SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

live România - Italia 1-3 » „Tricolorele”, învinse în barajul pentru grupa mondială din Billie Jean King Cup

Mihaela Buzărnescu +40   FOTO
Mihaela Buzărnescu

Articol de - Publicat sambata, 17 aprilie 2021 19:56 / Actualizat sambata, 17 aprilie 2021 20:21

România a fost învinsă de Italia în barajul pentru Grupa Mondială de la Billie Jean King Cup, scor 3-1. 

  • Vineri, Mihaela Buzărnescu (32 de ani, 137 WTA) a fost învinsă de Martina Trevisan (27 de ani, 100 WTA), scor 2-6, 6-2, 6-7(5).
  • Tot vineri, Elisabetta Cocciaretto (20 de ani, 111 WTA) a câștigat și ea cu Irina Maria Bara (26 de ani, 132 WTA), scor 6-1, 6-4.
  • Azim Gabriela Ruse (23 de ani, 137 WTA) a adus singurul punct, trecând de  Jasmine Paolini (25 de ani, 104 WTA), scor 1-6, 6-3, 6-4.
  • Tot azi, Mihaela Buzărnescu (32 de ani, 137 WTA) a cedat în disputa cu Elisabetta Cocciaretto (20 de ani, 111 WTA), scor 5-7, 6-7(5).
  • Meciul de dublu nu s-a mai disputat.
  • Meciurile s-au jucat pe hard indoor, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Buzărnescu - Cocciaretto 5-7, 6-7 (5)

Mihaela Buzărnescu a fost dominată în debutul partidei. Vitalitatea lui Cocchiaretto și plusul de agresivitate au dus-o la un avantaj de 3 game-uri. Sportiva din România s-a încălzit mai greu, dar a venit puternic din spate. La 5-5, erorile neforțate au repărut în jocul lui Miki. Italianca și-a adjudecat actul inaugural, 7-5, având un procentaj excelent la primul serviciu, 83%. De cealaltă parte, Mihaela a câștigat doar 43% dintre punctele jucate cu prima minge, semn al agresivității adversarei.

Buzărnescu - Cocciaretto foto: Raed Krishan/GSP
Gabriela Ruse
foto: Raed Krishan/GSP
Gabriela Ruse
foto: Raed Krishan/GSP
Gabriela Ruse
foto: Raed Krishan/GSP
Jasmine Paolini
foto: Raed Krishan/GSP
+35 FOTO

Buzărnescu a avut nevoie de intervenția medicului în debutul setului secund. Oboseala de ieri, când a stat mai bine de 3 ori pe teren, a accentuat durerile la gambă. Românca a strâns însă din dinți, a făcut pasul în față și a fost prima care a făcut break. Conducea cu 3-2, dar greșelile exasperante au reapărut. Cele două au mers cap la cap până în tie-break. 

Cocciaretto s-a desprins la 4-1, pe fondul a 3 erori neforțate comise de Mihaela, apoi Buzărnescu s-a transformat! A riscat totul, a lovit lângă linie și a ajuns la 5-5. Italianca s-a apărat eroic, a trimis toate mingile înapoi și a adus calificarea Italiei în grupa mondială. 

Buzărnescu - Cocciaretto 5-7, 6-7 (5), desfășurarea liveTEXT:

6-6, Game Buzărnescu: Mihaela împinge setul în tie-break cu un as!
5-6, Game Cocciaretto: Italianca acoperă excelent mingea cu forehand-ul și e din nou la un game de victorie.
5-5, Game Buzărnescu: Jocul capătă accente dramatice. Mihaela reușește cea mai frumoasă lovitură a meciului, un lob defensiv perfect, din alergare. 
4-5, Game Cocciaretto: Sportiva din Italia nu a resimțit șocul game-ului anterior. 
4-4, Game Buzărnescu: Mihaela revine senzațional de la 0-40! A fost inspirată la serviciu, a izbutit și o „scurtă” bună și supraviețuiește în setul secund. 
3-4, Game Cociaretto: Încă un joc echilibrat în care italianca își păstrează cumpătul, lovește agresiv cu backhand-ul și preia avantajul. 
3-3, Break Cocciaretto: Buzărnescu nu reușește să fructifice avantajul. A avut minge de game, dar din acel moment erorile neforțate au curs una, după cealaltă. 
3-2, Break Buzărnescu: Momente excelente pentru Miki! 
2-2, Game Buzărnescu: Mihaela face cel mai spectaculos game de serviciu. Vine cu mult curaj în față și execută un voleu sigur. Cocciaretto, surprinsă de elanul româncei.

Mihaela Buzărnescu a cerut un time-out medical.

1-2, Game Cocciaretto: Elisabetta a controlat autoritar schimburile, ajutate și de primul serviciu pus în teren.
1-1, Game Buzărnescu: Serviciul o scoate din bucluc pe Mihaela. Primul as al înfruntării a venit abia acum. 
0-1, Game Cocciaretto: Sportiva din Italia câștigă al 3-lea joc consecutiv. Miki greșește din nou în punctele tensionate. 

Mihaela Buzărnescu a luat o pauză de vestiar înaintea setului secund. 

5-7, Break și Set Cocciaretto!
5-6, Game Cocciaretto: Mihaela s-a aflat într-o poziție excelentă! A condus 30-0 pe serviciul advers, moment în care a împrăștiat mingile în afară cu lejeritate. La finalul game-ului, sportiva din România a arătat semne de nervozitate. 
5-5, Game Buzărnescu: Forehand-ul lui Miki a început să producă lovituri câștigătoare.
4-5, Break Cocciaretto: Mihaela se descurcă mult mai bine pe serviciul advers. Returnează agresiv de fiecare dată și își creează ușor oportunități de break.
3-5, Break Cocciaretto: Jocul lui Miki este caracterizat de inconstanță. S-a desprins rapid la 40-15 în acest game, apoi au intervenit deja agasantele erori neforțate. 
3-4, Break Buzărnescu: Mihaela s-a dezlănțuit în acest game. A lovit limpede și nu i-a cedat niciun punct adversarei. 
2-4, Break Cocciaretto: Încă un game maraton, cu schimburi lungi și multe răsturnări de situație. 
2-3, Break Buzărnescu: Cele două jucătoare nu își găsesc ritmul. Multe puncte vin din greșelile adversarelor.
1-3, Game Buzărnescu: Mihaela face un game perfect. Pune primul serviciu în teren și evită erorile neforțate din debut. 
0-3, Game Cocciaretto: Elisabetta are din nou nervii mai tari și se desprinde în actul inaugural.
0-2, Break Cocciaretto: Game de o intensitate incredibilă, cu nu mai puțin de 11 egalități. Mihaela luptă pentru fiecare punct, dar e trădată de micile detalii.
0-1, Game Cocciaretto: Sportiva din Italia servește sigur în debutul partidei. 
A început meciul #4 al duelului România - Italia, la Billie Jean King Cup!

Gabriela Ruse - Jasmine Paolini 1-6, 6-3, 6-4

Gabriela Ruse, jucătoarea aleasă să reprezinte România în primul meci al zilei, nu a dezamăgit. Gabriela a fost luată prin surprindere de italianca Jasmine Paolini în primul set, pe care l-a cedat cu 1-6, dar începând cu al doilea act totul s-a schimbat. Sportiva din România și-a îmbunătățit jocul atât la serviciu cât și la retur și a dus scorul rapid la 5-1, moment în care a cedat două game-uri. Totuși, nu a cedat psihic și a dus meciul în decisiv cu a patra ei minge de set.

Gabriela Ruse a continuat să joace cu foarte multă încredere și în decisiv și a început setul cu un break! Procentajele de reușită i-au crescut atât la serviciu cât și la retur, iar până la 4-1, Paolini nu a găsit răspunsul la loviturile româncei.

Atunci a reușit un break, apoi a salvat o minge de meci și s-a apropiat la un singur game de Gabriela, dar românca a trecut peste momentele încărcate de tensiune și a trecut game-ul decisiv în dreptul său.

6 așia reușit Gabriela Ruse în acest meci. Adversara sa a avut 0!

Ce a declarat Gabriela Ruse după meci:

Acesta este al treilea meci cu Jasmine, am mai jucat și pe zgură cu ea. Meciurile de Fed Cup sunt cu totul altceva, nu poți să le compari cu nimic. Sigur, știam cum joacă, la ce să mă aștept, dar totul ținea de mine. Eu fac punctele peste tot. Eu le greșesc, eu le câștig. Cred că totul ținea de interiorul meu, eram foarte emoționată la început, apoi ușor-ușor am început să fiu mai relaxată, să văd mai bine terenul și să înțeleg ce trebuie să fac.

E 1-2 acum, va intra Miki, sperăm la o victorie. O să fim alături de ea, orice se va întâmpla noi suntem o echipă. Ne dorim ca cei de acasă să ne susțină în continuare și să producem surpriza. E deja a doua oară când vin la Cluj, dacă nu câștig de data asta nu mă întorc a treia oară

Gabriela Ruse - Jasmine Paolini » 1-6, 6-3, 6-4

  • 6-4, game și SET Ruse: Gabriela câștigă meciul, reușind să transforme a treia ei minge de meci din această partidă!
  • 5-4, game Paolini: Italianca se apropie la un singur game de Gabriela după ce a reușit să câștige pe propriul serviciu. Gabriela a returnat bine în două rânduri, ceea ce nu a fost însă suficient;
  • 5-3, rebreak Paolini: Gabriela ratează o minge de meci și îi permite adversarei să facă break;
  • 5-2, break Ruse: Gabriela câștigă încă o dată pe serviciul adversarei și va servi pentru câștigarea partidei! Românca a profitat de o greșeală de picior a adversarei și a fost precisă la retur;
  • 4-2, rebreak Paolini: Italianca nu cedează și câștigă la 0 pe serviciul Gabrielei;
  • 4-1, break Ruse: Excelentă la retur, Gabriela se distanțează la 3 game-uri de Paolini;
  • 3-1, game Ruse: Gabriela nu este clintită de succesul adversarei din game-ul precedent și câștigă fără emoții, cedând un singur punct;
  • 2-1, game Paolini: Italianca câștigă pe propriul serviciu;
  • 2-0, game Ruse: Gabriela duce scorul la 2-0 după un game în care Paolini a avut două mingi de break;
  • 1-0, break Ruse: Gabriela începe decisivul cum nu se putea mai bine! Jocul româncei debordează de încredere în aceste momente.

ÎNCEPE SETUL DECISIV! PAOLINI SERVEȘTE

  • 6-3, game și SET Ruse: Avem decisiv! Gabriela reușește să profite de a patra ei minge de set;
  • 5-3, game Paolini: Paolini continuă să reducă din handicap, după ce a salvat încă o minge de set;
  • 5-2, break Paolini: Italianca reușește primul ei break din acest act, după ce Gabriela a ratat două mingi de set;
  • 5-1, break Ruse: Gabriela ratează o minge de break, dar profită de a doua. Românca duce scorul la 5-1 și servește pentru a câștiga al doilea act și a duce meciul în decisiv!
  • 4-1, game Ruse: Românca se distanțează la 3 game-uri, după ce a reușit să câștige încă o dată pe propriul serviciu;
  • 3-1, break Ruse: Gabriela reușește primul ei break în acest meci! Românca profită de dubla greșeală comisă de adversară;
  • 2-1, game Ruse: Jucătoarea din România se află din nou în avantaj. Serviciul său continuă să curgă foarte bine;
  • 1-1, game Paolini: Gabriela a fost aproape de primul ei break, dar a ratat mingea decisivă. Imediat după, italianca a pedepsit-o;
  • 1-0, game Ruse: Gabriela începe excelent al doilea act, servind impecabil;
Gabriela Ruse și Monica Niculescu
foto: Raed Krishan/GSP
Gabriela Ruse
foto: Raed Krishan/GSP
Gabriela Ruse
foto: Raed Krishan/GSP
Gabriela Ruse
foto: Raed Krishan/GSP
Jasmine Paolini
foto: Raed Krishan/GSP
+35 FOTO
  • 1-6, game și SET Paolini: Italianca câștigă primul set al meciului, grație unui serviciu solid;
  • 1-5, break Paolini: Gabriela începe game-ul slab, pierde primele două mingi, dar reușește să revină în joc. Totuși, serviciul o trădează pe final și italianca duce scorul la 5-1, urmând a servi pentru set;
  • 1-4, game Paolini: Italianca continuă să joace agresiv, servește puternic și avansează spre fileu după fiecare minge. Câștigă astfel game-ul, după ce Gabriela Ruse a ratat 4 mingi de break;
  • 1-3, break Paolini: Jasmine este mai agresivă la retur, iar jocul Gabrielei este destabilizat;
  • 1-2, game Paolini: Al doilea game pe serviciul jucătoarei din Italia a fost mai disputat, dar italianca se impune în cele din urmă, după două lovituri de backhand câștigătoare;
  • 1-1, game Ruse: Românca a egalat la capătul unui game epuizant, plin de emoții. Gabriela a salvat trei mingi de break, servind foarte bine în momentele cheie. A încheiat game-ul în mare stil, cu as!
  • 0-1, game Paolini: Jasmine a servit prima și a făcut-o bine. Italianca câștigă game-ul de deschidere;

A început meciul!

Componența celor două echipe:

Echipa României

  • Irina Bara, 26 de ani și 132 WTA
  • Mihaela Buzărnescu, 32 de ani și 137 WTA
  • Gabriela Ruse, 23 de ani și 168 WTA
  • Monica Niculescu, 33 de ani și 173 WTA

Echipa Italiei

  • Martina Trevisan, 27 de ani și 99 WTA
  • Jasmine Paolini, 25 de ani și 104 WTA
  • Elisabetta Cocciaretto, 20 de ani și 111 WTA
  • Giulia Gatto-Monticone, 33 de ani și 169 WTA
  • Bianca Turati, 23 de ani și 259 WTA

Citește și alte știri din tenis:

Mihaela Buzărnescu, în lacrimi după eșecul de la Billie Jean King Cup: „Am muncit ca un câine, nu mai pot îndoi picioarele”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
România câștigă MIRACULOS cu Serbia și e aproape calificată în faza următoare la Euro 2024 de handbal! Așteaptă rezultatul meciului Cehia - Muntenegru: doar UN DEZASTRU o trimite acasă
Handbal
România câștigă MIRACULOS cu Serbia și e aproape calificată în faza următoare la Euro 2024 de handbal! Așteaptă rezultatul meciului Cehia - Muntenegru: doar UN DEZASTRU o trimite acasă
Așa arată grupele EURO U21 din 2025 » Adversari de FOC pentru România, repartizată alături de țara gazdă! Programul complet
Nationala
Așa arată grupele EURO U21 din 2025 » Adversari de FOC pentru România, repartizată alături de țara gazdă! Programul complet
Ion Țiriac, răvășit la catafalcul lui Helmut Duckadam » Ce a mai putut să spună
Superliga
Ion Țiriac, răvășit la catafalcul lui Helmut Duckadam » Ce a mai putut să spună

Fanii îi pot aduce un ultim omagiu lui Helmuth Duckadam, azi, pe Arena Națională » Toate informațiile de la stadion

Decizia luată de Real Madrid după moartea lui Helmuth Duckadam » Gestul impresionant al spaniolilor


Comentarii (118)
347655969058390
Ion Popescu  •  18 Aprilie 2021, 10:37

Sa ne uitam la top 100 WTA. Din Romania sunt 4. Din tari imense financiar si sportiv : Australia, Canada, Anglia, Germania, Italia, etc. - numai cate doua. Ungaria, Austria = nimic. Am fi avut sportive care sa castige pentru echipa nationala, dar nu au participat. Normal, "Romania" nu a facut nimic pentru ele. Au ajuns sus numai prin efort propriu. Rusine pentru MTS, pentru cei care au condus Romania de 30 de ani.

347655969058390
Ion Popescu  •  18 Aprilie 2021, 10:16

In timp ce "statul roman", contribuabilii, primariile platesc milioane de lei pentru fotbal, handbal, volei, etc. FRF, tenisul nu primeste nici un ban. Avem 4 jucatoare in top WTA 100 + Bogdan locul 102. Toate au refuzat sa participe in echipa Romaniei. Toate nu au fost ajutate cu nimic de "Romania". Toate joaca tenis numai pe banii lor si ai familiilor. Toate aduc in tara bani luati ca premii de la straini. Toate platex taxe in RO. Halep investeste banii castigati in RO, creiaza locuri de munca. Stima lor ! Iar "Romania" a primit ceiace merita.

ray51
ray51  •  18 Aprilie 2021, 09:46

ROMANIA invinsa de italia rapusa de Covid-19. Si aici a fost o miza ascunsa???

Vezi toate comentariile (118)
Comentează