FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL

Nu dau de urma banilor » DNA cercetează provenienţa celor 400.000€ pe care Bistriţa susţine că i-a împrumutat de la soţia lui Mircea Sandu

Articol de - Publicat marti, 22 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2011 21:10

Procurorii nu au încă date din care să reiasă că Elisabeta Sandu ar fi retras suma respectivă din conturile personale înainte de parafarea tranzacţiei. Împrumutul trebuia raportat de notar la Oficiul pentru Spălarea Banilor


Cercetările DNA în dosarul "Soţia preşedintelui" avansează. Iar procurorii au ajuns acum la etapa în care cercetează provenienţa celor 400.000 de euro pe care Elisabeta Sandu, nevasta şefului FRF, i-a împrumutat în 2009 lui Jean Pădureanu, bani returnaţi apoi de LPF din drepturile TV aferente Bistriţei.

"Trebuie să explice chiar dacă a venit cu banii de acasă"
Surse apropiate anchetei au subliniat că, deocamdată, n-ar exista date din care să reiasă că, în perioada respectivă, Liza Sandu ar fi retras din conturile personale suma în cauză. De aici şi adîncirea suspiciunilor că afacerea ar putea fi una fictivă, conducînd spre ideea de mită dată lui Mircea Sandu, cu complicitatea LPF.

"E posibil să invoce că banii i-a ţinut acasă, nu în bancă, dar, chiar şi aşa, va trebui să explice de unde îi are", au precizat specialiştii în domeniu.

Împrumuturile peste 15.000 euro se raportează la Spălarea Banilor
Totodată, procurorii studiază în ce măsură notarul la care s-a încheiat operaţiunea a raportat împrumutul la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB). Nicolae Fuiorea, purtător de cuvînt al instituţiei, a explicat că nu poate oferi informaţii despre o asemenea tranzacţie, dar a precizat că "în conformitate cu legea, orice împrumut care depăşeşte 15.000 de euro trebuie anunţat la Oficiu. Fie de bancă, fie de notariat. Acestea sînt obligate să semnaleze dacă e vorba despre o operaţiune suspectă. O raportare nu atrage automat investigaţii din partea Oficiului decît dacă apar indicii că ar putea fi vorba de lucruri ilegale".

Notarul suspect: "Da, sîntem prieteni de familie cu Sandu"
Se pare că notarul care a validat împrumutul e Remus Zamfirescu, din Bucureşti: "Nu vă pot nici confirma, nici infirma, dar e de notorietate faptul că sîntem apropiaţi de familia Sandu, iar soţia mea e prietenă foarte bună cu fiica preşedintelui FRF, Raluca".


12 ani de închisoare e pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru infracţiunea de spălare de bani

"Moral, mi se pare normal că Mircea Sandu l-a ajutat pe Pădureanu, însă cînd au fost probleme la club nu a ţinut cont de prietenie. Cu lacrimi în ochi l-a scos din prima ligă. Dacă ştiam că Jean are nevoie de 70.000 de euro, făceam toţi chetă şi-i dădeam"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Superliga
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” »  Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Liga 2
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” » Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!
Superliga
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (17)
stiintza4ever
stiintza4ever  •  23 Noiembrie 2011, 23:52

IMPOTRIVA CORUPTIEI DIN FOTBALUL ROMANESC facebook.com/impotrivafotbaluluicorupt

cpt.ahab
cpt.ahab  •  22 Noiembrie 2011, 14:26

Sandu e pedepsit deja: ce dihanie de nevasta are!

alpin
alpin  •  22 Noiembrie 2011, 12:46

Pai, cum sa gaseasca din moment ce traseul banilor a avut numai un sens?!? De la Tata Jean catre Nashul mafihotz!!! E cel mai clar caz de coruptie descoperit, de la "Valiza de Cluj" incoace!!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează