Articol de Eduard Apostol - Publicat vineri, 19 februarie 2010 00:00
Cornel Dinu crede că zăpada şi ploile căzute în ultimele zile vor crea un gazon moale, care le va conveni de minune oltenilor şi-i va pune probleme lui Dinamo
- Domnule Dinu, aţi avut contre dure cu Adrian Mititelu înaintea meciului direct...
- Staţi puţin. Acest sfîrîitor pe grătar nu cunoaşte istoria fotbalului, el vorbeşte în necunoştinţă de cauză pentru că nici nu ştiu dacă era născut în 1974, cînd am fost furaţi ca în codru la Bacău. La 1-0 pentru noi, cînd mai erau 14 minute de joc, a intrat Miliţia pe teren şi ne-a bătut pe noi, echipa Ministerului de Interne! S-a întrerupt meciul 15-20 de minute, ar fi trebuit să cîştigăm la "masa verde", dar Mircea Angelescu, preşedintele FRF de atunci, dorea ca Universitatea Craiova să iasă campioană. Şi a ieşit! Adevărul istoric nu înseamnă halucinaţie.
- Să revenim la prezent. Cum vedeţi meciul de duminică?
- O problemă foarte periculoasă o reprezintă calitatea terenului. Nu cred că în istoria fotbalului românesc s-a mai început campionatul pe 20 februarie. Mereu s-a dat startul pe 28 februarie sau la începutul lui martie. S-au făcut eforturi să iluminăm stadioanele, dar nu le-am încălzit. Avem un decalaj de civilizaţie de 20 de ani. Din punct de vedere natural sîntem la nivelul Germaniei, Poloniei, dar depăşiţi de timp şi înapoiaţi. Bine că avem becuri, nu şi stadioane încălzite.
"Fraţii Costea sînt puternici!"
- Un gazon moale pe cine credeţi că ar dezavantaja?
- Pe noi, clar! Calitatea jocului va avea mult de suferit, e un handicap pentru noi. Dinamo are un sistem bazat pe tehnică, pase şi construcţie, care nu se pretează la luptă, pentru că nu are jucători de bătaie. Craiova pare o echipă mai puternică, care va fi avantajată de starea terenului, mai ales că, mai mult ca sigur, va merge pe cartea contraatacului. Cine atacă automat cheltuie mai multă energie şi nervi pe un teren care veţi vedea că va fi aproape impracticabil.
- Dar şi ei au jucători tehnici, precum fraţii Costea. Nu e şi pentru ei un dezavantaj?
- Amîndoi sînt puternici, jucători care se pliază bine şi pe un joc de luptă. Noi va trebui să atacăm, iar cînd ataci în noroi nu există coerenţă.
- Cum credeţi că ar trebui să abordeze Ţălnar partida?
- Obligatoriu e nevoie de jucători de luptă precum Marius Niculae, Andrei Cristea sau Lucian Goian! Trebuie jucat simplu şi să evităm centrul terenului, care după 15 minute va fi plin de noroi. În aceste condiţii, se trimite mingea la margine, ceea ce Ţălnar a imprimat în această iarnă, iar mijlocaşii trebuie să aducă balonul în faţa porţii, la bătaie.
"Au acuzat unii că s-a furat mult pe vremea lui Ceauşescu. Asta înseamnă că cei dezavantajaţi atunci trebuie să fure mai mult acum? Asta e logica?"
Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo