FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ioan Andone nu exclude o revenire la cîrma lui Dinamo: "Cu două achiziţii pot lua titlul!"

Al doilea mandat al lui Andone la Dinamo n-a mai fost la fel de prolific precum primul (2003-2005), în care a luat un titlu, două Cupe şi o Supercupă
Al doilea mandat al lui Andone la Dinamo n-a mai fost la fel de prolific precum primul (2003-2005), în care a luat un titlu, două Cupe şi o Supercupă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 30 iunie 2011 10:41

"Fălcosul" va avea azi sau mîine discuţia decisivă cu Nicolae Badea şi spune că, dacă s-ar întoarce, "cîinii" ar putea ieşi campioni cu un minimum de transferuri.

Ioan Andone mai are angajament cu Dinamo pînă în vara lui 2012, cu opţiune de prelungire pe încă un sezon. Situaţia sa contractuală nu e încă lămurită, întrucît nici o tabără nu vrea să anunţe că întrerupe colaborarea pentru a nu fi obligată să achite despăgubiri. Întîlnirea decisivă va fi la finalul acestei săptămîni între tehnicianul de 51 de ani şi preşedintele CA, Nicolae Badea.

Ieri, prin intermediul Gazetei, "Fălcosul" a făcut un anunţ surprinzător, "aş putea reveni la antrenamente", şi a dezvăluit ce le-ar trebui "cîinilor" ca să ia titlul campionatul următor.

- Domnule Andone, ce faceţi: continuaţi la Dinamo sau vă reziliaţi acordul?
- Momentan, sînt plecat la Hunedoara pentru că am nişte probleme care trebuie rezolvate neapărat, dar în cîteva zile revin la Bucureşti. O să port o discuţie hotărîtoare cu domnul Nicolae Badea şi vom vedea ce se întîmplă.

- Dar luaţi în calcul să o antrenaţi din nou pe Dinamo?
- De ce nu?! Nu sînt certat cu nimeni, sînt sub contract cu Dinamo şi orice este posibil, voi lua o hotărîre zilele acestea. Am avut mai multe runde de discuţii cu domnii Borcea, Badea şi Săvulescu şi n-am simţit nesiguranţă în ceea ce mă priveşte. Nu am simţit că nu ar vrea să continue cu mine pe banca tehnică, problema a fost la mine.

- De ce? Sînteţi supărat pe ei?
- Nu, nu am de ce. Eu sînt nemulţumit că am căutat să fac mult mai multe decît am reuşit. Nu am reuşit să luăm nici titlul, nici Cupa României, apoi ne-am gîndit că în cel mai rău caz să prindem locul patru. Dar dacă nu am reuşit victorii nici cu CFR, nici cu Timişoara, am încheiat pe locul şase, unul ruşinos.

"De cînd n-a mai avut Dinamo 4 oameni la «naţională»?"

- E adevărat că nu mai doriţi să continuaţi pentru că aveţi de încasat o sumă mare de bani?
- Eu nu am stat niciodată pentru bani la Dinamo, nu am venit în Ştefan cel Mare cu gîndul ăsta. Am venit cu o dorinţă mare de a lua campionatul, de a forma o echipă competitivă. Peste tot în fotbal sînt probleme financiare, nu doar aici, dar lucrurile se aşază uşor, uşor pentru că toţi încep să investească.

- Dumneavoastră vă reproşaţi ceva?
- Pînă la urmă, dacă analizăm bine, am făcut şi lucruri bune. Nu e lucru uşor să ai cel mai bun atac din ţară, iar clubul să dea patru jucători la echipa naţională: Torje, Alexe, Grigore, Ganea. Nu-mi aduc aminte de cînd nu a mai avut Dinamo atîţia jucători la prima reprezentativă! Sigur, dacă vrem să fim răutăcioşi, am primit cele mai multe goluri. Adevărat, dar dacă luaţi lista cu jucătorii cu care am plecat la drum şi cîţi au rămas, vă îngroziţi! Vă spun ceva: dacă aveam o apărare de primele patru echipe din campionat, n-aveam cu cine juca, luam titlul cu 15 puncte avans!

"Luchin e foarte-foarte bun"

- Dacă rămîneţi, credeţi că aţi putea lua titlul?
- Cei care au rămas văd că nu mai vor să plece, au muncit mult aici şi au văzut şi ei că au ajuns la echipa naţională, devin fotbalişti importanţi. Cînd am venit eu toţi voiau să se transfere! Oriunde, numai să plece. Eu zic că dacă remediem defensiva, mai facem una-două achiziţii şi rămîne lotul care e acum, se poate lua titlul!

- Luchin ar fi o soluţie în apărare?
- Este un jucător foarte-foarte bun, am spus-o şi după meciul de la Timişoara. Luchin ar putea fi titular şi la «naţională», este un apărător care i-ar fi extrem de util lui Dinamo.

Şefii strîmbă din nas

Dacă Andone ar vrea să revină la Dinamo, acum conducerea e cea care nu mai pare dispusă să continue colaborarea. "Cîinii" sînt deranjaţi că s-au rugat prea mult de antrenor să rămînă, iar el i-a tratat cu răceală. Plus că aceştia au informaţii că Ando le-a pus beţe în roate cînd şi-au dorit să înceapă negocierile cu unii tehnicieni italieni, spunîndu-le acestora că în Ştefan cel Mare sînt mari probleme cu banii.

52 de goluri a încasat Dinamo sezonul trecut, cele mai multe din întreaga istorie a clubului

20.000 de euro însumează restanţele salariale către Andone, conform şefilor dinamovişti. Apropiaţii antrenorului susţin că ar fi vorba de o sumă de 10 ori mai mare

Click AICI pentru a vedea desfăşurarea partidei Dinamo - Ingolstadt 0-1!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (54)
boasca
boasca  •  08 Iulie 2011, 16:54

SINGURUL CARE STRICA APARAREA LA DINAMO E MOTI.ARE AERE DE MARE SEF DE TRIB,CREDE CA EL REZOLVA TOT,DAR MAJORITATEA MECIURILOR AU FOST PIERDUTE DE DINAMO DIN GRESLILE DIRECTE ALE LUI MOTI.AR TREBUI ADUS IN LOCUL LUI UN FUNDAS DE LA ECHIPA A DOUA,IAR MOTI PUS SA JOACE LA ECHIPA A DOUA,SA SE TREZEASCA.

zeuzeilor1
zeuzeilor1  •  30 Iunie 2011, 15:16

dute ando nu mai avem nevoie de tine dute dupa bani

aldo_m
aldo_m  •  30 Iunie 2011, 14:21

mutule ando n-a mai fost ma ,pt ce sa vina ando sa-l bage IAR PE MOTI TITULAR ,rubio varf ,ma n-ai vazut ca n-are FLER ,NU STIE SA FACA SCHIMBARI , MA N-AI VAZUT CA ANDONE A PIERDUT TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOT CE SE PUTEA PIERDE ,mai slab de atat nu se putea DE CE-L BAGA MEREU PE MOTI avea si el parte la PRIMA de joc sau spune tu ca poate stii ,a gafat un meci doua DAR ASTA MEREU A GAFAT SI MEREU A FOST BAGAT IN TEREN DE CE MA ,DE CE

Vezi toate comentariile (54)
Comentează