SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

Simona Halep la Australian Open 2020 | 4 concluzii: schimbarea vizibilă făcută de Darren Cahill, cum trebuie înțeleasă semifinala cu Muguruza și, cel mai important, ce urmează

Articol de - Publicat joi, 30 ianuarie 2020 12:03

Simona Halep (următorul număr 2 WTA, de luni) a fost eliminată de Garbine Muguruza în semifinalele Australian Open 2020, scor 7-6 (8), 7-5. Totuși, cu ce rămânem din acest turneu, în care Simona a pierdut primul set abia după 5 meciuri?

5-3 este raportul dintre semifinalele câștigate și cele pierdute de Simona Halep, 28 de ani, în turneele de Grand Slam. Jucătoarea noastră are două trofee supreme, la Roland Garros și Wimbledon, și ar fi avut șansa să devină una dintre cele 3 jucătoare în activitate cu Grand Slam pe toate suprafețele (hard, zgură, iarbă), după Serena Williams și Maria Sharapova. Dar, și așa, sunt multe lucruri bune. 

1. Darren Cahill și schimbările vizibile din jocul Simonei Halep

Simona Halep a făcut cinci meciuri incredibile la Australian Open, trecând de Jennifer Brady, Harriet Dart, Iulia Putintseva, Elise Mertens și Anett Kontaveit. Jucătoare cu stiluri diferite  pe care le-a învins în două seturi arătând un tenis solid. A dat în semifinale peste o jucătoare mai inspirată în momentele importante. În plus, chiar dacă în partida din semifinale au existat unele probleme la serviciu, pe parcursul turneului, românca a arătat o constanță deosebită la acest capitol. Înainte de meciul din penultimul act ea avea un procentaj de 72 la sută pe primul și 13 ași. În semifinale a avut procentaj de reușită pe primul de 62 la sută și pe al doilea de 44 la sută, servind și doi ași. E un aspect la care Simona lucrează de multă vreme, iar rezultatele s-au văzut. 

2. Simona Halep, Garbine Muguruza și lupta gigantică de pe hard

Presiunea unei semfinale de Grand Slam e simțită de orice jucător, iar atunci când ai un adversar care ți-a pus probleme în trecut e și mai dificil. E clar că Simona a simțit de la începutul meciului că Garbine are o zi bună și că nu va împrăștia multe mingi. Căldura a contribuit și ea la evoluția meciului, Simona Halep nefiind una dintre jucătoarele căreia să-i placă să joace la temperaturi extreme. Cu toate acestea a trecut peste orice disconfort și a luptat. „A fost un turneu bun, e totuși o semifinală, nu o să fac o dramă din faptul că am pierdut, dar doare".  A fost a patra înfrângere pe hard a româncei în fața lui Garbine, Simona reușind să o învingă de două ori pe zgură.

+14 FOTO

39 de lovituri câștigătoarea avut Garbine Muguruza, față de 20 de lovituri câștigătoare ale Simonei Halep

3. Halep, cel puțin o semifinală 4 ani la rând

Simona Halep a bifat al optulea penultim act în turneele de Mare Șlem, iar începând cu 2017 a fost cel puțin una în fiecare an. E adevărat de asemenea că toate au fost câștigate până acum, în 2017 la Roland Garros, în 2018 la Australian și Roland Garros și în 2019 la Wimbledon. Cu înfrângerea din partida cu Muguruza, ea și-a coborât puțin procentajul de reușită în semifinale în turneele de Grand Slam, ea având cinci ultime acte câștigate și trei pierdute. În carieră, românca cedase în semifinalele de Mare Șlem doar la Eugenie Bouchard în 2014 la Wimbledon și la Flavia Pennetta la US Open în 2015.

4. Simona Halep are pe ce să construiască

Un parcurs lung la primul turneu de Grand Slam poate furniza încredere pentru întreg sezonul. De câte ori Simona Halep a ajuns în a doua săptămână la Australian Open ce a venit de-a lungul sezonului a fost cu plus. În 2014 când a jucat în „sferturi" a făcut finală la Paris și semifinale la Londra. În 2015 când a fost din nou între primele opt a făcut semifinale la US Open. În 2018 a jucat finala, apoi a reușit să cucerească trofeul de la Roland Garros, iar după "optimi" în 2019 s-a impus la Wimbledon.

Citește și: 

Mats Wilander e categoric: „Muguruza a dominat meciul! Victoria este meritată”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Superliga
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (18)
137729076992236
Conache Pavel  •  31 Ianuarie 2020, 05:41

Trebuie sa fie frustrant daca te gandesti ca in primul set a avut 4 mingi pentru a-l castiga si al al 2 lea a condus cu 5-3. Pacat !

rocky2
rocky2  •  30 Ianuarie 2020, 22:47

Si cand a jucat cu alea insirate de tine? Voi halepistii sunteti cam de nivelul gigistilor, adica complet rupti de realitate!

rocky2
rocky2  •  30 Ianuarie 2020, 22:28
Postat de Ba Banu pe 30 Ianuarie 2020, 20:42

spart/capus..... serena, woz, pliskova si barty ai vazut pe cine au avut??... critici sa te afli in treaba!

Si cand a jucat cu alea insirate de tine? Voi halepistii sunteti cam de nivelul gigistilor, adica complet rupti de realitate!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close