SPORTURI  »  AUTO  »  AUTOF1.RO

Kubica a ieşit ieri din coma indusă » Mişcă degetele

Articol de - Publicat marti, 08 februarie 2011 00:00 / Actualizat marti, 08 februarie 2011 12:16

După teribilul accident în urma căruia mîna dreaptă i-a fost în pericol de amputare, Kubica a ieşit ieri din coma indusă, interesîndu-se de starea de sănătate a copilotolui său

Robert Kubica a suferit duminică dimineaţă un grav accident de maşină. Pilotul din Formula 1 al lui Renault trebuia să participe la un raliu în Italia, dar cu cîteva ore înainte, într-un traseu de recunoaştere, automobilul polonezului, care era chiar maşina de concurs, o Fabia S2000, s-a izbit violent de peretele unei biserici. Copilotul său Jakub Gerber a scăpat nevătămat. În schimb, Kubica s-a accidentat foarte grav, mîna dreaptă fiind practic zdrobită, medicii de la spitalul Santa Corona din Genova fiind sceptici în privinţa salvării braţului. A urmat o operaţie care a durat nu mai puţin de 7 ore, la finalul căreia doctorii oferind familiei prima informaţie cu adevărat bună: intervenţie reuşită, adică a scăpat de amputare.

L-a vizitat Alonso
Polonezul îi are alături, la Genova, pe tatăl lui Arthur Kubica, dar şi pe logodnica Editha. El a primit şi vizita lui Fernando Alonso, cel mai bun prieten al lui Robert din Formula 1. Ieri dimineaţă, Kubica s-a trezit în jurul orei 10:00 după ce a fost scos de către doctori din coma indusă. Primul lucru pe care l-a întrebat a fost să afle de soarta copilotului său. Încă nu a aflat dacă braţul său drept va fi ca înainte. Echipa medicală este mulţumită pentru faptul că mîna a fost revascularizată. Nu se ştie deocamdată dacă totul va fi ca înainte, fiind nevoie de cel puţin 6 zile pentru aflarea acestui răspuns.

Urmează alte operaţii
Doctorii italieni au declarat că au existat şi momente dramatice în timpul intervenţiei chirurgicale la mîna şi piciorul drept din cauza faptului că pilotul din F1 pierduse foarte mult sînge, fiind nevoie de mai multe transfuzii. Pe Robert l-a ajutat însă corpul său, care a rezistat bine şi unei hemoragii interne, în afara multiplelor fracturilor de la picior şi mînă. Problema cea mai mare a fost la mînă. Francesco Lanza, şeful secţiei de Ortopedie şi traumatologie a spitalului din Genova, a declarat că "fracturile sînt multiple, iar noi am intervenit la cele mai importante. Urmează alte intervenţii chirurgicale la cot, la umăr şi în zona în care mîna a fost parţial secţionată în urma teribilului accident.

Renault caută înlocuitor
Accidentul lui Kubica este o lovitură grea pentru cei de la Renault. Era pilotul numărul 1 al echipei şi, tocmai de aceea, şefii săi nu au trecut în contractul polonezului nici o clauză conform căreia pilotul nu avea dreptul să participe la alte curse în afara celor din F1. Cu două zile înainte de raliul din Italia, Kubica primise acceptul de a participa. Acum, sezonul 2011 este cu siguranţă închis pentru pilot, iar Renault îi caută deja coechipier rusului Petrov. Dacă refacerea nu va necesita o perioadă lungă de timp, se va apela la o soluţie internă: Grosjean sau Bruno Senna. În caz contrar, variantele ar fi Heidfeld, Hulkenberg şi Liuzzi.


7,5 milioane de euro este salariul anual al lui Kubica la Renault

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali a anunțat echipa de start pentru derby-ul cu Rapid și a avut un derapaj la adresa lui Șumudică: „S-o ia la căpățână! Mi-o fi frică de marele specialist”
Superliga
Gigi Becali a anunțat echipa de start pentru derby-ul cu Rapid și a avut un derapaj la adresa lui Șumudică: „S-o ia la căpățână! Mi-o fi frică de marele specialist”
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!
Campionate
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”
Superliga
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează