SPORTURI  »  BOX  »  DIACONU - PASCAL 110-118, 111-117, 111-117

Adrian Diaconu a fost învins din nou de Pascal şi a ratat şansa de a redeveni campion WBC

Adrian Diaconu, Jean Pascal, WBC
Adrian Diaconu, Jean Pascal, WBC

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 decembrie 2009 00:00

Adrian Diaconu a cedat din nou în faţa canadianului Jean Pascal, care a reuşit să îşi păstreze centura WBC la categoria grea.

Rămas cu un gust amar după înfruntarea trecută, cînd a spus că Pascal doar a fugit în ring, Diaconu a vrut să demonstreze că totul a fost doar un coşmar. În timp ce canadianul s-a pregătit pentru acest meci la New York, românul a rămas alături de echipa sa la Montreal.

Mult mai disciplinat în evoluţie, "Rechinul" s-a ţinut bine pe lîngă Pascal, care şi-a păstrat tactica din meciul trecut. Acesta a forţat mai mereu pe final de repriză, punctînd la capitolul imagine, dar şi pe hîrtie. Deşi a făcut cîteva reprize foarte bune şi s-a aflat în centrul ringului în majoritatea timpului,  românul a pierdut în faţa lui Pascal, care a trimis loviturile decisive.

România rămîne în continuare cu o singură centură în box, cea IBF la categoria semimijlocie, deţinută de Lucian Bute.

Bute: "Adrian l-a avut în mînă în unele momente!"
"Îmi pare foarte rău pentru Adrian. A încercat, a vrut, dar Pascal a ştiu să îşi folosească mobilitatea şi alonja. Am simţit că Adrian a vrut să îl facă Ko, folosind lovitura sa puternică, dar nu s-a putut. Adrian l-a avut de mai multe ori în mînă, putea să îl facă KO. Păcat!"
LUCIAN BUTE, campionul IBF la categoria semimjlocie

"Pascal a făcut acelaşi lucru pe toată durata meciului. Şi-a pus în valoare calităţile de "dansator". Adrian l-a lăsat să îşi facă jocul"
RUDEL OBREJA

LIVETEXT

5:00 Adrian Diaconu este primul care intră în ring, însoţit de campionul mondial IBF la semimijlocie, Lucian Bute! Click pentru a asculta melodia pe care şi-a făcut apariţia "Rechinul"

5:10 Au fost intonate cele două imnuri, iar boxerii aşteaptă începutul partidei. Diaconu încearcă să recupereze centura WBC, pierdută în vara în faţa aceluiaşi Pascal.

5:15 A început meciul!

Runda I - Diaconu este mult mai temperat în startul partidei faţă de întîlnirea din vară. O primă repriză echilibrată în care cei doi boxeri s-au tatonat. Finalul i-a aparţinut românului, acesta reuşind un croşeu bun. Televiziunea canadiană acordă 10-9 pentru Diaconu!

Runda II - Un nou croşeu al lui Diaconu care îşi atinge ţinta. Românul ţine centrul ringului şi se află la conducerea partidei pînă acum. Adi a reuşit să îi spargă apărarea lui Pascal pe final de repriză, dar şi boxerul din Haiti a replicat pe măsură, reuşind cîteva lovituri foarte bune. Televiziunea canadiană acordă 10-9 pentru Pascal!

Runda III - Început foarte bun de repriză pentru Pascal, acest îl surprinde pe Adrian cu o serie de lovituri în figură. Schimburi dure între cei doi boxeri, Diaconu a fost prins în corzi de către adversar, acesta reuşind cîteva lovituri foarte bune. Televiziunea canadiană acordă 10-9 pentru Pascal!

Runda IV - Pascal se resimte la umărul drept, în timpul pauzei dintre runde acuzînd dureri. Diaconu a intrat ceva mai decis, reuşind un croşeu care l-a pus în dificultate serioasă pe Pascal. Din nou prins în corzi Adrian de către adversar. Televiziunea canadiană acordă 10-9 pentru Pascal!

Runda V - Umărul drept îl jenează pe Pascal, acesta fiindu-i masat în pauză cu gheaţă. Diaconu îl atacă din nou pe campionul WBC care este vizibil afectat de loviturile românului. Televiziunea canadiană acordă 10-9 pentru Diaconu!

Runda VI - O repriză echilibrată în care cei doi boxeri par să fi încercat să îşi recupereze suflul după primele cinci runde. Televiziunea canadiană acordă 10-9 pentru Diaconu!

Conform televiziunii canadiene, la jumătatea meciului scorul este egal, 57-57!

Runda VII - Un upercut care şi-a atins ţinta a lui Pascal. Adrian şi-a revenit rapid şi a trecut din nou în centrul ringului. Canadianul de origine haitiană încearcă să îl provoace pe Adrian, lăsînd garda jos şi scoţînd limba. Televiziunea canadiană acordă 10-9 pentru Diaconu!

Runda VIII - Pascal începe surprinzător de ofensiv repriza, încercînd să îl pună jos pe Diaconu, dar românul se apără foarte bine. Adrian termină însă în forţă repriza. Televiziunea canadiană acordă 10-9 pentru Pascal!

Runda IX - O serie bună pe final de repriză a lui Pascal, dar Diaconu replică pe măsură cu un croşeu care îl zguduie serios. Televiziunea canadiană acordă 10-9 pentru Pascal!

Runda X - Pascal este avertizat de arbitru pentru o lovitură cu cotul. Lovituri dure din partea ambelor boxeri, dar canadianul a fost cel care a lovit mai clar. Umărul drept îi pune din nou probleme lui Pascal, care ar putea fi un avantaj pentru român. Televiziunea canadiană acordă 10-9 pentru Diaconu!

Rundi XI - Canadianul încearcă să fragmenteze meciul, dar reuşeşte un final bun de repriză în care îl aruncă din nou în corzi pe Adrian. Televiziunea canadiană acordă 10-9 pentru Pascal!

Runda XII - Diaconu forţează pe final de meci şi punctează destul de clar cu o serie de croşee. Ultimele secunde îi aparţin însă lui Pascal. Ambii boxeri se bucură după gongul de final. Cei doi boxeri se iau în braţe. Televiziunea canadiană acordă 10-9 pentru Pascal!

Conform televiziunii franceze, Jean Pascal îşi păstrează centura, scor 115-113. Vine şi decizia oficială, Diaconu este învins din nou, arbitrii punctînd 118-110, 117-111 şi 117-111.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Croatul revenit în România după mai mulți ani a sesizat câteva detalii: „Este mai scump! Dar ați avansat mult”
Liga 2
Croatul revenit în România după mai mulți ani a sesizat câteva detalii: „Este mai scump! Dar ați avansat mult”
Fostul fotbalist din Premier League a venit la București și se pregătește să semneze cu Dinamo!
Superliga
Fostul fotbalist din Premier League a venit la București și se pregătește să semneze cu Dinamo!
„M-au păcălit, m-au mințit!” » Ciprian Tătărușanu, la ora adevărului: „Soția nu a crezut. I-am zis că avem o singură variantă”
Stranieri
„M-au păcălit, m-au mințit!” » Ciprian Tătărușanu, la ora adevărului: „Soția nu a crezut. I-am zis că avem o singură variantă”

Croatul revenit în România după mai mulți ani a sesizat câteva detalii: „Este mai scump! Dar ați avansat mult”

Elisabeta Lipă a amânat pentru o dată incertă întâlnirea cu foștii mari performeri care cer actualizarea rentelor viagere


Comentarii (35)
 •  12 Decembrie 2009, 17:47

@vasy-montreal: si eu sant din Montreal si nu stiu ce legatura are ca ala e neggrrotei sau nu. Daca ar boxa cu Bute eu cred ca pascal ar pierde numai ca... pontu e ca a boxat cu diaconu si la batut ala cu o singura mana de asta il lauda lumea ca fost mai bun pascal acuma tu te ei de el ca e neggrrotei sau ca a luat bataie in germania esti total paralel cu subiectul...

 •  12 Decembrie 2009, 17:43

@vasy-montreal: si eu sant din Montreal si nu stiu ce legatura are ca ala e de culoare sau nu. Daca ar boxa cu Bute eu cred ca pascal ar pierde numai ca... pontu e ca a boxat cu diaconu si la batut ala cu o singura mana de asta il lauda lumea ca fost mai bun pascal acuma tu te ei de el ca e de culoare sau ca a luat bataie in germania esti total paralel cu subiectul...

 •  12 Decembrie 2009, 16:18

Din cate se poate intelege din comentariu, in ring s-au intalnit 3 boxeri, un candaian, un haitian si un roman.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează