SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

O fostă jucătoare de tenis i-a sugerat Igăi Swiatek patru nume de antrenori » Principala opțiune lucrează cu Rafa Nadal

Articol de - Publicat luni, 07 octombrie 2024, 15:55 / Actualizat luni, 07 octombrie 2024 16:08

Iga Swiatek, numărul 1 mondial WTA, este în căutarea unui antrenor după ce vineri, 4 octombrie, a anunțat despărțirea de Tomasz Wiktorowski. Joanna Sakowicz-Kostecka, fosta tenismenă poloneză, i-a sugerat mai multe nume, printre care și unul care se leagă de Rada Nadal.

Iga Swiatek (23 de ani) parcurge un sezon mai dificil și, drept urmare, a pus capăt colaborării cu Tomasz Wiktorowski, antrenor care a ajutat-o să ajungă pe prima poziție în clasamentul WTA și să câștige patru titluri de Grand Slam.

După trei ani în care s-au consemnat cele mai mari realizări ale carierei mele, împreună cu antrenorul meu, Tomasz Wiktorowski, am decis să ne despărțim. Vreau să încep cu un mare mulțumesc și prin a aprecia munca depusă împreună”, a scris sportiva poloneză pe Instagram.

Primele nume vehiculate pentru a-i lua locul lui Wiktorowski au fost Brad Gilbert, care s-a despărțit recent de Coco Gauff, și Wim Fissette. Joanna Sakowicz-Kostecka (40 de ani), o fostă jucătoare de tenis, este de părere că cei doi antrenori nu ar fi potriviți, fiindcă Iga Swiatek nu are nevoie de un antrenor celebru.

Cu toate acestea, primul nume de pe lista ideală alcătuită de Sakowicz-Kostecka este Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, care lucrează în prezent cu Jannik Sinner, liderul mondial ATP.

Alți antrenori numiți de actuala comentatoare a Canal+ Sport sunt Andrea Petkovic, tenismena germană retrasă în 2022, și David Kotyza, un antrenor ceh care a lucrat cu sportive precum Petra Kvitova, Karolina Pliskova și Karolina Muchova.

Sakowicz-Kostecka: „Iga nu are nevoie de o celebritate pe funcția de antrenor”

Însă, dincolo de cei trei antrenori, opțiunea perfectă, în viziunea Joannei, ar fi Anabel Medina Garrigues (42 de ani), o antrenoare spaniolă care lucrează la academia lui Rafa Nadal.

„În opinia mea, Iga nu are nevoie de o celebritate pe funcția de antrenor. Ba chiar invers. Anabel Medina Garrigues este o fostă jucătoare de Top 20 care a reușit să o îmblânzească pe Jelena Ostapenko și să o conducă spre victoria de la Roland Garros. Asta spune multe. Spaniola a fost principala antrenoare a academiei Rafa Nadal în ultimii ani”, a declarat Sakowicz-Kostecka pentru presa din Polonia.

„Această numire ar cere niște condiții speciale. Iga ar trebui să se antreneze în Mallorca, iar Anabel probabil că ar însoți-o doar la turneele importante. Însă este un specialist extraordinar. În plus, e o persoană care are o abordare potrivită, este foarte dedicată, nu își asumă rolul principal și este capabilă să se coordoneze cu ceilalți specialiști din grup”, a adăugat comentatoarea de tenis.

Iga Swiatek are cinci turnee câștigate în acest an: Roland Garros, Roma, Madrid, Indian Wells și Doha.

Anabel Medina Garrigues a jucat în perioada 1998-2018, cea mai bună clasare a carierei fiind poziția a 16-a la simplu și locul al 3-lea la dublu. La dublu are două turnee de French Open câștigate, în 2008 și 2009.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Situația bizară a jucătorului „de 30 de milioane” de la FCSB » Motivul pentru care a DISPĂRUT, deși are toate argumentele de partea lui
Superliga
Situația bizară a jucătorului „de 30 de milioane” de la FCSB » Motivul pentru care a DISPĂRUT, deși are toate argumentele de partea lui
Antrenorul din Superligă, distrus de acționarul clubului: „E un mare semn de întrebare”
Superliga
Antrenorul din Superligă, distrus de acționarul clubului: „E un mare semn de întrebare”
Zeljko Kopic despre transferurile lui Dinamo și play-off: „Da, vreau, vedem, aștept. Avem o prioritate”. A oferit vești importante „câinilor”
Superliga
Zeljko Kopic despre transferurile lui Dinamo și play-off: „Da, vreau, vedem, aștept. Avem o prioritate”. A oferit vești importante „câinilor”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

EXCLUSIV „Securistul era arbitru de Divizia C, voia să mă racoleze” » Interviu cu actorul Mihai Călin despre teatru, viața aspră din comunism și Revoluția din '89: „I-am dat două palme Claudiei, știam că glonțul face pneumonie”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează