FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Giovanni a avut dreptate în privinţa lui Chiricheş » E spectaculos, dar mai bun e Szukala!

Becali a anunțat că ar vrea 15 milioane de euro pe Chiricheș
Becali a anunțat că ar vrea 15 milioane de euro pe Chiricheș

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 martie 2013 20:28

Vlad a atras atenţia cu goluri fantastice şi cu tehnica lui foarte bună, dar defensiv, nu e de top nici măcar în Liga 1.

Vlad Chiricheş a sărit în ochi şi a devenit o posibilă afacere pentru Steaua, dar tocmai agentul lui atrage atenţia: "Cei care vin să-l vadă vor să remarce calităţi de apărător, să sară sînge în apărare, să dea bine cu capul. Oamenii nu sînt interesaţi ca el să dea goluri".

Remarcele lui Ioan Becali sînt justificate. Execuţia formidabilă cu care Chiricheş a marcat împotriva lui Ajax, golul lui din "foarfecă" dat cu Molde ascund prestaţii defensive medii ale stoperului în vîrstă de 23 de ani.

Vlad îi e inferior lui Szukala, chiar dacă stilul polonezului e mai puţin spectaculos şi el e un jucător remarcat mai rar. Lukasz e mai bun decît Chiricheş la toţi parametrii defensivi: sare mai bine la cap, cîştigă mai multe dueluri, recuperează mai multe mingi!

În aer, stranierul e mult mai bun ca românul: 81 la sută dueluri la cap cîştigate faţă de doar 65 la sută ale fundaşului adus de la Tîrgu-Jiu. La dueluri totale, adică şi la cap, şi pe jos, tot Szukala e peste: 72 la sută cîştigate faţă de 67 la sută ale lui Chiricheş.

242 e indexul mediu InStat al lui Chiricheş, cu care Vlad e abia al 10-lea jucător de la Steaua în acest sezon

1,6 recuperări pe meci face Chiricheş, un rezultat cu care apărătorul Stelei e tocmai pe locul 59 în clasamentul fundaşilor centrali din România

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Liga 2, etapa #8: Eșec rușinos pentru Claudiu Niculescu Toate rezultatele + clasament în timp real
Liga 2
Liga 2, etapa #8: Eșec rușinos pentru Claudiu Niculescu Toate rezultatele + clasament în timp real
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”
Superliga
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”
3 nume pe lista neagră la Barcelona » Supervedeta de care Flick vrea să scape la iarnă + Transferul dorit de Mourinho
Campionate
3 nume pe lista neagră la Barcelona » Supervedeta de care Flick vrea să scape la iarnă + Transferul dorit de Mourinho

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

„Bătălia de la Santiago”, cea mai sângeroasă partidă din istoria fotbalului: Poliția a trebuit să intervină pe teren de 4 ori!


Comentarii (27)
bazileon
bazileon  •  20 Martie 2013, 20:48

Szukala la Nationala!

wertus
wertus  •  20 Martie 2013, 12:29
Postat de eugeniustin pe 20 Martie 2013, 04:03

am vazut cat de bun e szukala...2 goluri chelsea pe "mana" lui...

3 goluri cu Stuttgard, pe prostiile lui Chiriches , 2 cu Ceahlaul tot pe zona lui , 2 cu Ajax pe aceeasi zona . Szucala si-a aratat limitele si atat, totusi daca nu era el acolo , Chelsea egala la Bucuresti, Ajax marca la Bucuresti .

wertus
wertus  •  20 Martie 2013, 12:20
Postat de martinez.fzr pe 20 Martie 2013, 11:32

Dupa parerea mea astea sunt articole comandate! Chiriches isi face bine treaba, e genul de fundas care iti da siguranta si care iti ofera si plusuri in atac ceea ce in fotbalul de azi gasesti foarte greu la un fundas central! Veniti cu tot felul de comparatii (Szukala,Popescu,Belodedici) fara noima si asta dovedeste ca sunteti limitati. Lasati-l sa isi faca treaba cum stie el mai bine si in viitorul apropiat o sa vedem unde ajunge si cum se descurca la o alta echipa

Chiriches nu atinge nici macar cifrele lui Rada de la CFR Cluj din punct de vedere defensiv . Pozitionare nu are ,tackling nu stie sa faca , saritura la cap cifrele spun totul Defensiva Stelei este atat de buna datorita lui Szucala si Bourceanu care il dubleaza pe Chiriches . Practic ar putea fi folosit ca mijlocas datorita tehnicii pe care o are .

Vezi toate comentariile (27)
Comentează