SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

FOTO Magia de la Madrid » Confirmarea de care Simona Halep avea nevoie a venit: a reușit să-și apere un titlu

Articol de , - Publicat luni, 15 mai 2017 00:00

A adunat 15 titluri în carieră, toate câștigate de la jumătatea lui 2013 încoace.

Lună după lună și an după an, ele au devenit tot mai valoroase, iar acum are 8 din categorie Premier și 7 din cele International, treapta inferioară, dar necesară începuturilor și confirmărilor. Ceea ce nu-i izbutea Simonei nu era neapărat să ajungă la trofeu, cât să-l consolideze cu o evoluție pe măsură în sezonul următor. Cel mai sus ajunsese până în "sferturi" în anul succesiv, s-a întâmplat la Indian Wells 2016. În rest, ori nu a mai participat din motive de calendar diferit sau medicale, ori a fost învinsă repede.

Madridul și schimbările pozitive din joc din 2017 i-au oferit însă o altă premieră importantă a carierei. Un nou triumf în locul în care deținea titlul. Turneul din capitala Spaniei e cel mai de succes deocamdată pentru româncă, ea având trei finale disputate, două dintre ele câștigate. Iar totalul de 15 o plasează pe primul loc între românce all-time și pe o poziție onorantă în Top 10 al jucătoarelor active.

clipboard01

Cel mai mare premiu

Simona Halep a primit pentru succesul său de la Madrid 1.139.765 de dolari, cel mai mare cec primit de româncă în carieră. Până la succesul de sâmbătă seara, pe primul loc în ierarhia recompenselor primite de Halep era premiul pentru finala de la Roland Garros din 2014, unde răsplata a fost de 1.087.417 de dolari. Pe locul al treilea se află cecul de anul trecut de la Madrid, care a valorat 1.046.759 dolari. Top 5 al câștigurilor este completat de premiul primit pentru finala de la Turneul Campioanelor din 2014, unde a fost recompensată cu 971.000 de dolari, și de cel pentru câștigarea trofeului la Indian Wells în 2015, 900.400 de dolari de dolari.

La egalitate cu Șarapova și Radwanska

Trofeul de la Madrid este al treilea de categorie Premier Mandatory pe care-l cucerește Simona Halep, după ce s-a impus la Indian Wells 2015 și Madrid 2016. Această categorie de turnee este a doua după cele de Mare Șlem ca valoare și are doar patru competiții pe parcursul unui an, Indian Wells, Miami, Madrid și Beijing. Din 2009, WTA și-a ierarhizat în acest mod turneele împărțindu-le în Premier Mandatory, Premier 5, Premier și International. De atunci, doar câteva jucătoare au reușit să se impună de mai multe ori în aceste competiții. Serena și Azarenka au adunat cele mai multe trofee, câte șase de fiecare, apoi pe treapta a doua sunt Halep, Radwasnka și Șarapova, cu 3, iar pe a treia Kvitova și Wozniacki, cu câte două.

Patru trofee împreună

Simona Halep și Darren au început colaborarea full-time la începutul lui 2016 și ieri au bifat al patrulea trofeu. Unul care a venit după ce australianul a impus o pauză în colaborarea lor. "Era supărat, nu pentru că am pierdut în sferturi, ci pentru atitudinea mea, el a simțit că am renunțat. De aceea am început să lucrez cu un mental coach. Îl admir și-l respect pe Darren și trebuie să-i mulțumesc pentru decizia de după Miami pentru că a fost ca un șoc, mi-am spus că nu am altă variantă decât să mă schimb", a spus Simona Halep pentru site-ul WTA. Colaborarea lor e cea mai de succes, după ce Simona a adunat trei trofee alături de Andrei Mlendea, alte trei cu Adrian Marcu, și tot atâtea cu Victor Ioniță, iar cu Wim Fissette două.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ruptură totală la Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo » Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al clubului
Superliga
Ruptură totală la Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo » Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al clubului
Chestionat de reporterii GSP, celebrul Patrick Vieira a rezumat la un singur cuvânt primul dialog avut cu Dan Șucu
Campionate
Chestionat de reporterii GSP, celebrul Patrick Vieira a rezumat la un singur cuvânt primul dialog avut cu Dan Șucu
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (2)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  15 Mai 2017, 10:07

Iar Budapesta 2013 si Bucuresti 2014 sunt si ele, tehnic vorbind, editii consecutive. Ma rog... :-)

adi_stelistul
adi_stelistul  •  15 Mai 2017, 10:05

Teoretic aveti dreptate, dar practic victoriile de la Doha 2014 si Dubai 2015pot fi considerate "consecutive". Pentru ca se stie ca cele 2 turnee isi alterneaza valoarea. Intr-un an unul e P5, celalalt P10, iar in anul urmator invers. De aceea in 2015 Simona nici n-a mai participat la Doha care era un turneu mai slab decat cel din anul precedent ci la cel de la Dubai. Dar, in sfarsit, acestea sunt detalii.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează