FOTBAL  »  Superliga  »  ROMÂNIA

Au plecat vedete, dar s-au întors să o ia de la capăt

Ciprian Deac
Ciprian Deac

Articol de - Publicat vineri, 13 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2012 12:59

Ioniţă s-a întors la Rapid după ce a eşuat la Koln, Deac e tot în Grant, deşi în vara lui 2010 ajungea la Schalke, iar Torje nu s-a impus la Udinese şi e aproape de o revenire în Ştefan cel Mare. Sînt doar ultimele exemple de jucători români care au plecat în străinătate cu gîndul de a cuceri Europa fotbalistica, însă au eşuat.


Ianis Zicu
A debutat în Liga 1 la doar 17 ani, fiind considerat atunci una dintre cele mai mari speranţe ale fotbalului românesc. După 19 goluri, reuşite în Ştefan cel Mare, la Cîmpina şi la Constanţa, şi trei ani mai tîrziu, Zicu a fost vîndut pe 2,5 milioane de euro la Inter Milano. N-a prins nici un meci pentru formaţia de pe Giuseppe Meazza, fiind împrumutat pe rînd la Parma, înapoi la Dinamo şi la Rapid, pentru ca în 2007 să fie răscumpărat de "cîini". N-a reuşit decît 5 goluri în trei sezoane şi în vara lui 2010 a ajuns la Poli Timişoara. În urmă cu 6 luni şi-a reluat experienţa în străinătate, fiind vîndut la ŢSKA Sofia, apoi în această lună a ajuns în Coreea de Sud, la Pohang Steelers.

Nicolae Mitea
A avut nevoie doar de 9 meciuri în Liga 1, la Dinamo, pentru a-i convinge pe scouteri lui Ajax să-l transfere. Ajuns în Olanda la doar 18 ani, Mitea a impresionat la început prin tehnica şi viteza sa, reuşind să înscrie de 7 ori în cele 23 de partide prinse de el în primul sezon la "lăncieri". Apoi, a început declinul, a jucat din ce în ce mai puţin, iar în 2008, la capătul unui campionat în care n-a bifat nici o prezenţă, Mitea a fost lăsat să plece gratis înapoi la Dinamo. A stat în Ştefan cel Mare doar un sezon, în care a stîrns numai 12 meciuri, după care şi-a reziliat angajamentul. Din vara lui 2009 şi pînă în acest sezon, cînd a evoluat în tur în două partide pentru Petrolul, Mitea s-a pregătit de unul singur. Acum, e iarăşi liber de contract, iar presa din Bulgaria anunţă că e pe lista lui ŢSKA Sofia.

Ciprian Deac
În vara lui 2010, Felix Magath se felicita că a reuşit să-l ia la Schalke pe Ciprian Deac. "Va fi noul Hagi al Europei", l-a caracterizat antrenorul pe fotbalistul care-l costase 3 milioane de euro! N-a prins decît două partide în Bundesliga şi 3 în Champions League, iar în vara trecută şi-a dat restart carierei la Rapid, unde a fost dorit de Răzvan Lucescu.

Alexandru Ioniţă
Un tur de campionat excelent făcut de tînărul Ioniţă în Giuleşti, în sezonul 2009-2010, i-a făcut pe nemţii de la Koln să-l dorească. Astfel, după doar 14 meciuri în Liga 1, Copos reuşea să-l vîndă pe Alex în Bundesliga pentru două milioane de euro! A terminat campionatul la Rapid cu 10 goluri în 27 de partide, apoi în vara lui 2010 a plecat la Koln. A prins doar 8 meciuri în tricoul "ţapilor", iar acum s-a întors în Grant sub formă de împrumut.

Gabriel Torje
Udinese l-a luat în august 2011 pentru a-l înlocui pe Alexis Sanchez, fotbalist ce îi lăsase pe italieni pentru Barcelona. Deşi a avut parte de un debut bun, fiind lăudat de presa din italiană, Torje a ajuns să nu prindă echipă nici măcar atunci cînd antrenorul Francesco Guidolin mizează pe rezerve, aşa cum s-a întîmplat în meciul din Cupă cu Chievo. Gabi îşi doreşte o echipă unde să evolueze constant pentru a nu rata contactul cu prima reprezentativă. Iar singurul club la care mai poate juca în acest campionat este Dinamo, întrucît a bifat deja două legitimări în anul competiţional 2011-2012.

Alţi fotbalişti care n-au confirmat în străinătate

Jucător Suma de transfer (euro) Echipă
Nicolae Dică 2 milioane Catania
Cosmin Moţi 600.000* Siena
Bogdan Stancu 5 milioane Galatasaray
* sumă plătită pentru împrumutul pe un sezon

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Bă, te duci și semnezi!” » Acum s-a aflat! Cum a driblat-o Dennis Man pe Anamaria Prodan: „De aici problema cu doamna”
Stranieri
„Bă, te duci și semnezi!” » Acum s-a aflat! Cum a driblat-o Dennis Man pe Anamaria Prodan: „De aici problema cu doamna”
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"
Acum au loc 6 meciuri din Liga 2. Metalogobus face scor
Liga 2
Acum au loc 6 meciuri din Liga 2. Metalogobus face scor

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (10)
tzii
tzii  •  13 Ianuarie 2012, 14:20

numai prin modestie faci treaba. ca banel

conasu_boeru
conasu_boeru  •  13 Ianuarie 2012, 14:09

Mai Catalin a lu' Popescu , pai tu compari pe Ionita care a jucat 30 de min intr-un an si jumatate cu Torje care a fost 4 sau 5 meciuri titular ?! Si vezi ca a jucat in cupa cu Chieva dar tu iei banii degeaba acolo ? Hagi a lustruit banca la Real si Barcelona vreo 6 luni si juca cate 10 minute ! Si apoi...numai un tip insipid profesional poate sa scorneasca faptul ca se intoarce la Dinamo ! In afara de zvonistica, cu ce va mai ocupati voi pe acolo ?

ionut.07
ionut.07  •  13 Ianuarie 2012, 13:43
Postat de criticul89 pe 13 Ianuarie 2012, 13:16

aaa catalin popescu; tu tot timpul iti exprimi frustrarile prin astfel de articole; bah stelistule, stai sa-i analizezi pe mitea, ionita si zicu iar mai jos scrii doar numele stelistilor care s-au facut de ras in europa: dica si stancu; pe ei de ce nu i-ai analizat frustratule???????? si de ce la astlfel de stiri negative apare o poza cu rapid???? ce e de bn pui doar poze cu steaua!!! esti jalnic bah....

Bine spui.Asta e doar o caracteristica generala a lor, a suporterilor echipei mentionate de tine, ca doar si-acest pseudoziaristi sunt suporteri.N-au nimic in comun cu jurnalismul.Intr-un articol obiectiv, s-ar fi analizat prestatia tuturor jucatorilor,nu pe criterii de simpatie.Ar trebui sa rezume si carierele celor 2 stelisti:Dica si Stancu.Si, mai mult decat atat, Mitea la Ajax a ajuns pe banca din cauza accidentarilor. Oricum, e o presa "becalofila", cu aceleasi trasaturi ca ale ciobanului.Pacat ca tipologia in care se gaseste el a ajuns sa conduca orice domeniu la noi in tara.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează