SPORTURI  »  HANDBAL  »  GRUPA C / ROMÂNIA - ALGERIA 14-15 (10-8)

Ce penibili! » România a fost învinsă ieri de Algeria, după ce în repriza a doua a marcat doar patru goluri

Articol de - Publicat marti, 18 ianuarie 2011 00:00

Ne-a bătut Algeria după ce am condus-o la 5 goluri. În repriza secundă, handbaliştii lui Stîngă n-au marcat decît de 4 ori!

Mondialul României a început ieri. Trei partide în care nu avea voie să calce în afara terenului pentru că orice abatere de la drum o costa.Primul obstacol a fost Algeria. Ziua de ieri nu a mai semănat cu cele din partidele cu Croaţia şi Danemarca. În primele treizeci de minute, handbaliştii români nu au mai arătat prospeţime şi acurateţe în joc, aşa cum o făcuseră în meciurile precedente.

Au început greu, cu multe greşeli. Scorul a fost deschis de adversari, dar românii au punctat imediat şi au reuşit să conducă lucrurile pe parchetul sălii din Lund. Au schimbat atît decorul, cît şi nivelul adversarului. Dacă în partida cu Danemarca, la Malmo, sala a fost plină, la Lund scaunele erau goale. Apărarea a fost  în alte sfere, şi nu vorbim de sferele cele bune. Greşelile din atac au fost multe.

Dar veştile bune au fost cele şase goluri ale lui Vali Ghionea şi intrarea în teren a lui Alexandru Csepreghi. El n-a evoluat în primele două partide din cauza unei accidentări suferite la turneul pregătitor dinainte de CM. Cel mai mare avans pe care l-au putut lua românii în prima parte a fost de cinci goluri, 9-4, în minutul 20. Dar pînă la pauză n-au mai înscris decît o dată, în timp ce algerienii s-au apropiat la două goluri.

Dar părţile secunde de meci întotdeauna i-au trădat pe români. Şi partida de ieri seară nu avea să fie o excepţie. Au înscris doar patru goluri în treizeci de minute. Record în ultimii douăzeci de ani, cînd nici o echipă, fie ea feminină sau masculină, nu a mai reuşit aşa o "performanţă"! "Tricolorii" au greşit nemăsurat şi le-au oferit algerienilor o victorie istorică. Deşi au condus pînă în minutul 55. elevii lui Vasile Stîngă nu au reuşit să depăşească o echipă care le era la îndemînă. Dar nu azi. Cu cinci minute înainte de final, s-au văzut în faţa unei situaţii pe care nici în visele cele mai urîte nu şi-o imaginau. Au egalat la 14, dar în ultimele secunde Abderrazak Hamad a încheiat meciul cu o torpilă.

Cum putem merge mai departe

Chiar dacă au pierdut cu 14-15, românii mai pot spera la o calificare în faza următoare, dacă România bate Serbia la mai mult de două goluri, iar Serbia este învinsă de Croaţia şi Algeria de Danemarca. În Rusia au reuşit o minune, acum e rîndul Suediei.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Îl vinde FCSB pe Târnovanu? Secretele din spatele interesului lui Becali pentru Zima + Reacția Petrolului: „Are prelungirea pe masă”
Superliga
Îl vinde FCSB pe Târnovanu? Secretele din spatele interesului lui Becali pentru Zima + Reacția Petrolului: „Are prelungirea pe masă”
„Don Juan” Florin Bratu i-a dat replica lui Dorinel Munteanu, după atacul din GSP.ro: „M-a jignit!”
Superliga
„Don Juan” Florin Bratu i-a dat replica lui Dorinel Munteanu, după atacul din GSP.ro: „M-a jignit!”
Gigi Becali a anunțat primul „11” pentru debutul în grupa de Europa League » 3 jucători titulari cu Petrolul sunt OUT
Europa League
Gigi Becali a anunțat primul „11” pentru debutul în grupa de Europa League » 3 jucători titulari cu Petrolul sunt OUT

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (35)
pinguilde
pinguilde  •  20 Ianuarie 2011, 18:53
Postat de mvsi pe 18 Ianuarie 2011, 04:29

Ma intreb cati critici au vazut meciul. Eu am vazut toate mondialele incepand din 1962. Nu este corect preconceput ca Algeria este slaba. Serbia abia i-a batut la un punct si au cativa exceptionali. Ati vazut meciul? Ai nostrii nu au fost penibili, au luptat, atat au putut, au avut putin GHINION si sant mai buni ca acum 2 ani, in progres lent. Foarte putini comentatori profesionisti inteleg handbalul. Cine a scris "penibil" nu se pricepe - meciul s-a desfasurat previzibil, dar putea

Multumesc pentru bun-simtul acestui comentariu.

vlad007
vlad007  •  19 Ianuarie 2011, 01:16

In situatia actuala, singurul mod constructiv de a gandi este de a sterge totul din memorie, de a relua de la zero cu maxima atentie si prudenta. batem Australia fara sa avem accidentari si apoi ne concentram ca sa spalam rusinea invingand Serbia, ceea ce nu va fi usor, totusi nu este imposibil. Daca am eliminat Rusia la ei acasa, putem sa batem si Serbia, mai ales ca am am condus la pauza atat Croatia si Danemarca. Si daca ne calificam atunci va fi momentul adevarului - suntem buni sau nu?

astera
astera  •  18 Ianuarie 2011, 21:28

Cine imi poate spune ca cauta Suedia in acest articol? Mai uitati-va si voi pe echipele din grupa si dupa aia sa postati toate prostiile.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează