INTERNATIONAL  »  CUPA AFRICII 2010  »  ANGOLA - MALI 4-4

CARLOS A COMIS-O IAR » S-a întors Circarul!

Carlos Fernandes, Carlos, Angola
Carlos Fernandes, Carlos, Angola

Articol de GSP - Publicat marti, 12 ianuarie 2010 00:00

Exact ca în vremurile "bune" din 2006, fostul portar al Stelei a gafat grav la Cupa Africii, "ajutînd" Angola să fie egalată de Mali de la 4-0

Au trecut aproape 3 ani de cînd Carlos Fernandez a părăsit Steaua pe uşa din dos. Nu s-a schimbat însă deloc. Ajuns între timp la Rio Ave şi în "naţionala" Angolei, portarul de 30 de ani a rămas acelaşi gafeur impardonabil, cu scăpări hilare care fac firească trecerea de la "Şacal", cum era alintat odată, la Circar.
Vezi rezumatul meciului Angola - Mali 4-4  (video)

Acum, poate fi urmărit pe Eurosport la Cupa Africii, unde şi-a "îngropat" echipa. În partida de debut, cu Mali, gazda întrecerii avea 4-0 în minutul 78, dar s-a văzut incredibil egalată cu largul concurs al lui Carlos. Eroarea de la primul gol a fost monumentală. La un corner bătut în careul mic, acesta s-a aplecat să prindă mingea. Era nestingherit, totuşi, de neînţeles, balonul i-a alunecat în faţă. Degeaba s-a aruncat disperat, ca-n bazin, peste carambolul format imediat. Parcă avea săpun pe mănuşi, iar barcelonezul Seydou Keita a trimis în plasă.

Nu s-a învăţat minte. La golul doi încasat a reacţionat tardiv la "capul" lui Kanoute, ca la al 4-lea să respingă aiurea, în lateral faţă, reluarea slabă a unui adversar, Yatabare consfinţind revenirea istorică a malienilor. Arhisuficient pentru Carlos să părăsească terenul cu capul ascuns de ruşine în tricou.

Multe derapaje în Ghencea
Adus de Steaua cu 600.000 de euro de la Boavista, în vara lui 2006, Carlos şi-a pierdut rapid creditul. De vină au rămas desele şi incredibilele sale gafe. Memorabile rămîn cele din Ligă la eşecurile din Ghencea cu Real Madrid şi cu Lyon. De pildă, contra francezilor, exact ca duminică, a ieşit la o minge uşoară, dar, fără să fie atacat de cineva, a scăpat-o şi i-a permis lui Fred să deschidă scorul. Seria de erori l-a făcut pe Gigi Becali să spună: "Dau 100.000 de euro echipei care-l va accepta pe Carlos". Finalmente, acesta s-a întors la Boavista, după care a trecut la Fooland (Iran), de unde a ajuns la Rio Ave, vara trecută.

Cum a devenit angolez
Carlos are o istorie aparte. El s-a născut pe 18 decembrie 1979 în fostul Zair, actuala RD Congo. Nu a ajuns însă niciodată să îmbrace tricoul "naţionalei" acestei ţări. Avînd şi cetăţenia portugheză, el a ales să evolueze pentru Angola prin bunica sa, născută aproape de capitala Luanda. Prima selecţie a bifat-o abia anul trecut.

Protejat
În pofida greşelilor cu Mali, Carlos nu a fost criticat foarte tare. Presa angoleză i-a imputat în special primul gol încasat, în timp ce selecţionerul Manuel Jose (portughez) l-a lovit indirect: "Am comis erori grave în defensivă. Jucătorii parcă erau pierduţi. Niciodată în cariera mea nu am văzut aşa ceva".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (7)
 •  12 Ianuarie 2010, 12:40

la primul gol a comis-o grav si nu el si-a "ingropat" echipa ...mie tot mi-ar placea sa-l mai vad la steaua

 •  12 Ianuarie 2010, 11:04

sunteti penibili... "a respins in lateral fata un sut slab" :)) a gresit la primul 1 gol, in rest apararea a ingropat echipa, asa cum a zis si antrenorul.

 •  12 Ianuarie 2010, 10:56

circari sunteti voi slu gi lor.... oricat de mult ar gafa, e un fotbalist profesionist si o persoane pe care nu aveti nici un drept sa o jigniti. a gresit la primul, iar restul sunt dejectii ale imaginatiei voastre becaliste. hai pa

Vezi toate comentariile (7)
Comentează