FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Olăroiu: "Steaua m-a convins, nu Gigi! La vară plec iar din România!"

Articol de - Publicat vineri, 06 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 05 mai 2011 23:05

Olăroiu a acceptat să preia Steaua pînă finalul sezonului şi aşteaptă meciul România - Bosnia pentru a şti dacă are şanse să devină selecţioner, în timp ce Gigi Becali va încerca să-l convingă să rămînă în Ghencea

Olăroiu la Steaua pentru două săptămîni! Aceasta e mutarea-şoc pe care a făcut-o ieri Gigi Becali în încercarea de a salva un sezon dezastruos pentru roş-albaştri, aceştia aflîndu-se pe locul şase în clasament! Înţelegerea dintre Oli şi Gigi Becali este doar pentru următoarele două săptămîni: "Oli va conduce antrenamentele pînă la finalul sezonului! E fratele meu şi a vrut să mă ajute. Oli vrea însă ca lucrurile să fie clare: se ocupă de echipă acum, iar la vară să vină alt antrenor. Eu îmi doresc ca el să continue şi din vară în Ghencea, ştiu eu cum să-l iau ca să-l conving. I-am spus că îi aduc orice jucător vrea, dau şi şase milioane, dau oricît! Am eu metode să-l conving pentru a continua!", a anunţat Becali imediat după întîlnirea cu tehnicianul de 41 de ani care a avut loc la Palat.

Cîrţu se răzgîndise
În dimineaţa zilei de ieri lucrurile păreau clare în Ghencea. Deşi anunţase că demisionează după eşecul cu Rapid, Cîrţu a venit la stadion pentru antrenamentul de dimineaţă. După o întîlnire cu cei mai importanţi jucători, Sorinaccio era convins să continue. A luat masa alături de Tătăruşanu şi Compania şi i-a anunţat programul pentru a doua zi. În acest timp, la Palatul din Aleea Alexandru, patronul roş-albaştrilor îl convingea pe Oli să preia Steaua pentru două săptămîni.

Oli a rîs de Gigi
După anunţul lui Becali, Olăroiu a susţinut ieri o conferinţă de presă ad-hoc într-unul dintre restaurantele la care este acţionar. Timp de 40 de minute, Oli a făcut o analiză la sînge asupra fotbalului de la noi. "Nu vreau să rămîn în ţară pentru că fotbalul românesc suferă mult şi moare încet, încet! O să devenim campionatul din lume cu cei mai mulţi antrenori schimbaţi într-un sezon!", şi-a început tehnicianul de 41 de ani discursul. Apoi, l-a înţepat subtil pe Gigi: "Am vorbit mult? Nu aş vrea acest lucru, vreau ca Gigi să rămînă campion la vorbit!". Olăroiu a spus că situaţia din Ghencea se datorează şi deselor schimbări de tehnicieni de la echipă: "Cîţi antrenori a schimbat Steaua? Şase? Normal că totul se răsfrînge asupra echipei. În fiecare zi vine un alt tehnician şi spune altceva! Nu e normal asta! La Steaua e foarte greu, Gigi a plecat de la stadion în timpul meciului şi cînd eu eram antrenor. Pe mine nu m-a convins Gigi să vin la Steaua, ci echipa la care am început la şapte ani fotbalul!", continuînd: "Nu am bagheta magică, nu pot face minuni! Nu voi schimba sisteme!".

Săgeţi către Comitetul Executiv
Olăroiu nu a evitat nici subiectul "naţionalei". "Eu sînt român şi nu vreau răul echipei naţionale. Cum să mă rog să piardă Răzvan pentru că aş fi şi eu pe o listă? Nu vreau să preiau «naţionala»! Nu înţeleg însă un lucru: acest Comitet Executiv mi se pare o gogoaşă. Cei care sînt acolo şi votează ar trebui să plece şi ei dacă echipa nu se califică, la fel cum îi cer lui Răzvan în caz de insucces. Vă spun sigur. Nu ne vom califica acum, nu avem cum. Nouă ne trebuie un plan pentru Euro 2016, doar atunci putem spera la un nou turneu final!", a mărturist Oli.

Azi e primul antrenament
Oli va începe efectiv munca la Steaua de azi, cînd e programat un antrenament înaintea plecării echipei la Mediaş, pentru meciul din campionat cu Gaz Metan. Olăroiu nu va veni singur în Ghencea, urmînd ca pe banca roş-albaştrilor, împreună cu Caramarin, să stea şi Cătălin Necula, omul cu care Oli a mers la toate echipele pe care le-a antrenat. Cum pentru Steaua urmează un program infernal, după partida de la Mediaş, roş-albaştrii vor merge la Braşov, pentru semifinala de Cupă de miercuri. Roş-albaştrii vor reveni în Capitală abia joia viitoare. Chiar dacă nu va fi pe bancă, Olăroiu va sta alături de echipă non-stop.

CE SE VA ÎNTÎMPLA CU STEAUA DUPĂ FINALUL SEZONULUI

VARIANTA 1: Olăroiu rămîne antrenor principal
După terminarea sezonului, indiferent dacă echipa va cîştiga sau nu Cupa României, Becali îi va propune lui Olăroiu să rămînă. Dacă nu va ajunge la "naţională", varianta Steaua ar fi una extrem de atractivă pentru Olăroiu, ţinînd cont că acesta le-a spus apropiaţilor că nu ar vrea să se mai întoarcă în Golf.
Şanse 10%

VARIANTA 2: Oli refuză, Conceicao va fi noul antrenor
Dacă Olăroiu nu va accepta să continue, atunci Steaua trebuie să numească repede un antrenor deoarece pregătirile echipei vor începe cel tîrziu pe 10 iunie. Varianta Toni Conceicao, care era soluţia numărul 1, din vară, pe lista cuplului MM-Gigi Becali, va fi bătută în cuie.
Şanse 60%

VARIANTA 3: Oli refuză, i se va propune postul lui Hagi
Dacă Olăroiu nu va rămîne, e posibil ca Gigi Becali să mai facă o încercare şi să-l oferteze din nou, după ce a mai făcut-o şi după ce Piţurcă a plecat, pe Gică Hagi. Acesta n-a zis nici "da", nici "nu"
Şanse 30%


Ce-l aşteaptă pe Oli
8 mai Gaz Metan - Steaua
11 mai FC Braşov - Steaua (retur semifinale Cupă)
15 mai Steaua - FCM Tg. Mureş
22 mai CFR - Steaua
25 mai finala Cupei României*
* doar în cazul în care Steaua se va califica

Ce echipă a lăsat Oli cînd a plecat în 2007
Cernea - P. Marin, Goian, Ghionea, Neşu - Nicoliţă, Rădoi, Paraschiv, Boştină - Dică - Thereau (V. Iacob)

Ce echipă găseşte Olăroiu acum
Tătăruşanu - Emeghara, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Răduţ, Brandan - Nicoliţă, Surdu, Cr. Tănase - Maicon


Staff-ul Stelei la meciul cu Rapid
Sorin Cîrţu - antrenor principal
Mircea Irimescu - antrenor secund
Gabriel Caramarin - antrenor secund

Staff-ul tehnic la meciul de la Mediaş
Cosmin Olăroiu - director tehnic
Cătălin Necula - antrenor secund
Gabriel Caramarin - antrenor secund

359616-asda.jpg


Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (10)
azdrubel
azdrubel  •  06 Mai 2011, 17:57

SI TOTUSI , DE CE A VENIT LA STEAUA , DIN NOU , NU ARE ECHIPA ? MARE ANTRENOR ! ! !

azdrubel
azdrubel  •  06 Mai 2011, 17:48

daca te uiti bine , toti antrenorii care au trecut pe la , steaua , sunt niste , traseisti , unul nu a stat la aceiasi echipa mai mult de 6 luni , pina la 1 an , indiferent ca antrena in Romania , s-au afara , si mai uitativa la ce echipe au antrenat , Grecia , si pe la arabi , culmea , arabi si fotbalul , in rest , CE SA MAI COMENTEZI , ,, JIJI ,, SI FOTBALUL , OAIA SI CHILOTII .

ipsilante_p
ipsilante_p  •  06 Mai 2011, 13:37

tu ai venit cu sufletul dar stii unde te-ai bagat?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează