SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

WTA CINCINNATI // Darren Cahill a dat din vestiar într-o conferință inedită » 5 aspecte legate de Simona Halep lămurite: "De aceea acum poate întoarce meciuri pe care în trecut le lăsa să-i scape"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 15 august 2018 11:03

Discuția lui Darren Cahill cu jurnaliștii de la Cincinnati a durat 15 minute și a atins mai multe puncte de interes. Australianul a fost deschis și a povestit multe lucruri din culise. 

  • Simona Halep joacă la noapte, în turul II de la Cincinnati, cu australianca Ajla Tomljanovic (25 de ani, 58 WTA). Partida va începe în jurul orei 02:00 și va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport 2. 

WTA a organizat în premieră o discuție cu antrenorii și ziariștii. Pe lângă antrenorul româncei, au mai răspuns întrebărilor Kamau Murray (antrenor Sloane Stephens) Wim Fissette (Angelique Kerber), David Taylor (Madison Keys), Dieter Kindlmann (Elise Mertens), Sascha Bajin (Naomi Osaka), Nigel Sears (Anett Kontaveit), Michael Joyce (Johana Konta), Thomas Drouet (Timea Babos) și Kathy Rinaldi (căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Fed a Statelor Unite ale Americii).

Darren Cahill despre...

...partea emoțională a Simonei: "Simona este o persoană foarte onestă, știi ce vei primi de la ea, nu-și ascunde sentimentele prea bine, iar acesta este un alt lucru bun al ei, și nici lupta pe care o dă cu ea însăși. De aceea a avut parte de suișuri și coborâșuri în carieră, dar în același timp de aceea ne place să o vedem jucând pentru că mereu e ceva interesant în meciurile ei. Mulți dintre noi încercăm să ne ținem emoțiile și sentimentele undeva închise, însă Simonei îi place să vorbească despre ele și apoi să le lase să dispară"

...venirile pe teren în timpul meciurilor:"Cred că sunt bune pentru televiziune, sunt bune pentru oamenii care stau acasă pe canapea pentru a vedea cum merg lucrurile, e la fel ca la antrenamente. Mi-ar plăcea să fie mai mult decât o intervenție pe set pentru a avea efect. Partea mai puțin bună e că acum jucătorul te cheamă atunci când are probleme. Starea de spirit poate avea și ea un rol. Câteodată mesajul antrenorul intră pe o ureche și iese pe cealaltă pentru că tot ce vrea jucătorul este să se plângă, dar dacă venirile ar fi mai dese, atunci conversația ar fi mai relaxată"

...felul în care se poartă Simona la intervențiile sale: "Eu și Simona am încercat să reducem aceste discuții pentru că jucătorul trebuie să găsească singur soluțiile, la turneele de Mare Șlem nu poți să-l ajuți. De câte ori cobor să vorbesc cu Simona ea știe ce îi voi spune pentru că înțelege jocul foarte bine, dar cred că-i place să audă lucrurile de la mine ca să-și întărească percepțiile. Câteodată într-un mod bun pentru că poate executa ce-i spun, uneori într-un mod rău pentru că poate să dea vina pe mine atunci când planul nu funcționează. Mintea unui jucător de tenis e foarte complicată, e un sport individual, ești singur pe teren, nu ai cu cine să vorbești, 10.000 de oameni te privesc, uneori te poți simți foarte singur. Ai conversații cu tine și faptul că poți din când în când să vorbești cu cineva e un lucru bun"

...refuzul de a coborî în teren în setul al doilea al finalei de la Montreal: "E pentru prima oară când am refuzat-o, nu cred că o să mai fac acest lucru, dar am acționat așa pentru a-i arăta că are soluțiile doar trebuia să caute adânc să le scoată la iveală. Am făcut-o și pentru că știu că unele lucruri o enervează atât de tare, iar nivelul său crește și în loc să se concentreze pe mine, se concentrează pe adversar. În fiecare zi învăț ceva nou, antrenoratul este ca un ocean, mereu în mișcare, și dacă nu te miști cu el atunci nu înveți nimic. Nu cred că mi-am schimbat metoda de când lucrez cu Simona, dar știu să ascult mai bine, înainte, când coboram în teren, credeam că e nevoie doar de opinie și de planul exact pentru a câștiga fără a o asculta prea mult. Era normal pentru că sunt doar 60 de secunde. Acum o ascult mai mult și încerc să găsesc soluția extrem de rapid"

...atitudinea Simonei la victorii și înfrângeri: "Sunt mândru de ea indiferent de rezultat, nu o ia valul la victorii și are mare respect pentru înfrângeri și pentru adversarele care o înving. Știu că n-o să fie perfectă pe teren, dar pe zi ce trece se îmbunătățește. Cel mai important e că acum se înțelege mult mai bine. Înainte ieșea de pe teren și întreba: "Care e problema?". Trebuia să stăm la o discuție să trecem prin meci. Acum înțelege unde sunt problemele, când devine prea emoțională și câte puncte pierde din această cauză. De aceea acum poate întoarce meciuri pe care în trecut le lăsa să-i scape". 

"Când Simona a câștigat la Roland Garros a fost una dintre cele mai fericite zile din viața mea alături de cele în care mi s-au născut copiii"

"E o fată extraordinară, o iubesc de nu mai pot, e o persoană incredibilă. Are în jurul ei o echipă foarte bună și o familie senzațională. Sunt oameni normali din Constanța și chiar dacă părinții ei nu vorbesc deloc engleza simt că îi cunosc de 15 ani" Darren Cahill

"Era deja o jucătoare bună când am început să lucrez cu ea. Era locul 3 sau 4, când am ajuns în echipa ei în postura de consultant, dar a trebuit să facem unele reglaje. Cred că e mai greu să ajungi numărul unu mondial decât să câștigi un turneu de Mare Șlem. Pentru prima ai nevoie să joci incredibil 12 luni, pentru a doua trebuie să fii în formă doar câteva săptămâni. Nu e ușor, dar faptul că ajuns lider mondial anul trecut i-a dat încredere pentru ce avea să urmeze"
Darren Cahill

Citește și: Darren Cahill a explicat la Cincinnati cum o motivează pe Simona Halep: "Să fiu sincer, el este exemplul pe care i-l dau"

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Superliga
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (20)
1017226401642400
Giorgio Rizzo  •  16 August 2018, 03:38
Postat de Giorgio Rizzo pe 16 August 2018, 03:27

uite aici klauzica, uite cine este stimabilul Peter Bodo:Peter Bodo (born 19 June 1949) is an Austrian born American sportswriter and author, and Senior Editor/Blogger at Tennis Magazine. He is also an occasional columnist for the "Outdoor" section of The New York Times and for the Atlantic Salmon Journal. He won the WTA Tour Award for "Best Writer of the Year" twice, in 1979 and 1981.[1]

continuind cu klauzica , eu vad cam asa : Care opinii despre Halep sa le cred ? Chrissy Evert? Martina Navratilova? Tracy Austin? chiar si cea a Pamelei Shriver (al naibii de "acida "vis a vie de romani) a fratilor McEnroe, sa nu uitam pleiada de fosti jucatori si jucatoare de tennis romani sau opinia ta ( un nanodoct cu circumvolutiunile cerebrale netede) a unui *** ca Banciu , chiar si a lui CTP un novice in tennis? Klauzica esti capabil in toata nimicnicia ta sa dai un raspuns obiectiv?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1017226401642400
Giorgio Rizzo  •  16 August 2018, 03:27

uite aici klauzica, uite cine este stimabilul Peter Bodo:Peter Bodo (born 19 June 1949) is an Austrian born American sportswriter and author, and Senior Editor/Blogger at Tennis Magazine. He is also an occasional columnist for the "Outdoor" section of The New York Times and for the Atlantic Salmon Journal. He won the WTA Tour Award for "Best Writer of the Year" twice, in 1979 and 1981.[1]

klauz
klauz  •  15 August 2018, 20:33
Postat de Giorgio Rizzo pe 15 August 2018, 19:28

klauz, am inteles ca esti in cautare de articole obiective despre halep, uite aici unu :If her opponent wasn't enough, Simona Halep had to overcome bout of negativity Aug 14, 2018 Peter Bodo Tennis Facebook Twitter Facebook Messenger Pinterest Email print It was yet another brutally splendid rally with Simona Halep clinging to her slim advantage over reigning US Open champion Sloane Stephens at the start of the third set in Sunday's Rogers Cup final. But the exchange ended abruptly when Halep, a few feet behind the baseline, threw in an unexpected drop shot -- one that seemed more prayer than tactical ploy. The shot took Stephens by surprise. As it fell untouched to give Halep a 2-0 lead in the set, she bowed deeply from the waist, looking like she might become sick, sucking precious air in the Canadian heat. It was vintage Halep, who stands just 5-***-6 but plays the type of tennis you see from a more towering figure. Halep, ranked No. 1, went on to defeat Stephens after 2 hours and 41 minutes of high drama 7-6 (6), 3-6, 6-4. This was yet another of those epic struggles that are securing Halep a firm place in tennis lore and legend. This year alone, Halep has played four unforgettable matches: a semi and final at the Australian Open, the French Open final and this latest win in Montreal -- the latter two wins over emerging rival Stephens. EDITOR'S PICKS Halep outlasts Stephens in 3 to win Rogers Cup Top-ranked Simona Halep outlasted third-ranked Sloan

E obiectiv: "epic struggles", "outlasts", "outlasted". Pacat ca nu ai pus si linkurile, le notam. Dar e ceva banal, se gasesc din astea peste tot, nici un scriitor decent de tenis de afara nu i-a spus vreodata ca e talentata sau ca jocul (pardon, antijocul) ei ar fi o incantare. Cel mai des i se spune "scrambler", asta e definitia tzacanistilor in limbajul englez al tenisului mondial. Deci una care fuge pana adversara cade jos iar ea ramane in picioare "outlasting". Asta cand nu da peste una care ii trage rachete sol-sol de nici nu le vede si ia bataie la zero, cum i-a dat-o Svitolina. Cu Stephens, e aceeasi inaltime, e si ea depresiva ca Halep ("bout of negativity", psiholog parintesc in loc de antrenor etc.) si mult mai lenesa. Eu nu am dat un pronostic pentru meciul cu Stephens, am spus doar ca daca va ajunge in finala cu Svitolina, ii da aia iarasi cu terenul in cap.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close