FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - OŢELUL, AZI, 20:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

După plată şi răsplată » Dinamoviştii au cele mai mici salarii dintre echipele care se bat la cupele europene

Articol de - Publicat vineri, 23 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 23 noiembrie 2012 02:00

Sezonul actual este unul dintre cele mai sărace din istoria lui Dinamo, atît ca poziţie în clasament, cît şi din punct de vedere financiar.

Echipa e pe locul 8, la 18 puncte de liderul Steaua!, şi la 8 puncte de locul 3, ultimul care garantează un loc în cupele europene în sezonul viitor. Dar şi la 8 puncte de primul loc retrogradabil. Roş-albii îşi pot cîştiga însă prezenţa în Europa prin cîştigarea Cupei României, dar au misiune grea cu CFR Cluj, săptămîna viitoare, în Gruia, în "sferturile" competiţiei.

Dorinel Munteanu vizează primele trei poziţii la finalul campionatului, însă principala sa doleanţă cînd a semnat contractul, aceea ca salariile să fie plătite la zi, nu s-a concretizat momentan. Ba, mai mult, pe 15 decembrie jucătorii vor intra în cea de-a patra lună de neplată! Majoritatea jucătorilor sînt în această situaţie, iar angajaţii de la club au trecut deja de două luni de restanţe. Iar la capitolul salarii roş-albii nu sînt deloc fruntaşi, comparativ cu celelalte echipe care vizează titlul sau cupele europene.

În afară de Pandurii şi Astra, dintre echipele clasate peste formaţia "Neamţului", jucătorii celorlalte formaţii - Steaua, Vaslui, Petrolul, CFR şi Rapid - au contracte mari, de cel puţin 8.000 de euro lunar! Roş-albii, în schimb, au un titular cu un contract anual de 2.000 de euro, cazul lui Nica, şi trei fotbalişti de bază cu o remuneraţie lunară de 3.000 de euro, Marius Alexe, George Ţucudean şi Cosmin Matei!

4.000 de euro pe lună cîştigă rezerva Nicoară la CFR Cluj, fiind fotbalistul cel mai prost plătit din lotul campioanei

60.000 de euro pe sezon ia Adi Popa la Steaua, avînd contractul cel mai mic dintre fotbaliştii care evoluează constant pentru roş-albaştri

Salariile primului "11" la Dinamo:
Fotbalist Contract (euro/lună)
Cristian Bălgrădean 5.000
Constantin Nica 2.000
Dragoş Grigore 6.000
Srgian Luchin 12.000
Cristi Pulhac 14.000
Mansaly Boubacar 5.000
Cătălin Munteanu 10.000
Cosmin Matei 3.000
Alexandru Curtean 7.000
Marius Alexe 3.000
George Ţucudean 3.000

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant
Campionate
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant
Scandal în toată regula! Nicolae Dică, atac dezlănțuit la adresa omului cu banii de la FC Argeș: „Domnu’ milionar, ia CV-ul să vezi ce a făcut Dică!”
Liga 2
Scandal în toată regula! Nicolae Dică, atac dezlănțuit la adresa omului cu banii de la FC Argeș: „Domnu’ milionar, ia CV-ul să vezi ce a făcut Dică!”
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”
Superliga
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (8)
zelea
zelea  •  23 Noiembrie 2012, 16:49

la ce joaca si asa-i prea mult!!!

liviuzt
liviuzt  •  23 Noiembrie 2012, 11:44
Postat de terminatorul2 pe 23 Noiembrie 2012, 01:47

Căinii se bat la cupele europene ? Păi voi nu știați că ei sunt ALERGICI in Cupele Europene ???

credeam ca tu nu mai comentezi dupa meciu de asara macar o zi asa de rusine:)))))

eucutine
eucutine  •  23 Noiembrie 2012, 10:37

unii ar trebui sa vina cu bani de acasa, la modul cum (nu) joaca! sa iei 14k pe luna, sa faci lufturi demne de Benny Hill, sa faci mereu prostii in aparare, sa nu rezisti fizic nici macar 60 de minute, sa trimiti 99% din centrari, chiar si de pe loc, in spatele portii, toate astea pot fi facute si de oricare dintre noi, si pe bani mai putini.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează