SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Costuri gigantice pentru carantina de la Australian Open! Suma exorbitantă pe care turneul o plătește fără ajutorul guvernului local

Articol de - Publicat joi, 21 ianuarie 2021 09:03 / Actualizat joi, 21 ianuarie 2021 09:05

31 de milioane $ costă ca jucătorii și însoțitorii lor de la Australian Open 2021 să petreacă cele 14 zile obligatorii de izolare înaintea turneului de la Melbourne, sumă ce va fi suportată integral de federația australiană. 

Toți participanții la primul concurs de Grand Slam al anului trebuie să petreacă două săptămâni de carantină strictă. Unii au dreptul, așa cum era prevăzut dintr-un bun început, la 5 ore pe care să le petreacă afară din cameră, pentru antrenament, exerciții fizice și masă la Melbourne Park. Plecarea de la hoteluri și revenirea sunt sever supravegheate, jucătorii și jucătoarele fiind escortați. 

Cei care s-au aflat însă în zboruri cu cazuri pozitive de COVID-19 la bord trebuie să rămână în camere, fără nicio excepție. Este vorba despre mai mult de 70 de jucători și jucătoare care se găsesc în această situație.

În total sunt 10 persoane asociate cu Australian Open, între ele patru jucători, care au testat pozitiv la coronavirus. A existat o confuzie în ce privește acest număr, unele dintre cazuri fiind clasificate în categoria de încărcătură virală reziduală – persoane care au făcut boala în urmă cu ceva timp și nu mai sunt contagioase, în ciuda rezultatului pozitiv al probei. Cel mai recent, două persoane cu test pozitiv s-au aflat într-un zbor venit de la Los Angeles.

Guvernul nu dă nimic pentru carantina de la Australian Open

Costurile carantinei se ridică la mai mult de 40 de milioane de dolari australieni, adică aproximativ 31 de milioane de dolari americani. Inițial, Craig Tiley, șeful Tennis Australia și directorul Australian Open, a spus la postul de radio 3AW că guvernul statului Victoria va acoperi o parte din această sumă. „Nu s-a stabilit cât deocamdată pentru că suntem la mijlocul perioadei. Probabil la sfârșitul săptămânii viitoare vom ști exact", a declarat Tiley.

Ceva mai târziu însă, într-o conferință de presă, ministrul Serviciilor de Urgență, Lisa Neville, a negat rotund această variantă. „Vreau să fie foarte clar: carantina la hotel este plătită de Tennis Australia", a spus ea, idee reluată și de primul-ministru Daniel Andrews. 

„Guvernul statului Victoria susține Australian Open ca eveniment, separat însă de programul carantinării". Conform cifrelor oferite de Craig Tiley, Australian Open aduce anual în jur de 370 de milioane de dolari către economia din Victoria și creează 12.500 de locuri de muncă. Ambele cifre vor fi însă sensibil mai mici în 2021, din cauza pandemiei de COVID-19 și a greutăților pe care le presupune organizarea unui eveniment de amploare în aceste condiții.

+23 FOTO

Arbitrul Carlos Bernardes a făcut infarct 

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați arbitri de scaun, Carlos Bernardes, a suferit ieri un infarct în timp ce se afla la Melbourne, pentru a oficia la primul turneu de Grand Slam al anului. Brazilianul în vârstă de 55 de ani (foto) se află într-o stare bună, după ce a fost transportat urgent la un spital local, conform informațiilor oferite de Tennis News. 

Carlos Bernardes, oficial angajat al ATP, se afla în carantină în hotelul View din Melbourne. Posesor al Insignei de Aur, cea mai înaltă categorie în arbitraj, cu multe finale de Grand Slam în CV-ul său, sud-americanul este actualmente unul dintre cei mai experimentați oficiali de scaun. „Cel mai important e să comunici", spunea el în 2011, într-un interviu în Gazetă, despre autoritatea arbitrului. 

„Sigur, depinde şi de jucători. Unii vor să aibă mereu ultimul cuvânt şi dacă le zâmbeşti și le spui: «OK, aşa e», sunt surprinşi pentru că ei se aşteaptă ca discuţia să continue la infinit. Când văd că au obţinut aprobarea se retrag la locul lor. Până la urmă, ţine de bun-simţ şi asta e ceva ce ai sau nu ai. Nu se învaţă".

17 zboruri charterau fost angajate de Tennis Australia pentru transportul a peste 1.200 de jucători, antrenori și oficiali

MVP-ul carantinei: Pablo Cuevas

Blocați în camerele de hotel, jucătorii caută să-și petreacă timpul cât mai relaxant. Iar unii dintre ei arată o inventivitate debordantă. Probabil vedeta carantinei, cu o prezență sonoră pe rețelele de socializare, este uruguayanul Pablo Cuevas. Din prima zi a carantinei a atras atenția cu un scurt video în care apărea exersându-și reverul cu o mână pe salteaua lipită de perete.

Pasionat de surf, a mimat apoi că practică acest sport, urcat pe aceeași saltea. În altă zi a oferit o imagine amuzantă, ca și cum s-ar fi aflat la un salon de frumusețe, cu căpșune pe ochi. Iar ieri s-a filmat dansând pe melodia Vida de rico (Viață de bogat) a lui Camilo, în fundal ivindu-se o cutie de carton cu beri Corona.

Citește și alte știri din tenis: 

Sorana Cîrstea, prizonieră în propria cameră la Australian Open! Apelul disperat al antrenorului: „Suntem în detenție! De patru zile ne chinuim să-i trimitem ceva”

Rafael Nadal a stabilit un record greu de doborât, unic în istoria tenisului » Ce bornă a atins ibericul, chiar înainte de Australian Open

VIDEO Imagini scandaloase la Australian Open! Ce a filmat Putintseva și de ce s-a certat cu Rennae Stubbs: „N-aş fi venit dacă aş fi ştiut că trebuie să stau 14 zile într-o cameră cu şoareci!”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Superliga
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close