SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAŢI

Naţionala masculină de handbal a debutat cu victorie la Trofeul Carpaţi

Articol de GSP - Publicat joi, 21 octombrie 2010 00:00

Naţionala de handbal masculin a României a învins reprezentantiva Macedoniei, scor 31-27 (19-14), în primul meci din cadrul Trofeului Carpaţi, competiţie amicală care se desfăşoară la Oradea.

Chiar dacă au intrat mai greu în meci, aflîndu-se la egalitate la debutul partidei, tricolorii au preluat conducerea  la jumătatea primei reprize. Românii au menţinut avantajul pînă la finalul celor şaizeci de minute, pe parcursul cărora au dominat autoritar jocul.  

Pentru România au marcat: Ghionea 8 goluri, Toma 4, Georgescu 4, A. Stamate 4, Florea 3, I. Stamate 2, Fenici 2, Sabou 2, Savenco 1, Mureşan 1.

În meciul de deschidere a celei de-a 38-a ediţii a Trofeului Carpaţi, Tunisia-Belarus 29-28 (14-15). Vineri sînt programate partidele România-Belarus (ora 17.00) şi Macedonia-Tunisia (19.00), iar sîmbătă, cele dintre Belarus-Macedonia (10.00) şi România-Tunisia (12.00).

În afara meciurilor programate la Trofeul Carpaţi, vineri şi sîmbătă, va avea loc şi o ceremonie organizată de FR Handbal, pentru foştii jucători ai reprezentativei, care au adunat minimum 100 de selecţii. Un premiu special îi va fi înmînat antrenorului naţionalei, Vasile Stîngă, golgeterul all-time al reprezentativei, cu 1414 goluri, dar şi fostului portar Alexandru Buligan, pentru cele mai multe selecţii (280).

Naţionala masculină pregăteşte meciurile din preliminariile CE din 2012, cu Croaţia, programat în 28 octombrie, la Karlovac, şi cel cu Spania, la Oradea, trei zile mai tîrziu.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
Superliga
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Superliga
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (2)
alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  22 Octombrie 2010, 19:37

bine ca am castigat, un meci greu cu Belarus. Ne-a ajutat mult Popescu in repriza a doua, asa cum a facut-o si Georgescu in prima. Rai tare cei din Belarus, ziceai ca joaca finala de campionat mondial! Felicitari pentru victorie, pacat ca de la 9 goluri avans am ajuns la doar 4 pe final, dar importanta e victoria. Bravo baieti, echipa Romaniei a dat dovada de caracter.

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  22 Octombrie 2010, 18:05

Meci al naibii de greu cu Belarus, o echipa masiva, artagoasa si foarte determinata. Sa vedem cum se termina, dar sa iei 19 goluri intr-o repriza acasa e cam mult.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează