INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRE

VIDEO » "Ronaldo putea fi ucis de ignoranţa medicilor. Nu era beat cînd a coborît din avion, trecea pe lîngă moarte"

Ronaldo a fost de nerecunoscut în duelul contra francezilor
Ronaldo a fost de nerecunoscut în duelul contra francezilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 03 februarie 2012 15:51

Ronaldo a avut probleme grave cu puţin timp înainte de finala CM 1998, Franţa - Brazilia 3-0, cînd a leşinat la vestiare. Oficial, s-a spus că a avut o criză de epilepsie. Acum a apărut o altă versiune, înfiorătoare: diagnosticul a fost greşit, iar asta putea să-l coste viaţa pe unul dintre cei mai mari fotbalişti din lume.

Bruno Caru, preşedintele Societăţii Italiene de Cardiologie în Sport, a consultat dosarul medical al fostului atacant brazilian şi într-o emisiune difuzată de "Mediaset" doctorul a explicat că faimoasa cădere suferită de "Balonul de Aur 1998" nu era legată de epilepsie, ci de inimă.

Vezi mai jos un rezumat amplu al finalei CM 1998.

"Sîngele nu mai circula"
Ronaldo era culcat în patul său şi urmărea o cursă de Formula 1 la televizor. Atunci a picat cu capul într-un mod nenatural. Din cauza poziţiei, sîngele nu-i mai circula corect. A avut o cădere a frecvenţei cardiace şi a presiunii sanguine. Era ca o legumă”, a dezvăluit Caru. Apoi a completat: "Roberto Carlos l-a văzut pe Ronaldo în convulsii şi a emis ipoteza unei crize de epilepsie. Ronaldo a fost transportat rapid la spital şi a trecut printr-o serie de examene neurologice. Electrocardiograma nu a fost analizată aşa cum trebuia".

"Inima nu-i mai bătea"
"În acea zi de 12 iulie 1998 Ronaldo a fost foarte aproape de moarte", susţine Caru. El a mai zis că medicii francezi nu şi-au făcut corect treaba: ”Verificînd dosarul cu atenţie, am aflat că, ajuns în spital, Ronaldo avea doar 18 bătăi de inimă pe minut. Asta însemna că în momentul crizei inima se oprise să bată. Deci medicii francezi s-au încrezut în diagnosticul de epilepsie dat de Roberto Carlos şi nu de un doctor!”.

Precum Marylin Monroe
Eroarea medicală putea să-l coste viaţa pe ”Il Fenomeno”: ”Medicii i-au dat medicamente foarte puternice, bune pentru epilepsie, dar nerecomandate pentru problemele cardiace. I-au administrat un sedativ foarte dur, Gardenal, care a fost utilizat de Marylin Monroe pentru a se sinucide. Acest sedativ reduce şi inhibă foarte tare activitatea cerebrală. Aşa se explică prestaţia mai mult decît dezamăgitoare a lui Ronaldo în finală. Aşa se explică, de asemenea, imaginile jucătorului care, în ziua următoare, cobora din avion la revenirea în Brazilia clătinîndu-se ca un om beat”.

 

 

 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (3)
ghitaeu
ghitaeu  •  03 Mai 2012, 23:44

La noi nici nu s-ar fi pomenit de asa ceva. Trebuie sa moara cativa fotbalisti ca sa se realizeze ca avem nevoie de controale mai riguroase. Eu am patit-o anul trecut cu o problema la inima. Noroc ca eram in Brasov si m-au salvat cei de la Clinicco. Au preluat urgenta gratuit si nici nu am fost nevoit sa dau spaga la final sau pe parcursul interventiilor.

gesepipi
gesepipi  •  04 Februarie 2012, 00:22

lasati legenda in pace ziaristi nesabuiti ca va fut in gura.

ak47_killer
ak47_killer  •  03 Februarie 2012, 19:12

e na pe dracu cine stie ce o fi avut saracu da cu inima cred ca statea bine altfel nu alerga si dribla la 100 de kile mai ceva ca un ferari doamne ce mare esti si ce enorm ai fi fost pe linga bibelourile astea de azi care pling cind sunt inpinsi un pic mai tare

Vezi toate comentariile (3)
Comentează