SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Adio, Wimbledon! Simona Halep n-a primit wild card nici la Slam-ul unde a triumfat în 2019

Simona Halep la Wimbledon, foto: Guliver/gettyimages +35   FOTO
Simona Halep la Wimbledon, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 19 iunie 2024 14:47 / Actualizat miercuri, 19 iunie 2024 17:34

Simona Halep, 32 de ani, nu va beneficia de wild card nici la Wimbledon! Britanicii au anunțat în cursul zilei lista invitațiilor oferite pentru cel de-al treilea Grand Slam al anului, iar campioana din 2019 nu se numără printre jucătoarele care vor lua startul la Londra. Simona n-a fost invitată nici pe tabloul calificărilor.

Revenirea Simonei Halep într-un turneu major se amână. După ce francezii au „ocolit-o” și nu i-au oferit o invitație campioanei de la Paris din 2018 - politica celor de la Roland Garros fiind arhicunscută -, nici organizatorii de la Wimbledon n-au optat pentru a-i acorda româncei un wild card.  

Simona Halep n-a primit wild card la Wimbledon

Simona Halep n-a mai jucat un meci oficial din 15 mai, când s-a retras în meciul disputat la  Trophée Clarins în compania americancei McCartney Kessler. Cu probleme medicale la genunchi, pe care fostul lider mondial încă nu le-a depășit în totalitate, Halep nu știe, deocamdată, când va putea reveni în competiții.

Din acest unghi, faptul că cei de la Wimbledon nu-i vor acorda o invitație era previzibil, mai ales că turneul londonez va începe în curând, pe 1 iulie. 

+33 FOTO

Wild-card-urile de la Wimbledon: Caroline Wozniacki, Emma Răducanu, Osaka și Kerber, nu și Simona Halep

Lista invitațiilor oferite pentru Wimbledon e deja publică.

Pe tabloul feminin, figurează pe listă nume precum Angelique Kerber, Naomi Osaka, Emma Răducanu și Caroline Wozniacki, toate foste campioane de Grand Slam. Mai beneficiază de wild-card-uri britanicele Francesca Jones, Yuriko Lily Miyazaki și Heather Watson, un ultim loc liber urmând să fie elucidat în curând.

Invitația oferită Emmei Răducanu era de la sine înțeleasă, mai ales că fosta campioană a revenit după accidentare, iar Wimbledon se joacă pe una dintre suprafețele ei favorite. În 2021, jucătoarea cu origini românești ajungea până în faza optimilor de finală. 

Simona Halep nu se regăsește nici pe lista jucătoarelor invitate pentru a lua startul pe tabloul calificărilor. Cele opt locuri de acolo sunt ocupate de șase jucătoare din Marea Britanie și una din Statele Unite, alte două slot-uri urmând să fie ocupate în urma unor pre-calificări. 

Campioană la Wimbledon în 2019, în finala memorabilă în care i-a lăsat doar patru game-uri Serenei Williams, Simona Halep a jucat ultima oară la All England Club în 2022, când se oprea în penultimul act, învinsă de Elena Rybakina.

VIDEO Simona Halep, Steffi Graf şi Andre Agassi au dat autografe fanilor la finalul meciului demonstrativ de la Cluj

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (13)
267890
267890  •  21 Iunie 2024, 08:54

Individa asta e impertinentă rău. Cât mai are de gând să cerșească WC-uri? E clar că o dopată - pentru că Halep nu a fost declarată nevinovată, cum zice ea și presa românească ci doar a fost iertată - nu va primi WC-uri. Să joace în calificări! Ar trebui să se retragă undeva într-o grotă și să nu mai auzim de ea.

MaxiP
MaxiP  •  20 Iunie 2024, 14:15

Ca sa observam penibilul comentatorului romanas, indraznesc un pronostic: in 1-2 ani, Todoni incepe sa fie mai hulita ca Halep. Ne gasim alt client, deranjeaza performanta. Apropo, cred ca s-au suparat cativa omuleti de genul si aseara, dupa ce erau atat de convinsi ca a fost doar foc de paie cu David Popovici prin 2022. Sunt ceva mai putini, nu stiu prea multi de existenta natatiei ca sport.

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  20 Iunie 2024, 11:30

Lasa , te duci la noi la "Nucsoara " , brigadier silvic , prinzi : vulpi , veverite , iepuri , bursuci , parsi , .... Poti sa-l ei si pe Ianis H. , ca nu-si gaseste locul ( si are si portavoce , sti cum merge la "Mistreti " ? Perfect ) ...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează