SPORTURI  »  TENIS  »  RECORD

Roger Federer a stabilit un nou record: 210 victorii la turneele de Masters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 august 2010 00:00

Revenit după înfrîngerea din sferturi în faţa lui Tomas Berdych, Roger Federer s-a calificat în turul trei al turneului de Masters de la Toronto, stabilind un nou record, 210 victorii la turneele de Masters Series.

 

Elveţianul, fost lider mondial, a trecut în manşa secundă de Juan Ignacio Chela, cu scorul de 7-6 (7), 6-3 şi va juca în următorul meci contra cîştigătorului întîlnirii dintre Nicolas Almagro şi Michael Llodra.

Cu acest succes, Roger Federer a ajuns la 210 victorii, cărora li se adaugă şi 65 de înfrîngeri şi a reuşit să-l întreacă pe Andre Agassi care are 209 succese şi 73 de înfrîngeri. Locul trei mondial, Federer a obţinut primul succes în turneele Masters în anul 2000 la Miami. Ultimul turneu de Masters cîştigat de elveţian a fost în august 2009, la Cincinnati.

Următorul jucător, aflat încă în activitate, este actualul lider mondial, Rafael Nadal, care a adunat pînă acum 180 de victorii şi 35 de insuccese în turneele Masters.

"Cred că am făcut un meci bun. Este foarte bine să revii pe terenul de tenis după o pauză de şase săptămîni şi să şi cîştig. Asta este tot ceea ce contează", a declarat Roger Federer.

 

Liderii ATP World  Masters 1000 

1.Roger Federer 210-65

2.Andre Agassi 209-73

3.Pete Sampras 190-70

4.Rafael Nadal 180-35

5.Andy Roddick 141-57

foto:reuters

 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Superliga
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
„Bă, te duci și semnezi!” » Acum s-a aflat! Cum a driblat-o Dennis Man pe Anamaria Prodan: „De aici problema cu doamna”
Stranieri
„Bă, te duci și semnezi!” » Acum s-a aflat! Cum a driblat-o Dennis Man pe Anamaria Prodan: „De aici problema cu doamna”
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (1)
costinhao
costinhao  •  11 August 2010, 14:28

Bravo maestre!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close