SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

FOTO Acasă. Emoţii. Victorie » Simona Halep a cîştigat al optulea trofeu al carierei: "Mulţumesc, România! Mulţumesc românilor!"

Simona Halep le-a mulțumit într-un mod special copiiilor de mingi // Foto: Raed Krishan +6   FOTO
Simona Halep le-a mulțumit într-un mod special copiiilor de mingi // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 14 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 14 iulie 2014 01:32

A treia jucătoare a lumii a învins-o ieri pe Roberta Vinci cu 6-1, 6-3 şi a pus capăt unei săptămîni în care a luptat cu oboseala, dar a găsit energia şi mers din nou pînă la capăt.

Ce poţi face cînd 4.500 de perechi de ochi te privesc şi fiecare greşeală e primită cu un oftat, iar fiecare reuşită adună ropote de aplauze de o intensitate rar întîlnită? Să fii Simona Halep. Calmă, încrezătoare şi cu o inimă mare. Au fost cinci zile pline.

Zile în care a crescut în evoluţii şi în care a adunat simpatie cît pentru un an întreg. Era păcat ca sezonul de zgură să se încheie fără un trofeu pentru Simona, ce a jucat finalele de la Madrid şi de la Roland Garros, fiind învinsă de fiecare dată de Maria Şarapova.

Şi a fost cu atît mai frumos pentru că a fost pe zgura de acasă. Chiar dacă a avut şi momente grele, Simona a găsit resursele necesare pentru al optulea trofeu al carierei

Hotărîtă încă de la început
Ieri, a întîlnit-o pe a doua favorită a turneului, italianca Roberta Vinci. Avînd în spate cele cinci întîlniri precedente, românca nu a mai avut nevoie de game-urile de studiu de la începutul fiecărui meci. A făcut break încă din primul sub soarele care încă ardea la ora 18:00. Şi de acolo s-a dus legînd game după game.

Roberta, cu jocul său înşelător, cu măiestria ei, nu a reuşit să o perturbe. A chemat-o de multe ori la fileu, dar Simona i-a răspuns adjudecîndu-şi primul set cu 6-1. "Nu a ratat decît vreo trei sau patru mingi, a jucat excelent", a spus Vinci.

Serie de game-uri
Însă italianca nu s-a predat. A luptat în continuare, deşi şi pentru ea au fost cinci zile pline, după un parcurs lung la Wimbledon, unde a cîştigat trofeul la dublu alături de Sarra Errani. A fost răsplătită şi a condus cu 2-0 în setul al doilea şi pentru cîteva minute a sperat. Însă tăvălugul Halep a venit peste ea, a sufocat-o, reuşind o serie de cinci game-uri consecutive pentru liniştea şi extazul celor din tribune. Chiar dacă Vinci a salvat o minge de meci, s-a văzut învinsă peste cîteva minute de Simona cu 6-1, 6-3.

A ridicat braţele spre cer, emoţiile şi lacrimile şi le-a ascuns sub cozorocul roz. "You're simply the best" a izbucnit din boxe. O fată de 1,65 metri are România la picioare. "Mulţumesc, România! Mulţumesc românilor!", a spus ea printre confetti, după ce primise îmbrăţişările părinţilor. O seară perfectă pentru Simona şi pentru cei care au fost pe Terenul Central ieri.

Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia, Doha şi, de ieri, Bucureşti sînt oraşele care alcătuiesc harta strălucitoare a Simonei. Alte oraşe o aşteaptă, dar nicăieri nu va mai simţi căldura şi emoţiile de acasă.

Prim-ministru huiduit în absenţă
La ceremonia de premiere, George Cosac, preşedintele FRT, a ţinut să îi mulţumească premierului Victor Ponta pentru promptitudinea cu care a reacţionat atunci cînd federaţia a avut nevoie de finanţare pentu ca turneul să se ţină în România. Atunci toţi oamenii prezenţi pe Central au început să huiduie. Un alt reprezentant al Guvernului, Gabriela Szabo, prezentă la ceremonie, a primit aplauze.

"Poate ajunge numărul unu mondial"
Roberta Vinci a fost extrem de generoasă cu adversara sa la conferinţa de presă de după finală. "Simona e o jucătoare foarte bună, foarte puternică, a cîştigat multe meciuri anul acesta, a fost în finală la Roland Garros, doar Serena Williams şi Maria Şarapova sînt mai bune ca ea. Cine ştie, poate ajunge numărul unu mondial", a spus italianca. Vinci a jucat a unsprezecea finală a carierei, dintre care a cîştigat nouă şi a pierdut două.

O săptămînă de vacanţă
Simona Halep va avea vreme să se odihnească pentru că de azi e în vacanţă. Ea va uita de tenis timp de o săptămînă. Se va relaxa, iar apoi va începe pregătirile pentru sezonul de hard. "Nu mi-am promis nimic înainte de turneu, dar plec în vacanţă şi o să-mi iau ceva de acolo", a spus ea. Ea revine în circuitul WTA la turneul de la Cincinnati (11-17 august), urmînd să joace în săptămînile următoare la New Haven şi US Open.

"Cele mai mari emoţii"
Simona a spus, la finalul turneului, că dintre cele opt trofee cucerite pînă acum, acesta este cel mai tulburător moment. "Au fost multe emoţii, mi-au şi dat cîteva lacrimi pe teren". A fost mai frumos ca la Sofia? "În acel moment era cel mai important trofeu pentru mine din 2013, am fost emoţionată şi la Doha, dar nu cred că se compară cu ce am simţit acum", a completat Halep.

8-5 e raportul dintre finalele cîştigate şi cele pirdute în cariera Simonei Halep

36-10 este raportul dintre victoriile şi înfrîngerile din acest sezon pentru Simona Halep

11 puncte o mai despart pe Simona Halep de Maria Şarapova, locul 1, în clasamentul anului pentru Turneul Campioanelor de la Singapore

43.000 de dolari este premiul pe care l-a primit Simona Halep la Bucureşti

"A fost visul meu să cîştig acest turneu, mă bucur că s-a întîmplat aşa. A fost o săptămînă grea, dar sînt fericită că au venit atît de mulţi oameni în tribune" (Simona Halep)

"În fiecare zi a turneului am avut un moment greu, dar cel mai dificil a fost în semifinala cu Monica, atunci cînd am simţit cel mai tare oboseala" (Simona Halep)

Parcursul Simonei la Bucureşti
Turul 1: Indy de Vroome (Ola) 190 WTA 6-0, 6-4
Turul 2: Aleksandra Krunici (Ser) 155 WTA 6-2, 6-4
Sferturi de finală: Lara Arruabarrena (Spa) 120 WTA 6-3, 6-1
Semifinale: Monica Niculescu (Rom) 68 WTA 6-2, 4-6, 6-1
Finală: Roberta Vinci (Ita, 2)  24 WTA 6-1, 6-3

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Liga Campionilor
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Stranieri
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”
Europa League
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (3)
darius011
darius011  •  14 Iulie 2014, 19:03

Multumim Simona pentru tot ce faci pentru tenisul feminin Romanesc . Si asteptam cu mare nerabdare turneele de GS . EU as avea curaj sa pariez ca la anul sigur o sa castigi minim 1 turneu de GS ....de preferat RG si cu Votchista in finala ! Multumim SImona suntem mandrii de tine

bamse1901
bamse1901  •  14 Iulie 2014, 11:04

multumim si noi, dar le vrem si pe cele de grand slem

claudiu120284
claudiu120284  •  14 Iulie 2014, 11:04

Te iubim pitico!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează