SPORTURI  »  RUGBY  »  RCM TIMIŞOARA

Rugbiştii de la RCM, cu lacrimi în ochi! » Şi bărbaţii plîng cîteodată la Timişoara

Jucătorii lui RCM alături de trofeul cucerit în finala cu Baia Mare.
Jucătorii lui RCM alături de trofeul cucerit în finala cu Baia Mare.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 09 octombrie 2012 20:58

Coloşii echipei din Banat s-au înmuiat la întîlnirea cu fanii, mulţi dintre ei plîngînd ca nişte copii după performanţa realizată.

Elevii lui Chester Williams au revenit, luni, la Timişoara, unde au sărbătorit alături de 1.000 de fani cucerirea titlului după 40 de ani de secetă. Coloşii de peste 100 kilograme s-au înmuiat ca nişte copii cînd au văzut susţinerea de care au parte. Căpitanul Sandu Stelian Burcea a fost primul care a cedat în faţa celor adunaţi în Piaţa Operei.

"Mi-am dorit foarte mult să realizez eventul la Timişoara şi vreau să îi mulţumesc antrenorului pentru ceea ce a realizat aici. Venim din oraşe diferite, din ţări diferite, avem religii diferite, ne-am propus să realizăm o echipă, dar am realizat mult mai mult, am reuşit să formăm o familie!", a explicat Burcea.

De partea cealaltă, Chester Williams şi-a luat un angajament chiar în faţa celor care l-au susţinut pe tot parcursul anului: "Iubesc oamenii de aici, iubesc acest oraş şi mă simt extraordinar. Vă anunţ că voi continua la Timişoara", a spus Williams, care a completat.

"Am avut ghinion că s-a accidentat Calafeteanu şi chiar mă gîndeam pe cine trebuie să introduc în teren. Am discutat pe bancă şi am ales să îl trimitem în teren pe Conache, care în final s-a dovedit a fi decisiv. Am avut un an foarte lung, dar acum ne putem bucura", a concluzionat Williams.

"Nu puteam pierde"
Unul din secretele echipei campioane din acest an a fost încrederea oferită de antrenorul sud-african jucătorilor timişoreni. Scena a fost acaparată apoi de omul care a decis, practic, de unul singur finala, Gabriel Conache fiind primit cu urale de cei aflaţi în centrul Timişoarei.

"Am fost omul potrivit la locul potrivit şi este o senzaţie extraordinară. Am avut emoţii foarte mari, mai ales cînd a trebuit să transform prima lovitură de pedeapsă. Mă bucur că am reuşit să încheiem meciul cu un eseu, pentru că a dat şi mai multă forţă acestei victorii a noastre", a explicat Conache.

Finalul i-a aparţinut principalului finanţator, Dan Dinu, care le-a făcut o nouă promisiune bănăţenilor: "Am spus că voi aduce titlul şi l-am adus. Acum promit că în scurt timp voi face o echipă europeană şi ne vom lupta în competiţiile continentale".

Dinu dezlănţuit
Şeful echipei timişorene, Dan Dinu a ţinut un discurs pasional după ce s-a văzut cu medalia la gît. "Am ştiut că voi reuşi pentru că m-am născut învingător şi pentru că locuiesc într-un oraş în care cuvîntul dat trebuie respectat. Vreau să vă mulţumesc tuturor celor care aţi avut încredere şi să păstrăm mereu acelaşi crez, numit simplu, Timişoara", a spus Dinu.

Omagiu pentru Răşcanu
Decedat la finele anului trecut, numele lui Gheorghe Răşcanu a trezit cele mai mari emoţii printre suporterii rugbyului timişorean. "Soţul meu a prezis acest titlu nu cu mult înainte de a muri, iar domnul Borzaş o ştie foarte bine. Este foarte greu să fii soţie de rugbist pentru că ai parte de nopţi nedormite, trebuie să te îngrijeşti de coaste rupte, trebuie să faci sacrificii şi tocmai de aceea vreau să încurajez toate familiile sportivilor să fie unite", a spus soţia lui Răşcanu.

"Ce a reuşit RCM este un exemplu şi pentru noi, şi pentru celelalte sporturi. Vom susţine din toate punctele de vedere această formaţie" (Titu Bojin, preşedinte CJT.)

"La anul RCM va juca pe stadionul CFR, care se va numi Gheorghe Răşcanu" ( Nicolae Robu, primar Timişoara)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
Superliga
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (3)
pata
pata  •  10 Octombrie 2012, 18:28

Celea a fost o adevarata emblema rugbyului intai pentru Timisoara apoi pentru Constanta...Ce tezaur de om.... o tempora!

whiteredarad
whiteredarad  •  10 Octombrie 2012, 08:51

Fiind student,pe atunci-acum 40 de ani am fost un mare suporter al primei campioane la rugby,a Timisoarei.Echipa aceea,frumoasa si darza, cu Celea,cu Neiss,-cu ceilalti-multi ramasi prieteni- mi-a inoculat in sange dragostea pentru rugby.Am fost incantat sa revad Timisoara campioana la rugby,chit ca ,am plans cu un ochi,pentru ca investitorul si cativa rugbisti importanti au venit de la Arad,unde nu s-a putut sa fie ajutati.Oricum -sincere felicitari !!

gabrix_
gabrix_  •  10 Octombrie 2012, 01:44

FELICITARI tuturor implicati in aceasta reusita!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează