SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Momentul adevărului pentru Thomas Voeckler » Ce face în Alpi?

Thomas Voeckler (Europcar), sursa foto: daylife.com
Thomas Voeckler (Europcar), sursa foto: daylife.com

Articol de GSP - Publicat joi, 21 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 21 iulie 2011 10:58

Galibier şi Alpe D'Huez. Cele mai grele căţărări din Turul Franţei ar putea însemna sfîrşitul pentru relaţia incredibilă dintre Thomas Voeckler şi tricoul galben. Sau nu?

Thomas Voeckler a reuşit să se îmbrace în cea mai frumoasă culoare a Turului Franţei în etapa a 9-a, atunci cînd a ajuns al doilea după spaniolul Luis Leon Sanchez într-o etapă de munte mediu. Francezul în vîrstă de 32 de ani ştie că Alpii s-ar putea dovedi un pic peste forţele sale, în condiţiile în care oameni precum Cadel Evans, Alberto Contador sau fraţii Schleck sînt mai decişi ca niciodată să tranşeze în munţi victoria finală. Cu o echipă Europcar dedicată şi dispusă la orice fel de sacrificiu, Voeckler speră să treacă de Galibier şi Alpe D'Huez fără să piardă prea mult timp şi, de ce nu?, în preajma podiumului final.

"Nu am crezut niciodată că pot să lupt pentru un clasament general şi că pot să fiu la nivelul ăsta în cea de-a treia săptămînă din Turul Franţei. Trebuie să mă gîndesc la viitor. Cred că dacă aş fi recunoscut etapele înainte de Turul Franţei aş fi avut mai multe şanse", a explicat Voeckler.

Rutierul celor de la Europcar le-a răspuns şi celor care îl acuzau de lipsa unei victorii de etapă. "Lumea nu e mulţumită niciodată. Anul trecut am cîştigat şase etape şi eram criticaţi că nu sîntem bine clasaţi la general. Altădată, erau mulţumiţi să mă vadă cîştigînd întreceri ca Cele 4 zile de la Dunkirk, o etapă în Paris-Nice sau în Giro del Trentino", a răbufnit francezul.

Situaţia este destul decît de complicată, în condiţiile în care Voeckler "are 57 de zile de concurs anul acesta, cu 13 mai multe decît Alberto Contador, care a mers în Turul Italiei. Thomas va plăti în Alpi", după mărturiile lui Jean-René Bernaudeau, directorul sportiv al Europcar.

Va reuşi Thomas Voeckler să păstreze un ecart minim după Alpi şi să înceapă contratimpul individual de la Grenoble fără prea multe argumente la victoria finală, dar cu o mînă de speranţe pentru francezi?

Clasamentul general:
1. Thomas Voeckler (Europcar) 73h 23'49"
2. Cadel Evans (BMC) +1'18"
3. Frank Schleck (Leopard Trek) +1'22"
4. Andy Schleck (Leopard Trek) +2'36"
5. Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) +2'59"
6. Alberto Contador (Saxo Bank) +3'15"
7. Damiano Cunego (Lampre ISD) + 3'34"
8. Ivan Basso (Liquigas) +3'49"
9. Tom Danielson (Garmin-Cervelo) +6'04"
10. Rigoberto Uran (Sky Pro Cycling) +7'36"

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Liga Campionilor
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Stranieri
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”
Europa League
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (2)
alpin
alpin  •  21 Iulie 2011, 15:23

In editiile trecute, Voeckler se lasa intentionat sa alunece in clasamentul general, pentru a putea pleca in evadari!. Pana acum nu a fost pus in situatia de a lupta pentru clasamentul general. Deci, n-avem de unde sti daca comportamentul actual e normal sau... nu!! Si, la cat de slab este acest Tour, nu e greu pentru unul ca Voeckler sa se mentina in fata!!!

pele10
pele10  •  21 Iulie 2011, 12:25

e mancat azi.. daca nu..atunci trebe dat jos de pe bicicleta..e prea suspect baiatu.. anii trecuti termina turu la ore diferenta..si acum e mare catarator..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează