GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Juriul Premiilor Ioan Chirila, editia a III-a / 2007

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 octombrie 2007 00:00

Cei mai buni jurnalisti vor fi premiati la finalul lunii noiembrie, in cadrul unei gale care va avea loc la Ateneul Roman. 29 de institutii media si 8 personalitati si-au exprimat optiunile in privinta celor mai buni jurnalisti ai acestui an. Gazeta Sporturilor are 23 nominalizati, urmati de jurnalistii de la ProSport cu noua nominalizari si Evenimentul Zilei cu patru. La cele sapte categorii trebuie sa fie sapte persoane nominalizate. Cei care au fost nominalizati de cel putin doua ori, au ajuns in finala. Cei care vor decide cistigatorii celor sapte categorii sint personalitati de marca din domeniul publicistic si cultural. Numele celor care vor analiza dosarele jurnalistilor participanti sint:

Iarina Demian (foto), fondatorul si presedintele Fundatiei artEST, sotia regretatului cronicar Ioan Chirila. Actor de teatru, film si televiziune, regizor si scenarist: peste 100 de roluri in teatru si televiziune, doua scenarii de film, numeroase adaptari dupa romane importante si piese de teatru, sase spectacole de regie, dintre care amintim primul musical romanesc, „Chirita of Birzoieni”, adaptare dupa V. Alecsandri. A fost directorul primului festival international „Festivalul Comediei Romanesti” organizat in 1995 de Teatrul de Comedie si Asociatia Umoristilor Romani. Diplomat al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale” Bucuresti. In prezent, actrita a Teatrului de Comedie.

Alex stefanescu este critic literar, traducator, autorul de texte politice, scenarii tv si moderator de televiziune. Intre 1971-1989 lucreaza in redactiile publicatiilor: Tomis, SLAST, Romania libera, Magazin. Din 1990 – redactor la Romania literara. Din 1995 este redactor-sef al acestei reviste. Membru al Uniunii Scriitorilor din 1977. Membru al Consiliului de Administratie al TVR in perioada 1998-2002. Autor a 5.000 de articole de critica literara, publicate in presa. A scris dramaturgie, dar si scenarii pentru televiziune. Timp de doi ani, in 2004 si 2005, a fost realizatorul emisiunii „Un metru cub de cultura”, difuzata pe Realitatea TV. (Premiul APTR pentru talk-show-uri pe 2004).

Mircea Ghitulescu este romancier, critic si istoric de teatru, publicist. A fost profesor de limba si literatura romana, ziarist la Cuvantul liber din Sfantu Gheorghe, director al Teatrului de papusi din Cluj-Napoca, redactor la revista Steaua din Cluj Napoca, director al Directiei teatrelor din Ministerul Culturii, director artistic al Teatrului National din Cluj Napoca, consilier al Directorului general al Televiziunii Romane, secretar al Uniunii Scriitorilor din Romania. In prezent este consilier la Uniunea Scriitorilor si director al revistei Drama, fondata in 2001.

Marius Chivu este doctorand la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti. In 2003 a cistigat prima editie a Festivalului de Poezie Prometheus de la Sf. Gheorghe, organizat de Fundatia Anonimul. Scrie cronica literara in Romania literara, realizeaza rubrica de carte “Cafeaua cu frisca” de la Antena 3 si este editor coordonator al revistei Dilemateca.

Paul Grigoriu, cunoscut om de radio, este si autor al unui volum de beletristica. Este realizatorul emisiunilor „Sfertul academic” si „K Drane” de la Radio Romania Actualitati si fost director general adjunct al Societatii Romane de Radiodifuziune.

Nichita Danilov a debutat in presa in anul 1979, in paginile revistei Dialog. Semneaza sapte carti de poezie, un volum de proza scurta, un volum de pamflete politice, precum si o carte de portrete literare. Poezia sa a fost tradusa in Ungaria, Cehia, Estonia, Spania, Franta, SUA, Anglia. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al PEN Club. A fost: economist, corector, profesor, muzeograf, editor, redactor (Convorbiri literare), sef departament cultura (Monitorul de Iasi), director (Teatrul de copii si tineret Luceafarul, Iasi), secretar literar (Teatrul „Vasile Alecsandri”, Iasi).

Poate cel mai cunoscut nume al gazetariei romanesti postdecembriste, Cristian Tudor Popescu (n. 1 oct. 1956, Bucuresti) a intrat in presa imediat dupa 1990. Intre 1991-1996 a fost redactor sef adjunct al cotidianului Adevarul, iar intre 1996-2005, redactor sef al aceluiasi cotidian. De asemenea, a fost redactor-sef al saptamanalului Adevarul literar si artistic (1996-2000). In anul 2005, demisioneaza de la cotidianul Adevarul si, impreuna cu Mircea Dinescu, fondeaza ziarul Gandul. A avut numeroase aparitii in mass-media, indeosebi in cadrul unor incitante talk-show-uri, fiind invitat permanent la emisiunile televizate Cap si Pajura (social-politic) si CineTePrinde (in calitate de cinefil). In martie 2003, este ales presedinte al Clubului Roman de Presa, demisionand din aceasta functie in noiembrie 2006, pe motivul "mercenarilor din presa romaneasca". A fost reales in februarie 2007. Cristian Tudor Popescu s-a remarcat si ca un important autor de proza SF.

 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! FIFA s-a răzgândit înainte de tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026
Nationala
Răsturnare de situație! FIFA s-a răzgândit înainte de tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026
Cea mai hot fană a FCSB-ului a atras toate privirile la meciul cu Olympiakos » Imagini tari cu bruneta
Europa League
Cea mai hot fană a FCSB-ului a atras toate privirile la meciul cu Olympiakos » Imagini tari cu bruneta
Tragedie în sport! A murit la 28 de ani, după un atac de cord suferit în sala de antrenament
Altele
Tragedie în sport! A murit la 28 de ani, după un atac de cord suferit în sala de antrenament

Din halucinațiile lui Călin Georgescu: „Știu cel mai bănos sport din lume! România să profite și să bage banii, îngrijește 12 meserii”

Gică Hagi, întrebare frontală despre Călin Georgescu după imaginile apărute pe internet: „V-a cerut voie?” » „Regele” a reacționat imediat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează