SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA-GERMANIA 1-4

Corespondență GSP din Cluj » Punctele amare » Simona Halep și Monica Niculescu au pierdut meciurile de simplu de ieri, la Kerber, respectiv Petkovici

Articol de , - Publicat luni, 18 aprilie 2016 00:00

După 1-1 în prima zi, totul părea posibil. Și chiar era. Și chiar a fost, mai mult decât posibil, teribil de aproape, când Monica Niculescu a avut două mingi de meci în fața Andreei Petkovici, la 6-0, 6-5 și 40-15.

Ce s-a întâmplat? Ce se întâmplă uneori în meciurile de tenis. Cea care conduce își pierde pentru câteva clipe inspirația, ezită, iar cealaltă își sună în minte un imens clopot de alarmă. Și totul se întoarce.

"Întâi mi-am aruncat prost mingea și nu am oprit-o", a povestit după meci Monica. "Asta pot să-mi reproșez, că nu m-am oprit atunci pentru că imediat mi-a făcut punct din retur. Apoi mi-am spus să dau tare cu serviciul, să risc. Mi-a ieșit trei metri afară. Am încercat, am luptat, știam ce trebuie să fac. Am crezut că pot s-o bat, chiar și când mă conducea cu 4-1 în setul al doilea", a adăugat ea. Cât despre Petko, ea ce a spus? "A fost ciudat, dar acolo, la mingile ei de meci, am devenit brusc foarte calmă. A fost ceva aproape spiritual. Mi-am spus că e «acum ori niciodată» și că trebuie să joc cel mai bun tenis al meu. Și am făcut-o".

Dansul break-urilor

Decisivul a stat sub apăsarea când revigorantă, când îngrijorătoare a break-urilor. Șapte la rând, cu puncte spectaculoase, încheiate cu sufletul la gură. Petkovici a fost prima și singura care și-a ținut o dată serviciul în setul al treilea. A fost suficient pentru un 6-3 care păstrează Germania în Grupa Mondială și trimite România în Grupa Mondială II.

Înainte, în debutul zilei a doua, fusese meciul dintre Simona Halep și Angelique Kerber. Unul pe care mulți îl anticipau ca pe un "clasic". A rezultat însă o dispută dezechilibrată, în care germanca s-a impus cu 6-2, 6-2 în o oră și 7 minute pentru prima sa victorie în fața româncei. Campioana de la Australian Open a dominat, etalând un tenis agresiv și puternic, cu lovituri bine dozate, unghiuri și reacții prompte.

Fără scuze

De partea cealaltă, încetinită și de accidentarea la gleznă, Simona n-a fost în cea mai bună zi a ei. N-a vrut să dea însă vina pe problemele medicale. "Ea a jucat un tenis foarte bun, o felicit pentru asta, eu am evoluat mai slab", a spus Halep. "N-am avut destul timp de recuperare, dar nu caut scuze. Cred că am greșit dându-i prea mult ritm, trebuia să mixez, dar când am înălțat mingea, tot ieșea afară. M-am demoralizat", a explicat ea.

Kerber, care a adus două puncte Germaniei, a spus că s-a străduit să-și facă jocul, să fie agresivă și să nu se lase distrasă de problemele medicale ale adversarei. "M-am concentrat pe mine, știam, oricum, că va fi greu pentru că Simona aleargă mult, trimite multe mingi înapoi. M-am bucurat însă de aceste două victorii de la Cluj", a încheiat ea.

Recuperare pentru Stuttgart

Astăzi începe primul turneu important din sezonul de zgură al acestui an, cel de la Stuttgart, de categorie Premier. Simona Halep e favorită numărul 4 și are primul tur liber. Ea speră să se refacă în urma problemei la gleznă, astfel încât să poată juca în Germania. "Sper să fiu programată cât mai târziu. Mă doare, s-a umflat, dar o să fac tratamentul necesar ca să pot să-mi revin repede. Oricum, voi merge la turneu și voi vedea acolo ce se mai întâmplă", a spus ea ieri. Anul trecut, Halep a ajuns până în semifinale la Stuttgart, cel mai bun rezultat al ei la acest concurs.

Zgură cu nuci și ciocolată

La finalul meciului cu Niculescu, Petkovici a îngenuncheat și a sărutat zgura, rămânând secunde bune acolo, aproape de fileu. Apoi și-a sărutat racheta, a saluta-o pe Monica și a îmbrățișat-o pe Barbara Rittner, căpitanul nejucător. Petkovici a venit la conferința de presă marcată de efort, după două meciuri lungi în două zile. A avut crampe și a trebuit să se oprească în două rânduri din răspunsuri pentru a se estompa durerile. Ea a spus că "zgura românească e mai bună decât cea germană, mai ales atunci când câștigi. Are o tentă de nuci, cu un pic de ciocolată și o scânteie de șampanie".

ROMÂNIA-GERMANIA 1-4

Sâmbătă

Irina Begu-Angelique Kerber 2-6, 3-6
Simona Halep-Andrea Petkovici 6-4, 6-7 (5), 6-4

Ieri

Simona Halep-Angelique Kerber 2-6, 2-6
Monica Niculescu-Andrea Petkovici 6-0, 6-7 (1), 3-6
Irina Begu, Alexandra Dulgheru-Annika Beck, Julia Goerges 7-6 (5), 6-7 (4), 7-10

"Toți mai avem de învățat împreună"

Căpitanul nejucător, Irina Begu și Alexandra Dulgheru au încheiat seară de duminică. Vizibil afectate, cu ochii roșii, dar cerebrale, cele trei au detaliat ce a însemnat pentru ele experiența Grupei Mondiale. "Scorul e dur, am muncit mult, am luptat, suntem dezamăgite, însă de fiecare dată intrăm pe teren să ne facem treaba", a spus Begu. Alina Tecșor Cercel a spus că era pregătită să facă alegerea echipei în fața Germaniei în funcție de evoluția scorului. "Suntem încă între primele 16 echipe ale lumii, la anul mai avem un baraj, pe care în subconștient știm că suntem obligate să-l câștigăm pentru că nu vrem să ne întoarcem în Grupa I a zonei Europa/Africa. Știm că încă mai avem de învățat cu toții, împreună și atunci vom ști cum să gestionăm situații, emoții diferite și să avem mai multe soluții", a spus ea.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău
Superliga
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (1)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  18 Aprilie 2016, 11:00

Nu avem ce face....Nemtii sint mai buni,s-a vazut pe teren.Explicatiile nu ridica valoarea echipei.Se vede clar si la celelalte turnee de tenis,ca Halep este o jucatoare inconstanta,dezechilibrata mintal si psihic.Este nervoasa,ambitia sa este peste valoarea ei,cea ce face sa greseasca copilareste si sa piarda chiar cu jucatoare slab cotate,chiar sub nr. 100 WTA.Irina este mai constanta si echilibrata,dar ieri a pierdut inexplicabil.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează