită de soare în Auckland, oraşul care va găzdui cele două finale. La ora marii confruntări, dintre Franţa şi Noua Zeelandă, meteorologii au anunţat că temperatura va ajunge pînă la 12 grade, iar condiţiile de joc vor fi foarte bune.
Avantaj, Noua Zeelandă!
La începutul săptămînii, Federaţia Internaţională de Rugby a anunţat jucătorii nominalizaţi pentru titlul de cel mai bun rugbyst al anului. All Blacks se află în avantaj, Jerome Kaino, Piri Weepu şi Ma'a Nonu fiind neozeelandezi cu şanse la cîştigarea trofeului, în timp ce de la francezi doar căpitanul Thierry Dusautoir se află în cursă. Alături de cei patru protagonişti ai marii finale, australienii David Pocock şi Will Genia completează lista nominalizaţilor. Cîştigătorul va fi anunţat, luni, în cadrul unei ceremonii care se va desfăşura la Auckland.