FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gabi Matei a revenit pe teren în amicalul cu Ludogoreţ: "Bine că am rezistat în picioare!"

Gabi Matei a avut o prestaţie mediocră în amicalul de sîmbătă, cînd le-a făcut faţă cu greu atacanţilor lui Ludogoreţ // Foto: Ştefan Constantin
Gabi Matei a avut o prestaţie mediocră în amicalul de sîmbătă, cînd le-a făcut faţă cu greu atacanţilor lui Ludogoreţ // Foto: Ştefan Constantin

Articol de - Publicat luni, 10 septembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 09 septembrie 2012 19:43

Gabi Matei, la peste un an de cînd a jucat ultima dată ca titular pentru Steaua, a bifat 45 de minute, însă a acuzat crampe musculare.

Una dintre surprizele lui Reghecampf din "11-le" aliniat pentru amicalul cu Ludogoreţ, de sîmbătă, terminat la egalitate, scor 1-1, a fost titularizarea lui Gabi Matei. Fundaşul dreapta s-a refăcut după operaţia de menisc, însă a rezistat doar o repriză. "L-am schimbat şi pentru că a acuzat crampe musculare, dar e normal fiindcă n-a mai jucat de mult, revine după o pauză foarte, foarte mare", a explicat Reghecampf. La finalul jocului şi fostul fotbalist al celor de la Pandurii a explicat cum a fost la reîntoarcerea pe gazon.

- Gabi, ţi-a fost greu să joci din nou după o pauză atît de lungă?
- Sînt bucuros în primul rînd că am revenit pe teren ca să joc din nou fotbal. A fost un antrenament perfect în primul rînd pentru noi, cei care reveneam după pauze lungi în urma unor accidentări mai grave. Apoi, sînt mulţumit că am reuşit să termin acest meci în picioare.

- Înseamnă că ţi-a fost dificil.
- Da, dar şi pentru că am dat peste un adversar foarte bun. Ludogoreţ e campioana Bulgariei, are jucători agresivi, arţăgoşi, care joacă la sacrificiu orice duel pentru balon.

- Eşti deja gata să joci şi într-un meci oficial?
- Asta rămîne de văzut, eu sînt foarte satisfăcut că domnul Reghecampf are încredere în mine, m-a băgat să joc, toată lumea a avut răbdare în privinţa mea.

- Va urma un program de foc, e Steaua pregătită să facă faţă?
- Eu spun că da, Steaua e pregătită pentru orice meci şi pentru orice competiţie. Avem un lot numeros şi puternic şi putem să facem faţă 90 de minute în campionat, în Europa League şi în Cupa României.

Gigi îl laudă pe Bălan
Patronul Stelei a fost impresionat de evoluţia lui Tiberiu Bălan în amicalul cu campioana Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad. Mijlocaşul de 31 de ani a oferit pasa decisivă la golul lui Rocha, dar a şi fost eliminat cu un minut înainte de final. "Mi-a plăcut mult Bălan, dar nu înţeleg de ce el nu joacă mereu aşa. Dacă ar fi la fiecare partidă la fel, sigur ar juca titular. Nu înţeleg de ce e emotiv la meciurile oficiale, nu înţeleg ce se întîmplă cu el!", a mărturisit Becali.

1 minut jucase Gabi Matei pentru Steaua între august 2011 - septembrie 2012, perioadă în care a suferit două operaţii complicate la genunchi

Ludogoreţ (Bulgaria, I) - Steaua 1-1
Au marcat: Quixada (84) / Adi Rocha (60)

Steaua: Stanca (Cojocaru, 65) - G. Matei (Dumitraş, 46), Gardoş, Szukala, Latovlevici - Chipciu, Prepeliţă (I. Roşu, 68), T. Bălan, Pîrvulescu (Puşcaş, 48) - Adi Rocha (G. Machado, 65), M. Costea. În minutul 88, arbitrul a dictat o dublă eliminare, Burgzorg, respectiv Tibi Bălan.

Ştirile amicalului Ludogoreţ - Steaua 1-1

1. Căpitan surpriză. Cum de la Steaua au lipsit Bourceanu, Tănase, Chiricheş şi Tătăruşanu, banderola a stat pe braţul lui Chipciu, care a fost căpitan în premieră de cînd a venit la Steaua, ianuarie 2012.

2. Moţi era să-l rupă pe Prepeliţă. În a doua repriză, fostul dinamovist a avut o intrare crimninală asupra mijlocaşului Stelei, care a scăpat de o accidentare gravă. "Chiar n-am vrut să-l lovesc, mai ales pe Prepeliţă, cu care mă ştiu de 7-8 ani", a spus Moţi la final.

3. Chipciu, gest penibil. Şeptarul Stelei s-a dat iarăşi în stambă. Şi-a tras de păr un adversar, e vorba despre olandezul Mitchell, cel care a avut un look atipic pentru un fotbalist: păr foarte lung, împletit în codiţe.

4. Cojocaru, MVP. Intrat în minutul 65 în locul lui Stanca, portarul de 17 ani al Stelei a făcut minuni între buturi, salvînd două-trei goluri ca şi făcute ale bulgarilor. Pînă la urmă a încasat gol în minutul 84, însă nu din vina lui.

5. Machado şi Matei reveniri după 6 şi 12 luni. Fundaşul dreapta a fost din nou titular pentru Steaua după o pauză de mai bine de un an, în august 2011 suferind o gravă accidentare la genunchi. Machado a revenit printre titulari după 6 luni şi el avînd ligamentele încrucişate operate.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Superliga
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Stranieri
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular
Stranieri
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (3)
darvvin0
darvvin0  •  10 Septembrie 2012, 16:37

Si tanarul Rosu l-a tras de par pe ala ,deci ori sunteti pricinosi ori prrrrosti

aius
aius  •  10 Septembrie 2012, 09:55

cine e asta?!

carol_k
carol_k  •  10 Septembrie 2012, 05:29

Pai daca ai "revenit" cu un interviu deja inseamna ca tot un nonprofesionist esti baiatule,nu te-ai maturizat. cat ai stat pe bara si te afli in postura de a-l tine pe bara pe Dumitras in lista UEFA asta a fost posibil numai si numai pentru ca esti protejatul cuiva si nu pe munca si rezultatele tale... Continua cu interviurile....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează