SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Bucurie fără limite » Serena Williams a trecut de Jie Zheng după două ore şi 28 de minute şi 9-7 în decisiv

Serena Williams şi-a manifestat nestăvilit bucuria la finalul meciului // Foto: Reuters
Serena Williams şi-a manifestat nestăvilit bucuria la finalul meciului // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 01 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 30 iunie 2012 21:01

Americanca, de patru ori învingătoare la Wimbledon, a sărit la final ca şi cum ar mai fi cîştigat o dată turneul!

Favoriţii, sau măcar unii dintre ei, trăiesc zile grele pe iarba londoneză. Nadal e deja acasă, gata să vadă azi finala Euro 2012 dintre Spania şi Italia. Federer a revenit de la 0-2 la seturi în faţa lui Benneteau. Djokovici a pierdut şi el un set în faţa lui Stepanek, apoi a avertizat că nimeni nu e învins dinainte, indiferent ce loc ocupă în ierarhia mondială.

Pe tabloul feminin, dramele sînt mai multe şi mai adînci. Foste numărul unu mondial sau învingătoare de Mare Şlem au plecat devreme de pe tablou, deschizînd porţile pentru infiltrarea adîncă a outsiderelor. Ieri, Serena Williams a avut propriul episod de thriller.

Americanca a întîlnit-o pe Jie Zheng într-o repetare a semifinalei din 2008. Atunci, Serena se impunea în minimum de seturi, al doilea la tie-break. De data aceasta, scenariul a fost diferit. Chinezoaica a jucat foarte bine, nu s-a lăsat intimidată de faima şi de personalitatea adversarei, făcînd un prim set consistent, echilibrat. L-a şi cîştigat, la capătul unui joc decisiv, 7-5.

Williams a remontat sec cu un 6-2 în setul secund, apoi a venit decisivul. Suma tuturor nervilor. A tuturor emoţiilor. Zheng a fost mereu cu un pas în faţă, Serena obligată să egaleze, să vină din urmă. Serviciul a fost vital pentru americancă, aer şi apă, ea încheind partida cu un total al aşilor pe care mulţi băieţi şi l-ar dori: 23.

La 8-7 şi a treia minge de meci, în al 148-lea minut al meciului, Serena a pus punct. Apoi a sărit aproape cu genunchii la gură, ca şi cum ar fi cîştigat turneul. Bucurie imensă pentru o înfrîngere evitată şi pentru calificarea în " optimi".

"Ea a jucat incredibil de bine, dar aveam nevoie de un meci dur precum acesta. Am luptat pînă la capăt şi mă simt excelent pentru că merg mai departe" (Serena Williams)

ALTE ŞTIRI DE LA WIMBLEDON

Încă un pas
Horia Tecău şi Robert Lindstedt au păşit ieri în turul al treilea de la Wimbledon, după victoria cu 6-2, 7-6 (3), 7-6 (2) asupra cuplului fraţilor thailandezi Sanchai şi Sonchat Ratiwatana. Finaliştii ultimelor două ediţii au realizat 10 aşi şi 17 lovituri cîştigătoare într-un meci care a durat două ore fără un minut. Următorii adversari le vor fi belgienii Steve Darcis şi Olivier Rochus.

Rosol, eliminat
Jucătorii care i-au produs cele mai recente două înfrîngeri lui Rafael Nadal s-au întîlnit ieri, în turul 3 de la Wimbledon. Philipp Kohlschreiber, cel care îl învinsese pe spaniol la Halle, a trecut acum de Lukás Rosol, cel care îl scosese pe Rafa de pe tabloul londonez. Cehul n-a putut susţine victoria formidabilă asupra ibericului, cedînd cu 2-6, 3-6, 6-7 (6), în o oră şi 37 de minute.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Superliga
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” »  Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Liga 2
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” » Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!
Superliga
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (2)
xstream
xstream  •  01 Iulie 2012, 17:46

Mcdonalds ftw :)))

xstream
xstream  •  01 Iulie 2012, 17:45

EARTHQUAKE !!! :)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează